1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BURAK'TAN MANCINI'YE AĞIR GÖNDERME
BURAK'TAN MANCINI'YE AĞIR GÖNDERME

BURAK'TAN MANCINI'YE AĞIR GÖNDERME

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Galatasaray, Lazio, Mancini ve transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Trabzonspor’da geçirdiği müthiş iki sezonun ardından 5 milyon Euro karşılığında Galatasaray’ın yolunu tutan Burak Yılmaz, Sarı-Kırmızılı kulüpteki ilk yılında da gol kralı olmayı başardı. Üstüne üstlük Şampiyonlar Ligi’nde de 8 gol atarak, uzun süre Ronaldo ile krallık yarışı veren yıldız futbolcunun Lazio’ya transferi ise son anda gerçekleşmedi. Fatih Terim sonrası Galatasaray’da bambaşka bir role bürünen Burak, sol kanat oyuncusu olmaya çalışıyor. Peki kendisi bu durumdan memnun mu? Tecrübeli futbolcuyla A Milli Takım kampında yaptığımız röportajın, Galatasaray’la ilgili olan kısmında bu sorunun cevabı net bir şekilde karşımıza çıkıyor:

 

"Böyle kolay yok edemezsiniz!"

“Her zaman her eleştiriye cevap verebilirim. Eleştirilmekten de kaçınmam. İnsanların söylediği kötü sözlerden de alınmam. Bir futbolcunun yaptığı birçok şeyi gözardı edip onu yok edemezsiniz. Aslında bazı programları çok fazla izlememeye çalışıyorum. Ama Türk Milli Takımı’nın birçok şeyi başarmış santrforu sol tarafta oynuyorsa, siz de onu yerden     yere vuruyorsanız, arkasında durup desteklemiyorsanız, o zaman, ‘Ben ne için başardım ki bunca şeyi’ diye düşünebiliyorsunuz... Yine de kırgın değilim. Herkese saygı duyuyorum; kötü konuşanlara da öyle...”

"Oynamıyorum diye oturayım mı"

“Ben bir forvet oyuncusuyum. Fakat hocam bana nerede görev verirse ben onu yapmak zorundayım. Ne diyeyim yani, ‘Ben burada oynamıyorum, o zaman oturayım’ mı diyeyim? Son iki senenin gol kralıyım. Bir önceki sene de 20 gol attım. Gol kralı oyuncunun nerede oynaması gerektiğini sizler benden daha iyi bilirsiniz. Ama dediğim gibi, hocam bana nerede görev verirse orada oynarım. Ben de bu konudan çok çok memnun değilim...”

"Başkan her şeyi kafamdan sildi"

“Lazio’ya gidememe konusunu artık hiçbir şekilde kafama takmıyorum. Tamamen bu defteri kapattım. Lazio’ya transferim son aşamaya gelmişti. Ama başkanımız bana, Galatasaray’a hem saha içinde hem de saha dışında çok yakıştığımı söyledi. Kendisi benimle olmaktan gurur duyduğunu söyleyince her şeyi kafamdan tamamen sildim. Böyle şeyleri başkanın ağzından duymak hem oyuncunun gururunu ve onurunu okşuyor hem de kendisine değer verildiğini hissetiriyor. Bu beni çok mutlu etti. Dediğim gibi her şeyi tamamen kafamdan sildim. Başkanımızın sözlerinden sonra transferle ilgili aklımda en ufak bir şey kalmadı. Tamamen Galatasaray’a kanalize olmuş durumdayım...”

"Baskının olmadığı yerde yapamam"

“Arda Turan benim çok samimi arkadaşım. Onunla sürekli konuşuyoruz. Orada futbol oynamanın daha kolay olduğunu söylüyor. Özel hayatının daha rahat olduğunu söylüyor. Baskıdan uzak olduğunu söylüyor. Daha profesyonel olduğunu ve herkesin kendi işini yaptığını söylüyor. Başarılı olması için herkesin kendisine destek olduğunu söylüyor. Acaba ben orada yapabilir miyim baskı olmadan, bilemiyorum. Her zaman baskılı ortama alıştığım için bu baskının bana iyi geldiğini düşünüyorum. Trabzonspor’da da, Galatasaray’da da, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta da hep baskılı ortamda oynadım. Ve bu baskının bana iyi geldiğini düşünüyorum.”

En beğendiğin golcü?

Zlatan İbrahimovic

En iyi anlaştığın isim?

Selçuk İnan

En beğendiğin savunmacı?

Sergio Ramos

Fanatik

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.