1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURASI KKTC...
BURASI KKTC...

BURASI KKTC...

KKTC’deki tüm televizyon kanalları..

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’e 20 milyon TL tutarındaki eski borçlarını taksitler halinde ödeyen BRTK, son 5 aylık faturaları ödeyecek para bulamadı. Devletin çok yüksek oranlarda mali katkısı ile ayakta duran kurumun elektrikleri dün KIB-TEK tarafından kesildi.

Bu kesintinin ardından KKTC'de faaliyet gösterenTV kanalarrının da ekrarnları BRTK yüzünden karardı. Elektirği kesilen BRTK'nın Jeneratörlerin de devre dışı kalmasıyla Selvilitepe’ye sinyal gönderilemedi, KKTC’deki tüm televizyon kanallarının yayını durdu. 

Bunun suçlusu kim?

Ödenmeyen elektrik borçlarından dolayı BRTK'nın elektriklerinin kesilmesi halk tarafından olumlu karşılanırken özel televiyonların BRTK yüzünden ekranlarının kararması kanala olan tepkileri dahada büyüttü vatandaşlar "BRTK yüzünden Kıbrıs'taki gelişmeleri izleyemiyor, öğrenemiyoruz" dedi.

Tümerkan: “Yazılı uyarı almadık”

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, dün kurumu bu konuda uyardığını bildirirken, BRTK Müdürü Mete Tümerkan, yazılı uyarı almadıklarını söyledi.

Kurumun maliyecilerinin borcun ödenmesi için gereken çalışmaları yaptığını anlatan Tümerkan, “En erken zamanda adım atacağız” dedi.

Tümerkan: “Personel maaşlarından kesinti yapılmıyor”

Kurumun elektirik borcu dolayısıyla personel maaşlarında kesinti yapıldığı iddialarını yalanlayan Tümerkan, etrafta birçok bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek “Kesinlikle öyle birşey yok, personel maaşlarından hiçbir kesinti yapılmıyor” dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.