1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURASI KIBRIS!
BURASI KIBRIS!

BURASI KIBRIS!

Giriş yaptıktan 10 dakika sonra faaliyete geçtiler!

A+A-

Ercan’dan giriş yaptıktan 10 dakika sonra faaliyete geçen ‘Tırnakçılar’ ikinci günde tutuklandı

Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde hızla artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de “tırnakçılık” olarak bilinen el çabukluğu yöntemi ile Kuzey Kıbrıs’ta bazı mağaza ve marketleri dolandıran Hasan Ali Karaoğlan ve Volkan Adalar tespit edilerek tutuklandı. Zanlıların 29 Mayıs tarihinde ülkeye giriş yaptıktan sonra müşteri olarak gittikleri yerlerde el çabukluğu yolu ile para çaldıkları belirtildi.

‘Tırnakçıların’ kısa sürede yakalanmasını değerlendiren avukatlar “Burası Kıbrıs ve küçük bir yer, burada uzun süreli faaliyet yürütmek kolay değil”değerlendirmesinde bulundu

Gözaltına alınan iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

 

İlk hedefleri Mr. Paund oldu

Polis, zanlıların 29 Mayıs tarihinde ülkeye giriş yaptığını ve aynı gün saat 20.15 sıralarında Ortaköy’de faaliyet gösteren Mr. Pound isimli iş yerine müşteri olarak gittiklerini, iş yeri içerisinden almış olukları 6 TL’lik pillere karşılık, kasiyere vermiş oldukları 200 TL nakit parayı hile ile gerip alıp 6 TL bozuk verip ödeme yaptıktan sonra yine hile ile kasiyerden 194 TL para üzerini kasiyerden almak suretiyle çaldıklarının tespit edildiğini söyledi.

 

2 günde 4 bin lira topladılar!

Polis, olayın bildirilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların 31 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Zanlıların gönüllü ifade verip benzer şekilde yaklaşık 10 iş yerine gittiklerini ve hile ile para çaldıkları itirafında bulunduğunu kaydeden polis, zanlıların ülkede kaldıkları 2 gün içerisinde 4 bin TL’ye yakın nakit para çaldıklarının tespit edildiğini kaydetti. Polis, soruşturmanın halen daha sürdüğünü belirterek zanlıların bir gün süre poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talep edilen süreyi onayladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.