1. HABERLER

  2. ASTROLOJİ

  3. BURCUNUZUN ÖZELLİKLERİ
BURCUNUZUN ÖZELLİKLERİ

BURCUNUZUN ÖZELLİKLERİ

Burcunuzla ilgili merak ettiğiniz her şey!

A+A-

Koç Burcu Özellikleri

Bu burç Zodyak'ın ilk burcudur ve başlangıçları temsil eder. Koç burcu girişimci, atılımcı ve yeniliklere açıktır. Koç burcunu yönlendiren gezegeni liderlik cesaret ve hareketliliği simgeleyen Mars'tır. Koç burcu ateş elementi olduğundan canlı ve isteklidir. Kendi işinin başında olmak ya da en azından, yeni bir alanda öncülük etmek ister. Kendilerinin denetlenmelerinden asla hoşlanmazlar. Yarışmayı ve rekabeti sevdiği için sürekli galip gelmek, her konuda önde olmak ister. Espriyi çok sever konuşmayı fazla sevmezler. Ama her konuda düşüncelerini açıklayacak kadar bilgiye sahiptirler. Tartışmaya da oldukça yatkındırlar. Çevreye çok samimi olup gerçek dostluklara önem verirler. Ve dost oldukları insanların sorunlarına ortak olmayı çok isterler. Dostları, onların zekalarından ve güvenilir yanlarından dolayı onlara çok değer verirler. Onlar için fakir ve zengin arasında fark yoktur. Kendinden küçük insanlarla arkadaşlık kurmayı tercih eden Koç insanı çocukları çok sever.

Hastalıktan hiç hoşlanmayan bu burcun insanı hastalığı sürekli ayakta geçirmeye çalışır. Sanatsal faaliyetlere çok önem verip doğayı ve seyahat etmeyi çok severler. Servet peşinde koşmazlar. Ama para bulmada da fazla zorlanmazlar. Fakat eli açık olduklarından ve eğlenceye düşkün olduklarından para biriktirmezler. Rahatlıktan çok çalışmayı ve ün peşinde koşmayı tercih ederler. Bir işi yapmadan önce daha çok düşünme ve plan yapma alışkanlığı edinirse çok daha başarılı olabilirler. Genellikle verdikleri kararlarda başkalarının sözlerini dinlemezler. Tavırlarıyla, davranışlarıyla kendilerine has bir kişilik oluştururlar.

Sürekli acele bir işi varmış gibi bir izlenim bırakır. Girdikleri her ortamda kolayca uyum sağlarlar. Öncü nitelik taşıdığı için de eyleme yönelik ve hareketlidir. İddialıdır, her şeyi en iyi kendisinin bildiğine inanır ve dik kafalıdır. İlişkilerinde yöneten taraf olmak ister ve bağımsızlığına çok düşkündür. İçlerindeki başarılı olma isteği hiç kaybolmaz. Mars tarafından yönetildiğinden Mars'ın özellikleri çok belirgindir. Mars enerji verir, gerilim yaratır ve tehlikeyi sever. Ateşli, cesur, saldırgan, özellikleri vardır. Bu yüzden kavga etmeye meyilli olabilirler. Çabuk parlayan bir yapısı vardır, ama asla kinci değildir ve siniri çok çabuk geçer. Fazla düşünmeden, kavga eder gibi konuşabilir ve açık sözlülüğüyle insanları kırabilir. Konuşması akıcıdır ama karşısındakini etkilemek için abartıya kaçabilir. Başkalarına yardım etmeyi sevse bile temelde kendine dönüktür. Aslan burcu gibi kendine çok beğenir.

Koç burcundaki insan kendi yeteneklerini gösterebileceği işlerde çalışmayı tercih eder. Kavrayabilme yetenekleri çok gelişmiş olduğu için yatkın oldukları işleri hep başarıyla sonuçlandırırlar. Koç burcundan biriyle duygusal yönden beraber olmak çok zordur. Her şeye rağmen beraber oldukları insana çok sadıktır. Koç burcundaki birinin dikkatini çekmek için en az onun kadar hareketli ve coşkulu olmak gerek. Aksi takdirde bu burcun insanı ile uyum sağlamakta zorlaşır. Aşırı kıskançlıktan hoşlanmazlar. Özgürlüklerine düşkün oldukları için kısıtlamalardan nefret ederler.

Koç burcu insanları genellikle hareketli oldukları için merkezi yerlerde yaşamayı severler. Sürekli iyi giyinip güzel kadınları tercih ederler. Hareketli bir yaşamdan dolayı da güzel kadınlara ulaşmaları zor olmuyor. Koç burcu insanı boş zamanlarını, spor, sanatsal faaliyet ve arkadaşlarıyla sohbet ederek geçirirler. Tabi ki eğlence zamanlarının çoğunu alır. Koç insanı için tatil demek, heyecanlı yeni olaylarla gücünü ve dayanıklılığını ölçmek ya da daha önce hiç yapmadığı şeyleri yapmak demektir. Koç diğer burçların aksine tatilinde günlük hayatından çok farklı şeyler yaşamak ister. Koç burcu macera ve keşifleri temsil ettiğinden tatilinde dağcılık, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlar yapmayı tercih eder. Doğaya karşı kendi gücünü test edebileceği bir kamp tatili ona iyi gelecektir.

