1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BURADAN KALKMAYACAĞIM”
“BURADAN KALKMAYACAĞIM”

“BURADAN KALKMAYACAĞIM”

“Buradan kalkmayacağım”

A+A-

Ülkemizin tanınmış ses sanatçılarından ve sahnelerin bir zamanlar ki dev ismi Selma Diker bugün evsizlikten sokaklarda yaşıyor ve çaresizlikten meclisin önünde tek başına eylem yaparak hakkını arıyor

Eniz ORAKCIOĞLU

Selma Diker bugün yaşadığı zorlukları dile getirdiği halde duymamazlıktan gelinmesi, kimsenin parmağını kıpırdatmaması ve çaldığı tüm kapıların yüzüne kapanması dolayısıyla Meclisin kapısında yere oturarak sorunlarını bu yolla anlatmaya çalışıyor. “Kafamı kesellerde, öldürseler de buradan kalkmayacağım, herkes görsün anlasın ve rezil olsunlar” diyen 65 yaşındaki sanatçı, sabah saatlerinde meclis kapısına oturarak beklemeye koyuldu.

Evsiz kaldı

Sanatçı, geçirdiği tiroit ameliyatı sonrası malulen emekliye ayrıldı ve 13 senelik sahne hayatına veda etmek zorunda kaldı. Bu vedanın ardından birçok maddi manevi zorluklarla karşılaşan Ses sanatçısı Selma Diker’in artık başını sokacak bir evi, hatta bırakın evi, karnını doyuracak yemeği bile yok. Ankara’da turizm ve otelcilik bölümü mezunu olan ve yabancı dil konuşabilen sanatçı, para kazanmak için iş aradıysa da yaşından dolayı herkes ona yüz çevirdi… Kimse iş vermedi…

“Kadın sığınma evi ve huzur evi berbat bir yer”

Kadın sığınma evinde ve huzur evinde kaldığını oraların berbat yerler olduğunu belirten Selma Diker, “Bende bu ülkenin vatandaşıyım, evler ve odalar gollifa gibi dağıtılıyor. Bende evkafa ev için müracaat ettim ve bunu yaparken param karşılığı kira bedelini ödemek suretiyle istedim ki başımı sokacak bir yerim olsun. 15 yıldır evkafa müracaat ediyor, gidip geliyorum ama bir işe yaramıyor.” şeklinde konuştu.

“Kimse bana yardım etmiyor”

Meclis Başkanı Sibel Siber’in 2 buçuk sene önce mutfak ihtiyaçlarını ve eşyalarını alacağı yönünde söz verdiğini iddia eden Sanatçı Selma Diker, “Ne söz verenler nede verilen sözler ortada yok. Çalmadığım kapı kalmadı. Sokaklarda kalıyor, darp ediliyorum. Sigorta maaşıyla geçinemiyorum diyorum, bana yardım edin diye çağrı yapıyorum. Kimse bana yardım etmiyor” diye konuştu.

“Yeter ki başımı sokacak bir odam olsun”

Bir göz oda istediğini ve kira olmadan 2 bin TL maaşa yaşayabilmek istediğini belirten Diker, “Elektrik, suyumu öder bir şekilde idare ederim yeter ki başımı sokacak bir odam olsun” dedi. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kendisine yaptığı yardımları anlatan Sanatçı, Rauf Raif Denktaş hayattayken hiç değilse daha iyi durumdaydım diye sözlerine devam ediyor. Meral Eroğlu ile görüştüğünü de anlatan Ses Sanatçısı Selma ilk evkafa Eroğlu sayesinde gittiğini ama bir işe yaramadığını belirtiyor. Hüseyin Özgürgün İçişleri Bakanıyken onla da görüşerek sorunlarımı anlattığını dile getiren Selma “Oda bir dilekçe yazarak gönderdi, işe yaramadı, aynı şekilde Hasan Taçoy’da dilekçe yazdı ama yine bir şey olmadı” dedi.

“İki çocuğumu da görmedim”

38 sene önce eşinden boşanan ve yıllardır iki çocuğunu görmeyen sanatçı Selma Diker, isyanını gözyaşları içinde anlatıyor. Evlendiği eşinin Türkiyeli olduğunu vurgulayan Sanatçı, hikâyesini şu şekilde anlatıyor; “38 yıl önce boşandım. İlk çocuğum Şehriban henüz 10 aylıkken benden onu koparıp Türkiye’ye ailesine götürdü. O zamanlar oğlum Yılmaz’a hamileydim. Onu da doğurduktan sonra benden aldılar. Oğlum beni hiç tanımıyor. Şehriban şimdi 41, Yılmaz ise 40 yaşında”.

Yenibakış

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.