1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURCU: "İKİ BÖLGELİ ÇÖZÜM YÖNÜNDEKİ KARARLILIK DEVAM EDİYOR"
BURCU: "İKİ BÖLGELİ ÇÖZÜM YÖNÜNDEKİ KARARLILIK DEVAM EDİYOR"

BURCU: "İKİ BÖLGELİ ÇÖZÜM YÖNÜNDEKİ KARARLILIK DEVAM EDİYOR"

Burcu: "İki bölgeli çözüm yönündeki kararlılık devam ediyor"

A+A-

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Türk tarafının iki bölgeli ve iki toplumlu çözüm yönündeki kararlılığının ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Burcu, kasım ayında liderler düzeyinde çok daha sık buluşma ve çok daha yoğun bir çalışma programı öngördüklerini ve bu anlayışta uzlaştıklarını belirtti.

Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide arasında gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bir durum değerlendirilmesi yapılan görüşmede konuları özlü ve geniş bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Burcu, “İki bölgeli, iki toplumlu bir çözüm yönündeki kararlılığımız ve çalışmalarımız devam edecektir. Bu amaca yönelik kasım ayında liderlere düzeyinde çok daha sık buluşma ve çok daha yoğun bir çalışma programı öngörüyoruz. Bu anlayışta uzlaştık” dedi.

Barış Burcu, el birliğiyle ve iyi niyetle Kıbrıs sorununa çözüm bulmanın mümkün olması temennisinde bulundu.

Al-ver sürecine ne zaman geçileceğine ilişkin bir soruyu yanıtında, mülkiyet konusundaki kriterlerin belirlenmesi aşlamasında olunduğuna işaret ederek, “Kriterlerin üretilmesi bile, bir al-ver sürecidir. Burada ne kadar ilerleme sağlanırsa, al-ver süreçlerinde de o kadar ilerleme sağladık demektir. Bu da çözüme o kadar yaklaştık demektir” dedi.

Rum tarafının Türkiye’nin AB sürecinde yeni fasıl açılmasına izin verilmemesi yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine, Burcu, bunu uygun bulmadıklarını ve katılmadıklarını  belirtti.

Türkiye’nin AB üyelik sürecinin ilerlemesinin Kıbrıs’ın yanısıra tüm taraflara da faydalı olacağına işaret eden Burcu, tüm ülkelere uygulanan şartlar ve koşullar ne ise Türkiye’ye de onların uygulanmasında yarar olduğunu  düşündüklerini belirtti.

Barış Burcu, başka bir soruyu yanıtında, bu durumun müzakere sürecini olumsuz etkilemesinin mümkün olmadığını, bu pozisyonun eskiden beri bilinen bir pozisyon olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.