 

Boğa Burcu Özellikleri

Zodyak'ın ikinci güneş burcu olan Boğa insanı sabırlı, işini bilen ve kararlı bir tip olup evrenin boynunu simgeler. Yeniliklerden ve risk almaktan hoşlanmadığı gibide aşırı tutucudur. Duygularını dışa vurmaktan pek hoşlanmayan bu burcun insanları düşlerini gerçekleştirmek için ellerinden ne geliyorsa yapmalarıyla tanınırlar. Zodyak'ın en sabırlı ve en inatçı burcudur. Bir şeye karar verdiği zaman onu kararından döndürmek neredeyse imkansızdır. Alışkanlıkları ve günlük gidişatı her şeyden önemli olabilir. Sadakatsizlikten hiç hoşlanmazlar. Değişiklikten hoşlanmayan Boğa burcu insanı sürprizlerden de nefret eder. Genelde sakin olan Boğa insanı kolay, kolay sinirlenmez ama sinirlendiği zaman öfkesi zarar verecek kadar kabarır. Boğa kadını ve erkeği burcun simgesi olan boğa gibi genelde sağlıklı, güçlü ve dayanıklıdır.

Geniş bir çevreleri olan bu burçtaki insanların, ticarete kafası çalışanlarla uyum içinde olurlar. Bazı burçlar daha çok tanınmak ve saygı duyulmak için işlerinde başarılı olmak ister. Boğa bu gibi şeyleri fazla umursamaz o sadece para kazanmak ve sahip olmak ister. Boğa insanının istikrar ve güvene ihtiyacı vardır. Evlilik, yuva ve kariyerinde güven içinde olmak ister. Maddeye düşkünlüğü güvenlik ihtiyacından kaynaklanır. Para konusunda uyanık, mantıklı ve yaratıcıdır. Karşısına çıkan engelleri sabırla aşar ve rekabetten her zaman sağlam çıkar. Giriştikleri işte bıkkınlık nedir bilmezler. Çalışmanın kendilerine maddi fayda sağlayacağını bildikleri için tüm enerjilerini işe verirler.

Boğa insanı servetini yavaş ve emin adımlarla elde eder. Parasını emlak ve toprağa yatırarak değerlendirmek ister. Boğa insanı parasını fazla harcamayı sevmez. Buna rağmen rahat yaşamak için konforu çok severler.Boğa insanı için fiziksel zevkler çok önemlidir. Keyfe, konfora ve rahatlığa karşı büyük bir tutkusu olan bu burcun insanı kaliteli yemekler, içecekler ve rahat bir ev hayal eder. Evine çok düşkündür ve elinden geldiği kadar daha iyi bir yaşam için konforlu bir hale getirmeye çalışır.

Aşk ve güzelliği simgeleyen yöneticisi Venüs'ün etkisiyle güzel şeylere meraklıdır. Genellikle tüm güzel şeylerin değerini bilir ve sanat eserlerine ilgi duyar. Eğlenceden, kitaplardan, müzik ve sanattan çok hoşlandığı gibi bunlara zamanda ayırır. Duygularını insana dolaylı yollara sağmadan açıklamayan güven veren ve karşısındakinden de aynı güveni bekleyen bu burcun insanları oldukça kıskançtır. Sevgi dolu Boğa insanının duygusal hayatında mutlu ve sağlam bir ilişkiye ihtiyacı vardır. Aşık olduğu zaman çok tutkuludur. Sekse düşkündür. Kısa süreli aşklardan hoşlanmaz ve eşine sadıktır.

Boğa insanının en büyük özelliklerinden biri olan sahiplenme duygusu kontrolden çıkarsa aşırı derecede kıskançlığa dönüşebilir. Kendine uygun bir yaşam biçimi seçtikten sonra onu değiştirmesi zordur. Aslında onu memnun etmek çok kolaydır. Her şey yolunda gidiyorsa, daha iyisi için bile değişiklik yapma gereği duymaz. İnsanları rahatlatan bir karaktere sahiptirler. Bu yüzden kolay dos edinir ve onalra uyum sağlamaya çalışırlar. Hoşlandıkları insanlarla dostluk kurmak için ellerinden gelen tüm çabayı harcarlar. Boğa insanı hazır cevap değildir, öğrenmesi yavaştır ama bildiği konuları ince ayrıntılarına kadar bilir. Programa uygun olarak yaşarlar, ne zaman nerede ne yapacağı bellidir.Bu yüzden bazılarına sıkıcı gelebilir.

