1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''BURASI NERESİ'' DEMEYİN, DEVLET HASTANESİ!
''BURASI NERESİ'' DEMEYİN, DEVLET HASTANESİ!

''BURASI NERESİ'' DEMEYİN, DEVLET HASTANESİ!

Acilde şifa bulmaya gelen hastalar varken, manzara “burası neresi?” dedirtircesine objektiflere yansıdı!

A+A-

 

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi bir kez daha kırık dökük teçhizatlarla gündeme geldi. Hastane’de bulunan tekerlekli sandalyeler “burası neresi?” dedirtircesine objektiflere yansıdı.

DEVLET HASTANESİ:

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kullanılmaz durumdaki tekerlekli sandalyeler objektiflere takıldı. Üstelik hastaneye gelen turist kadının lastiksiz tekerlekli sandalyede, durum bir kez daha KKTC sağlık gerçeğini gözler önüne serdi...

r2-006.jpg

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, hastaların kullanımına verilen tekerlekli sandalyeler kullanılmaz durumda. Detay'ın haberine göre hastaların taşınmaya çalışıldığı tekerlekli sandalyelerin, lastiklerinin tamamen söküldüğü görülüyor. Öte yandan, hastanenin paslı lavabo musluklarının ise halen değiştirilmediği dikkati çekiyor.

r1-003.jpg

Dün son olarak yabancı bir kişinin lastikleri olmayan tekerlekli sandalyede objektiflere yansıyan fotoğrafı, ülkemizin durumunu bir kez daha yabancı bakış açısı ile gözler önüne serdi.

Paslı musluklar,sökülmüş kullanılmaz haldeki tekerlekli sandalyeler... Aradan geçen onca zamana rağmen, devlet hastanesindeki bu sağlık koşullarına ve hasta haklarına aykırı durumun devam ettiği görülüyor.

r3-004.jpg

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Poliklinik Bölümü’ne giden hastalar, lavaboların musluklarının sağlık koşullarına uygun olmamasından şikâyetçi. Bazı hastalar, “hastane hastalık saçıyor” diyerek, paslı lavabo musluklarının, hastalık riski taşıdığından yakınıyor. Lavaboları kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, açıp kapatırken, musluğu ellememek için kâğıt havlu kullandıklarını belirtiyor.

r5.jpg

“ACİLDE HASTALAR BUNLARI KULLANIYOR”

Acil Servis’te yürüyemez durumdaki hastaların kullanımı için şart olan tekerlekli sandalyelerin durumu ‘Pes’ dedirtti.

Acil Servis’te yürüyemeyecek durumdaki hastalar için bulundurulan tekerlekli sandalyelerin, yıpranmış, lastiklerinin sökülmüş ve ayağın konacağı yerlerin kopmuş olduğu görüldü. Bu tekerlekli sandalyeler, uzun zamandır hastaların kullanımında.

“ACİL’E GELEN HASTANLAR HAYRET EDİYOR”

Lastikleri sökülmüş tekerlekli sandalyeleri hastanın tek başına kullanması bir yana, hasta bakıcıların dahi, konu tekerlekli sandalyelerde hastayı taşımasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin diğer bölümlerinde de bu şekilde yıpranmış ve kullanılmaz durumdaki tekerlekli sandalyelerin kullanıldığı iddia ediliyor.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.