1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURCU, YARDIM TEKLİFİNDEN DOLAYI HRİSTODULİDİS’E TEŞEKKÜR ETTİ
BURCU, YARDIM TEKLİFİNDEN DOLAYI HRİSTODULİDİS’E TEŞEKKÜR ETTİ

BURCU, YARDIM TEKLİFİNDEN DOLAYI HRİSTODULİDİS’E TEŞEKKÜR ETTİ

Burcu, Kalkanlı’daki yangının kontrol altına alındığı bilgisinden sonra Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’ten yangına müdahalede katkı yapılabileceği mesajı aldıklarını belirterek, teklif için teşekkür etti.

A+A-

KALKANLI’DAKİ YANGIN

BURCU, YARDIM TEKLİFİNDEN DOLAYI HRİSTODULİDİS’E TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kalkanlı’daki yangının kontrol altına alındığı bilgisinden sonra Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’ten yangına müdahalede katkı yapılabileceği mesajı aldıklarını belirterek, teklif için teşekkür etti.

Kıbrıs Konferansı için Crans-Montana’da bulunan Burcu, yaptığı açıklamada, Kalkanlı’da bugün çıkan orman yangınının, karadan ve havadan yapılan müdahaleyle akşam saatlerinden önce söndürülüp, soğutma çalışmalarının başlamış olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, yangın bilgisini almasının ardından, yangın alanında bulunan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ı telefonla arayarak söndürme çalışmaları ve mevcut imkanların yeterliliği hakkında bilgi aldığını vurguladı.

Barış Burcu, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız, yangın uçağı ve helikopterlerle de yürütülen mücadelenin akşam saatleri öncesinde yangının kontrol altına alınmasına yeterli olduğu, ek destek ihtiyacının söz konusu olmadığı bilgisini almıştır. Yetkililerin yangının kontrol altına alındığı bilgisini Sayın Cumhurbaşkanımıza vermesinin ardından, Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, yangına karşı müdahalede katkı yapabilecekleri mesajı iletmişler, kendilerine yaptıkları teklif için teşekkür edilmiştir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.