Bu burcun insanı doğayı sever; doğaya duyduğu sevgi onu zinde tutar. Evinde yemek yapmaktan, bitki yetiştirmekten ve bahçeyle ilgilenmekten büyük zevk duyar. Doğa ile ilgili işlerde başarılı olur. Çiftçilik, çiçekçilik, hayvan yetiştirmek ona göredir. Bahçe eğlencelerinede düşkün olduklarından yapılan bir barberkü partisi onları çok mutlu eder. Ayrıca evlerdeki arkadaş partilerinede çok düşkündürler. Güzel sanatlar ve müzik gibi alanlarda başarılı olabilir. Ekonomi ile ilgili mesleklerde çalışabilir. Ayrıca mimarlık ve inşaat işleri de ona göredir. Sağlıklarına oldukça önem veren boğa insanı acılara karşı oldukça dayanıklı olup yemeye içmeye aşırı düşkünler. Bu düşkünlük onlara hazımsızlık sorunu yaratır.

Doğaya aşık olduğunuz için tatillerinizi yeşillikler içinde yada dağ ve göl manzaralı yerlerde geçirmeniz size daha faydalı olur. Hele kış mevsiminde kar manzaralı bir yerde tatil yaptığınızda keyfinize diyecek yoktur. Seyahatlerinizde yoğun günlük programlar yapmamalısınız. Boğa insanı tatilde gevşemek ister. Boğa için tatil demek, günlük hayatın dışında farklı zevkleri tatmak demektir.

 

İkizler Burcu Özellikleri

İkizler burcunun farklılığı, iletişimi ve zekayı temsil eden Merkür gezegenini yönetir. Merkür saniyede şekil değiştirdiği için cıva gezegen olarak da bilinir. Bu burcun insanı esprili ve her ortama uyan bir karakter çizerler. Başkalarıyla iletişim kurma onlar için çok önemlidir. Bilgi toplaması ve öğrendiklerini hemen başkalarına aktarması gerekir. Çok meraklıdır, leb demeden leblebiyi anlar ama ağzında bakla ıslanmaz dedikoduyu sever. İkizler insanı esprili olup çabuk düşünür ve çabuk hareket eder. Ancak belirsiz tavırları ve değişken düşünceleri yüzünden eleştiri alabilen İkizler insanının gereksiz tedirginlikleri kendilerine sıkıntı yaparak kendilerine eziyet edebilen ayrı bir karakterleri de vardır. Olayları duygularıyla değil, akıl ve mantığıyla algılarlar.

Çift karakterlidir ve çok değişkendir; bir an şakacı ve sevimli, hemen ardından hırçın ve huysuz olabilir. Bu yüzden bu burcun insanını anlamak çok zordur. Nasıl tepki göstereceklerini tahmin edemezsiniz. Bu burcun insanının bir anı diğer anına uymaz. Sembollerinde olduğu gibi iki ayrı yönleri vardır. Bugün yanınızdadır ama ertesi gün üstelik arkasında hiçbir açıklama bırakmadan gitmiş olabilir. Çabuk sıkıldığı ve konsantre olamadığı için daldan dala atlamaya bayılır, maymun iştahlıdır.

Değişkenlikten büyük zevk alır ama aynı zamanda huzursuzdur ve yerinde duramaz. Pire gibidirler, bu yüzden onu uzun süre bir yerde tutmak imkansızdır. Sinirli olduğu için zihinsel ve bedensel olarak tam anlamıyla gevşeyemez. Bundan dolayı huzursuzluğu durmadan bir şeyler yapmasına ve oradan oraya koşuşturmasına sebep olur.

İkizler insanı aynı anda birkaç işi birden yapmayı sevdiği için çift karakteri pek çok alanda kendini gösterir. Mesela, iki aşkı, iki veya daha fazla planı, hatta iki mesleği bir arada yürütebilir. Aynı anda iki işi birden yapmak İkizler burcunun alışkanlığıdır. Hemen, hemen her konuya ilgi duyar ve her konuda söyleyecek pek çok şeyleri vardır. Zekalarına aşırı bir şekilde güvenirler. Hoşlanmadıkları bir işte çalıştıkları zaman zekaları atıl durumda kalır. O zamanda işi gevezeliğe vururlar. Bu yüzden gevezeliği sakin insanların başını ağrıtabilir ve sözleriyle sizi aptallaştırır. Müthiş bir konuşma yeteneğine sahiptir ve çok hazır cevaptır. Konuşmadan ya da yazmadan duramaz. Çok fazla alana dağıldığından öğrendikleri yüzeyde kalır ve hiçbir konunun derinine inemez.

