1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BURAKCAN’IN KATİLİ YAKALANDI!
BURAKCAN’IN KATİLİ YAKALANDI!

BURAKCAN’IN KATİLİ YAKALANDI!

Burak Can Karamoğlu cinayetinin faili yakalandı

A+A-

Burak Can Karamoğlu cinayetinin faili yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Burak Can Karamanoğlu cinayetinin failinin, olayda kullandığı silahla birlikte yakalandığını bildirdi. Cinayetle ilgili 2 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze törenlerinin ardından gece çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesine ilişkin 9 şüpheli İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheliler Terör ve Organize Suç Örgütleri Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının ardından şüphelilerden 3’ü serbest bırakıldı. V. G. ile O. K.’nin aralarında bulunduğu 6 kişiyi ’silah bulundurmak ve ateş etmek’ suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol talebi uygulanan aralarında V.G. ve O.K.’nın da bulunduğu 4 şüpheli serbest bırakıldı. İki şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmadı.

SİLAHIN RAPORU GELDİ CİNAYETTEN YENİDEN SORGULANDI

Öteyandan Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silaha ilişkin ekspertiz raporu savcılığa geldi. Raporda şüpheliler V. G. ile O. K.’nın kullandığı silahın Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silahla aynı olduğu belirtildi. Bunun üzerine şüpheliler V. G. ile O. K. yeniden sorguya alındı. Savcı iki şüpheliyi ifadelerinin ardından cinayet şüphelisi suçlamasıyla ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

RASTGELE ATEŞ ETTİK

Şüphelilerin ifadelerinde "Biz rastgele havaya ateş ettik. Kime geldiğine bilmiyoruz. Birinin vurulduğunun farkında değildik" dedikleri öğrenildi. Şüphelilerin DHKP-C ile de bir ilgilerinin olmadığını belirttiği bildirildi. Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze töreninden sonra, gece çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetmiş 4 kişi yaralanmıştı.

BABA KARAMANOĞLU: BİR NEBZE RAHATLADIK 

Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, cinayetin failinin yakalanmasıyla ilgili, "Bütün sıkıntımız gitti, acı bizim tabi ki ama bir nebze rahatladık. Faili meçhul kalmadı, yakalandı, devletimiz sağ olsun, failini yakaladı" dedi.

Baba Karamanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının olduğunu ancak cinayetin failinin yakalanmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Oğlunun acısını yüreklerine gömdüklerini, acıyı dışa vermediklerini belirten Karamanoğlu, şöyle konuştu:

"Yakalanması yüreğimize su serpti, biraz rahatladık. Hiç olmazsa faili yakalanmış oldu. Allah razı olsun devlet erkanından, Başbakan'dan, İstanbul Emniyet Müdürü'nden, tüm emniyet teşkilatından. Herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. Bütün sıkıntımız gitti, acı bizim tabi ki ama bir nebze rahatladık. Faili meçhul kalmadı, yakalandı, devletimiz sağ olsun, failini yakaladı."

 İçişleri Bakanlığı, Burak Can Karamanoğlu'nun katil zanlısının olayda kullanılan silahla yakalandığını açıklamıştı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.