1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURADA YASALAR GÖRMEZDEN GELİNMEK İÇİN VAR!
BURADA YASALAR GÖRMEZDEN GELİNMEK İÇİN VAR!

BURADA YASALAR GÖRMEZDEN GELİNMEK İÇİN VAR!

Başımıza bir kaza gelmeden...

A+A-

Lekoşa  Merit Hotel önündeki bu tabela hakkında vatandaşlardan bir süredir yoğun şekilde şikayet mesajları almaktayız.

Gelen şikayet telefonlarında ortak görüş tabelanın görüntü kirliliğine sebep olduğudur. Ama bundan da önemlisi, çok dikkat gerektiren bir trafik noktasında, sürücülerin dikkatini dağıtan hatta uzun süre bakılması durumunda kısa süreli görme kaybına neden olabilecek kadar ışık yayan bu tabelaya neden hiçbir makam müdahale etmediği konusudur.

Reklamların Teşhiri (Denetim) Yasası’nın 9. maddesinin 2-b fıkrası  “Meclis veya Kaymakam, herhangi bir reklam özel dikkat isteyen bir noktada araç sürücülerinin dikkatini yoldan başka bir yere çekme ihtimali olup olmadığını, göz önünde tutar” hükmünü içermektedir.

Söz konusu tabela çok açıktır ki bu Yasa hükmüne aykırıdır. Üniversitelerin servis durağına çok yakın bir noktada bulunan bu tabela sürücü dikkatini ciddi şekilde dağıtmaktadır. Bu noktada yaya öğrencilerin çok fazla sayıda olduğu da dikkate alınırsa vahim kazalara sebebiyet verebileceği açık olan bu tabelaya başımıza bir musibet gelmeden müdahale edebilecek ve Yasa’ya aykırılığı konusunda hesap sorabilecek herhangi bir ilgili makam yok mu?

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.