Her attıkları adımın daha önceden hesabını yaparlar. Gevezelikleri ikna kabiliyetlerinide geliştirmiştir. Bu yüzden pazarlamacılıkta çok başarılı olabilirler. Bu burcun insanları el sanatları, resim, mimarlık, müzik gibi konularda da oldukça yeteneklidir. Yönetici gezegeni Merkür iletişimi yönettiğinden konuşma, yazı, fiki alışverişinin önemli olduğu alanlarda da başarılıdır. Yazılı ve sözlü basında en sevilen konuşmacılar İkizler burcundandır. Pazarlama, yazarlık, muhabirlik, editörlük, halkla ikişkiler, reklamcılık, veya tam bu burca göredir. Her şeyi çok çabuk kavrar ve öğrendiklerini hemen uygulamaya başlar. Bukalemun gibi girdiği ortama hemen uyum sağlar. Çabuk uyum sağlama yeteneği onun en büyük savunma mekanizmalarından biridir. Ayrıca entrikalı işlere yatkındır.

Espri anlayışlarından dolayı olaylara mizahi yönden yaklaşırlar. Beğenilme isteği bu burçta önemli bir faktördür. Ama başkalarını beğenmede ise durum değişir. İkizler insanı esprili, sempatik ve samimi davranışları ile kendisini hemen sevdirir ama gerçekte bir yere ya da bir kişiye bağlı olmayı sevmez. Buna rağmen kardeşlerine bağlıdır. Aslında onlarlada karmaşık bir ilişkisi vardır. Kardeşleri ile ya çok iyi geçinir ya hiç geçinemez. Başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyduğundan kolay ilişki kurar. Oldukça çabuk ilişki kuran İkizler insanı kendilerini tatmin ettikten sonra heveslerinin azalmasıyla bu ilişkiyi hemen unuturlar. İlginç ve aktif kişilerle arkadaşlık kurmayı tercih ederler. İkizler insanı kur yapmaktan ve flört etmekten hoşlanır. Onunla birlikteyseniz bu durumu kabullenmeniz gerekir.

Cıva gibidir, Onu elde tutmak çok zordur. İkizlerin kalbini çalmak istiyorsanız onun gibi zekanızı ön plana çıkarmalısınız. Birbirinizden hoşlansanız bile, aklına hitap etmeyi bilmelisiniz. Onların ilgi alanlarına onun gösterdiği ilgiyi gösterir, onu kısıtlamaz ve sıkmazsanız yaşamın sonuna kadar sizinle birlikte olabilir. Aynı zamanda çok şakacı ve esprili olduğu için, onun yanında hiç sıkılmazsınız. Bu burçtaki insan bir kitapçıda yeni kitaplarla ilgilenip kendini çok mutlu hissedebilir. Kitaplar arasında dolaşın, özetlerini okuyun. Size sıkıntı veren konu ile ilgili yardımcı bir kitap bulabilirsiniz ya da hızlı bir şekilde okuyabilceğiniz çok satan kitaplardan birini alarak kafanızı dağıtabilirsiniz. Zeki oldukları için öğrenmeye ve öğretmeye de meraklıdırlar. Başkaları için çok zor olan konuları onlar hemen öğrenirler. Öğrendiklerini ustaca uygularlar. Bu uygulamalardan çevresini de yararlandırmasını bilir.

Gezip eğlenmeyi seven İkizler insanı uykusuz kaldığı zaman asabileşir. İşi tartışmaya götürmediği sürece çevresiyle olan sosyal ilişkileri oldukça iyidir. İkizler insanı için seyehat, yeni şeyler öğreneceği, heyecanlı deneyimler yaşayacağı, ufkunu genişletebileceği ve hayatına yeni bir bakış açısı kazanacağı harika bir fırsat demektir. İkizler insanı tatile dinlenmek için değil farklılık içi gider. Tatil programı yaparken dikkat etmesi gereken en önemli konu, gittiği yerde kafaca ve fiziksel olarak tamamen meşgul olabileceği aktivitelerin olmasıdır.

 

Yengeç Burcu Özellikleri

Yönlendiren gezegeni bereket ve hafızayı simgeleyen Ay olan Yengeç burcu Zodyak'ın dördüncü güneş burcudur. Ay aynı zamanda başkalarını başkalarını beslemeyi ve doyurmayı temsil eder. En önemli özelliği altıncı hissidir. Elementi su olan bu burcun yönetici bölgesi sindirim sistemidir. Yengeç burcu mideyi ve kadınlarda gögüsleri yönetir. Su elementi Yengeç insanına duygusallık ve sezme yeteneği verir. Yengeç insanının, dürüst ve iyi niyetli bir karakteri vardır. İnsanlara karşı oldukça sıcak olup yoğun bir merhamet ve şefkat duygusuna sahiptir. Ancak mütevazı olduklarında başkalarının çevresindekiler iç dünyalarını değil dış görünüşleri ile onları yargılarlar.

Yengeç insanı olaylara karşı, hayatın iniş çıkışlarına karşı derin iç dünyası yüzünden birçok insandan daha fazla etkilenir. Acıyı da sevinci de, yoğun olarak hissettiklerinden herhangi bir kişiden daha fazla acı çekerler. Yumuşak bir görüntüleri olmasına rağmen burcunun türü gereği öncü nitelik onları sürekli harekete geçmeye zorlar. Bu görüntüsüne rağmen önce grubun tüm özelliklerini aynı güçle taşır.

Yengeç insanının bir sorunu olduğu zaman içine kapanır ve bundan kimseye bahsetmez. Bu, Yengeç insanının savunma mekanizmasıdır. Zamanla aileniz ve arkadaşlarınız bu duruma alışırlar. Elementi su olan burçlar, sıkıntılı zamanlarında yalnız kalmayı seveler. Gene de zor zamanlarda şefkat ve ilgiye ihtiyaç duyduğunuzdan uzun süre sevdiklerinizden ayrı kalmalısınız. Duygularınızı açmazsanız bile sevdiğiniz ve güvendiğiniz kişinin yakınında olmalı ve ihtiyacınız olan ilgiyi görebilmelisiniz.

Bu burcun insanı kendi duygularına ve kendine çok yakın olan insanların duygularına çok önem verir. Hatta kendilerini birçok şeyden alıkoyarak onları sevindirmeye çalışırlar. Bu yüzdende şüpheci bir karakter çizer. Bunun nedeni de daha önce iyi niyetlerinin çoğunlukla suiistimal edilmesidir. Yengeçler yönetici gezegenleri olan Ay'ın hareketlerinden çok etkilenirler. Ay'ın enerjisi nasıl denizlerde gel-git olaylarına da sık, sık değişmesine neden oluyor. Yengeç insanı karmaşık bir yapıya sahip olduğu için onu anlamak hiç de kolay değildir. Hayat dolu ve neşeliyken birdenbire somurtkan ve hırçın olabildiği gibi ruh hali karmaşık olduğu zaman içe döner ve herkesten uzak durur.

Yengeç insanı duygusal olmanın kendisine bir şey kazandırmayacağını bilmesine rağmen bu huyunu asla terk etmez. Bu hallerine rağmen karşılaştıkları tüm olumsuzlukları kararlıkla alt edip başarılı olurlar. Bu burçtaki insanı ancak sevgiyle yönetebilirsiniz. Ona zorla bir şey yaptırmak ters tepki yaratabilir. Yengeç burcu çalışkan ve tedbirlidir. Para onlar için bir güvenlik aracıdır. Öncelikle evini ailesini rahat ettirmeye çalışır. Çalışkan ve tedbirli olmaları sayesinde para kazanmasını da, elinde tutmasını da iyi bilir. Müsrif olmadığı için kazandığı paranın büyük bölümünü biriktirir. Kuruntulu olan Yengeç insanı gelecekten korkar, kendini ve ailesini her yönden güvence altına almaya çalışır. Yumuşak ve hassas yapısına rağmen sevdiklerine çok bağlı olduğu için onları koruması gerektiği zaman çok cesur ve gözü kara olabilir.

Yengeç insanı sağlıklı çevresini düşünen, aileye ve yuvaya düşkünlüğü ile bilinen iyi dürüst ve toplumsal değerlere saygı gösteren biridir. Yengeç insanı kendisini anlayan ve evine bağlı bir eş ister. Çünkü en huzurlu olduğu yer evidir. Tıpkı bir yengeç gibi evi kalesidir. Sıcak, güvenli ve sevgi dolu aile ortamında çok mutlu olur. Bazı koşullara enerjinizi gerektiğinden fazla harcamayarak kendinizi de düşünmeli ve fazla geç kalmadan harekete geçmesini öğrenmelisiniz. Olumsuz yanları ise dikkatsizliktir. Konuşmaları, olayları, düşünceleri ve onlara yaklaşımları dikkatsizlik yüzünden yanlış anlayıp kırgınlıklara neden olabilirler.

Yengeç insanı kendine yapılan haksızlıkları katiyen unutmaz. Fırsat bulunca karşılık verir. Oldukça alıngandır, eleştirilmeye hiç gelemez ve çok çabuk küser. Hafızası çok kuvvetlidir. Bir şeye kırıldığı zaman karşısındakine hiç belli etmeden bu kırgınlığı senelerce içinde taşıyabilir. Kendilerine haksızlık yapan insanın en zayıf anını kollayarakintikamnı kat, kat fazlasıyla alır. Aynı zamanda çok kıskanç olabilir. Geçmiş onun için çok önemlidir, bir türlü geçmişten kopamaz, sonsuza dek köklerine bağlı kalabilir. Bu burcun insanı duygusal, hassas ve çekindendir. Kolay, kolay bir ortama giremezler. Derin duygularını saklama çalışır, bu duyguları açıklamakta zorluk çeker. Yengeç dünyaya duyguları ile bağlıdır. Yumuşak, sevgi dolu ve koruyucudur. Kırıldığı, rahatsız edilmek ya da duygularından söz etmek istemediği zaman burcunun sembolü gibi kabuğuna saklanır. Başkalarının iyi niyeti, düşünceleri, davranışları onu çok etkiler ve eleştirilmekten, alay edilmekten çok korkar.

Sizin gizli silahınız derin sezgilerinizdir. Sorunlarınıza çözüm bulmada altıncı hissinizden faydalanırsanız size doğru yolu gösterecektir. Mantığınız size ne derse desin sezgilerinize kulak verin. Mantık ve sezginiz arasında kalırsanız sezginizi dinleyin. Sonucu hemen göremezseniz de sonuçta sezgilerinize güvenebileceğinizi göreceksiniz. Öncü nitelik taşıdığınız için farklılıklara daha kolay başa çıkmanıza ve değişik olasılıkları araştırmanıza yardımcı olacaktır. Duyarlılığı yalnızca insanlara karşı değildir. Sezgilerinin güçlü olması onu tüm çevresinden kolay etkilenen biri durumuna getirir. Etrafındakilerin ne istediğini onlar söylemeden anlayabilir. Her şeyi içine attığı ve dertlerini büyüttüğü için sindirim sistemi kolaylıkla bozulabilir. Yeri gelince hayır demeyi, çekingenliği ve aşırı duygusallığı kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Bu burcun insanı, sıvıyla ilgili konularda başarı gösterir. Denizcilik, balıkçılık ona göredir. Ayrıca çok merhamatli olduğundan doktorluk ve hemşirelikte başarılı olabilir. Yengeç mideyi temsil ettiği için bu burçtan iyi aşçı çıkar. Paraya önem verdiği için de finans sektöründe ve ticarette başarılı olabilir. Duygusal Yengeç yıllar geçtikten sonra bile yaptığı seyehatleri unutmaz. Yengeç insanı tatilde mutlaka yanında birisi olsun ister ve o kişiyle tatilde geçirdiği zaman onun için çok önemlidir.

 

Aslan Burcu Özellikleri

Yönlendiren gezegeni güneş olan, dünyanın kalbini ve kan dolaşımını simgeleyen, element gurubu ateş olan bu burç Zodyak'ın beşinci güneş burcudur. Üstün yetenekleri, cesaretleri, yaşamdan zevk alan dost canlısı, kendine güvenen bir karakter çizerler. Yönetici gezegenleri güneş olanların her işin altından başarıyla kalkmalarında etkili olur. Aslan burcu ateş elementidir ve sabit niteliklidir.

Ateş elementi özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. Ne iş olursa olsun mutlaka bu işte kendisi belirleyici olur. Yaptığı işlerin hepsinde de biraz gösteriş ve ukalalık vardır. Çok aktif olan Aslan burcu, liderliğe gereksinim duyulan bütün işlerde başarılı olur. Öyle ki işlerinde başarılı olmak ve kolayca üstesinden gelebilmek için hiç şikayetçi olmadan gece gündüz demeden çalışabilirler.

Aynı zamanda çok yaratıcı olduğundan yetenekli ressamların, yönetmenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. Aslan insanı sabit nitelik taşıdığı için tutucu, inatçı ve kararlıdır. Bir kere karar verdi mi onu bu kararından kolay, kolay vazgeçiremezsiniz. İlişkilerinde oldukça dürüst davranarak sahtekarlıktan ve ikiyüzlülükten kaçınırlar. Yapıcı fikirlere sahip olup düşüncelerini her an her yerde çekinmeden açıklarlar.

Emir altında çalışmak onlara göre değildir. Çünkü lider burç oldukları için emir vermekten hoşlanırlar. Büyük işlere kalkışır ancak ayrıntılarla ilgilenmezler. Büyük düşündükleri içim ufukları geniştir. Para bu burç için çok önemlidir. Düşlerinde hep servet olmak yatar. Sahip oldukları parayı da cömertçe harcarlar. İyi niyetli oldukları için ihtiyacı olan herkese yardım etmek isterler. Yönlendiricisi Güneş gezegeni olduğundan Aslan da Güneş gibi her zaman odak noktası olmak ve tüm dikkatleri üzerine çekmek ister. Bu burcun insanı lider olmak için yaratıldığına inanır ve davranışlarını ona göre ayarlar. Güçlü kişiliği sürekli karşısındakilere geri adım attırır.

Buna rağmen arkadaşlıklara çok önem verirler. Onlara zarar vermek istemez hatta zarar verdikleri zaman çok üzülürler. Bu üzüntüde onları sinir yapar, sinirlendikleri zamanda Aslan insanının gözünü hiçbir şey görmez. Bu dönemlerde onları sakinleştirmek oldukça zorlaşır. Her an bir yere patlayabilir. Ama bu patlamanın ardından hiçbir şey olmamış gibi davranacaktır. Çünkü Aslan burcu insanı kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Aslan insanı, ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyan, cömert, sevecen, sıcakkanlı ve sosyal biridir. Bu yapınızı göz ardı etmeyin. Çevrenizdekilerden ne kadar çok ilgi ve destek görürseniz o kadar çabuk moraliniz düzelir ve sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Her şeyi abartmaya çok meyillisiniz. Bu yüzden paniğe kapılabilirsiniz. Soğukkanlılıkla durumunuzu hemen gözden geçirmelisiniz. Aslan, Koç gibi doğuştan liderdir ama sabit guruptan olduğu için insanlarla iletişimleri daha etkilidir. Yönetme ve liderlik mücadelelerinde isteklerini hiçbir zaman küçük tutmaz. Her zaman her yerde kendisinin çok önemli olduğuna inanır.

Küçük dağları kendilerinin yarattığına inandıkları için bazen bunun etkisinde kalarak fazla küstah ve kibirli olabilirler. Ama buna rağmen çok iyi kalplidirler. Aslan insanının hükmedici davranışları altında aslında yumuşak bir tavır vardır. Oldukça merhametli ve sıcakkanlıdır. Aslan içten, ateşli ve tutkuludur. Bu yüzden kolay evlilik yaparlar. Evlendiklerinde de ev yönetimini kesinlikle ellerinde tutmak isterler. Ama bunu tatlı dil ve sıcakkanlı davranışlarla yaptıkları için pek karşı koyan olmaz. Konuşması ve hareketleri dikkat çekicidir. Küçük olayların üzerine fazla gitmezler. Sevildiğini ve beğenildiğini bilmeye ve aynı zamanda övülmeye çok önem verirler. Çevresi tarafından ihmal edildiğini anlarsa morali çabuk bozulur. Dürüst, açık sözlü, merttir ve asla arkadan vurmaz ama aldatılırsa affetmez. Bu davranışlarıyla da elde edemeyecekleri bir şey yoktur.

Aslan insanı güler yüzlü, neşeli ve eli açıktır. Arkadaş edinmekte zorluk çekmezler. Bu yüzden arkadaş çevresi geniştir. Aslan burcu atletik ve yaratıcıdır, duygularını sürekli açıklayarak dışa vurur. Amatör bir tiyatro topluluğuna katılarak yeteneği olduğunu keşfedebilir. Hissettiği herhangi bir duyguyu rolüne yansıtabilir. Unutmayın en iyi oyuncular Aslan burçlarından çıkar. Aslan burcu insanı çalışırken müzik dinlemeyide sever. Bu burcun insanı eğlenmeyi, gezmeyi, gösterişli davetlere katılmayı çok sever. Zevki için para harcamaya bayıldığı için harcamaları hesapsızdır. Lükse ve gösterişe düşkün olduğu için her zaman borç altına girebilir. Para onu amacına ulaştırmak için bir araçtır. Savurgan olduğu için parayı elinde tutamaz. Kendine güvendiğinden gelecekten korkarak birikim yapmaya yönelmez. Her yerde kendi kurallarını uygulamak istemeleri ve kendilerine olan aşırı güvenlerinden dolayı baskıcı ve ihtiraslı olmaları bu burcun insanının kötü yönleridir.

Aslan insanı sosyaldir, kalabalık yerlerden hoşlanır. Kültürleri zengin olan eski kalabalık şehirler hoşuna gider. Issız tatil yerleri ona göre değildir. Tatile gittiği her yerde parasının en lüks otelde en iyi hizmeti almak ister. Aslan insanı gece hayatını sevdiği için onu dansetmeye, konsere ya da tiyatroya götürebilirsiniz. Nasıl yaşaması gerektiğini iyi bilen Aslan insanı kendini fark ettireceği ve herkesi görebileceği eğlence yerlerinden çokhoşlanır. Kendine olan güvenini kaybetmediği sürece çizdiği yolda rahatlıkla ilerleyebilir. Sabit burç olduğu için özellikle değişikliğe adapte olması oldukça zordur. Size en yakın arkadaşlarınızla beraber olun. Başarılarınızı hatırlayın, başarmak için neler yapmış olduğunuzu düşünün.

 

Başak Burcu Özellikleri

Yönlendiren gezegeni Merkür, elementi Toprak olan başak burcu evrenin simdirim sistemini simgelerve değişken niteliklidir. Başak insanı toprak elementi özelliklerinden dolayı sağlık ve temizliğe olan düşkünlükleriyle bilinir. Ayrıca araştırma, düzen, dakiklik ve çalışkanlıkları ile dikkat çekerler. Amaçlarına ulaşmak için çok çalışan kendini yenilemesini bilen çevresine dürüst, çekingen ve alaycı, yalana karşı duyarlı, el işlerinde yetenekli, kurallara saygılı bilime edebiyata düşkündürler. Başak burcunda birçok doktor, biyolog, sağlık görevlisi, yazarlar, yöneticiler çıkar. İşlerinde düzen ve inceliğe kusursuz bir şekilde dikkat eder, ayrıntıları gözden kaçırmazlar. Birçok kişinin gözünden kaçan ince ayrıntıları anında yakalar. Ayrıntılara dikkat etmesi, titizliği ve çalışkanlığı ile birleşince çok başarılı olur.

Duygusal olmamasına rağmen bazı konularda çok hassasiyet gösterir. Ciddi hallerine espriyi ekledikleri için insanlar üzerinde daha fazla etkili olur. Başak insanı güzel konuşur, yazar ve aklı çok hızlı çalışır, zekası parlaktır. Buna rağmen arka planda kalmayı, kendini göstermekten olayları perde arkadasından yönetmeyi sever. En çalışkan ve titiz burçlardan biridir. Yaşamının tamamını çalışmak alır. Yorulmayı akıllarına getirmeyen Başak insanı sürekli hareket halindedir. Güç şartlar altında parlak ve pratik çözümler bulmada çok maharetlidir. Başak insanı her yaptığı işin mükemmel olması için en küçük ayrıntısına kadar iner. Boş geçen zaman onun için büyük kayıptır. Yaşamın esas anlamının çalışmak ve bir şeyler üretmek olduğunu düşünür ve bu yüzdende çalışarak kendini sürekli geliştirir.

Analiz yetenekleri çok güçlüdür. Dostlarını seçerken bu yöntemi kullanırlar. Bundan dolayı dostlukları kalıcı olup yıllarca sürebilir. Yaptıkları analizlerde oldukça tarafsız davranarak etraftakileri küstürmezler. Dostlarına yardımcı olmayı severler. Her şeyi kusursuz yapma saplantısı yüzünden hem kendini, hem de herkesi acımasızca eleştirirler. Fakat eleştirdiği kimselerin alınacağını aklına bile getirmez. İyi niyetli olmasına ve kimseyi üzmek istememelerine rağmen kusursuzluk merakı onları huzursuz biri yapabilir.

Bu kadar çok çalışmanıza değip değmediğinden emin olmalısınız. Bu arada işlerinizizn bir kısmını da başkalarına yaptırmalısınız. Ayrıntılar içinde kendinizi kaybedebilirsiniz. Bu yüzden arada bir geri adım atmalı ve çalışmalarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Bu sizin için zor olsa da günlük yükünüzü biraz hafifletecek ve size zaman kazandırıp toparlanmanızı sağlayacak. Hiç bir konuda çevresini aldatmaz. Zaten isteselerde böyle bir becerileri yoktur. İşleri ters gittiği zamanda bile sinirlerine hakim olmasını bilirler. Fakat sinirlerine hakim olmadıkları zamanda etraflarına karşı çok kırıcı olurlar.

Başak burcu Zodyak'ın en kaygılı burçlarından biridir. Kaygılı olmalarının temelinde mükemmellik arayışı vardır. Olumsuz yanlarından biride fazlaca alaycı olmaları. Çalışkan Başak burcu sürekli bir şeyler yapmak, üretmek ister. Bir günde en az iki işi tek başına yapmaya kalkışır. Yapranmamanız için günlük işleri paylaşmasını öğrenmelisiniz. Toprak burcu Başak sorunlarında mantığının sesini dinler. Sorunlarını uzun bir süre düşünür ve her açıdan inceler. Başak Merkür gezegeni tarafından yönetildiği için oldukça akılcı, entelektüel ve iletişimcidir.

Bu burcun insanı sağlığına, temizliğine, düzenine çok düşkündür. Son derece dakiktir, randevularına zamanında gelir. Planlarını bir gün önceden yapar. Verdiği sözlere çok önem verdiği için güvenilir bir insandır. Mütevazı, kibar ve nazik olmasına rağmen yeni tanıştığı kişilerle arasına mesafe koymayı ve fazla içli dışlı olmamayı tercih eder. Enerjik yapılarından dolayı kendilerine yüksek hedefler seçerler. Ve bu hedeflerle ancak ulaştıklarında kendilerini tatmin etmiş olurlar.

Para kazanmak için çok çalıştıklarından kolay, kolay harcamazlar tutumludurlar. Tasarruf yapmayı ve düzenli yaşamayı çok severler. Kıyafetlerine önem vermelerine rağmen fazla gösterişe kaçıp marka giymezler. Bir dosta ihtiyacınız olduğunda karşılık beklemeden yardımınıza ilk koşan kişi olacaktır. Çünkü onun için önemli olan dostuna bir şekilde yardımcı olmaktır. Başak burcu insanı ayrıca hayvan dostudur. Kedi ve Köpeklerle iyi dostluklar kurarlar.

 

Terazi Burcu Özellikleri

Elementi Hava, vücutta temsil ettiği yer böbrek olan Terazi burcunun yönlendiren gezegeni güzelliği, zarafeti, işi adaleti temsil eden Venüs'tür. Sürekli başkalarıyla bir arada olmak isteyen içten, iyiliksever samimi ve hayat doludurlar. Terazi insanı ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda çok başarılıdırlar. Ama tek başlarına kalınca ne yapacaklarını bilemezler. Terazi harika bir arabulucu ve iyi bir hatiptir. Konuşmaları ve güzel sözleri sayesinde insanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratırlar. Kendilerine küskün olan insanları bile bu yönleri ile sakinleştirip yatıştırırlar.

Buna rağmen göründükleri kadar yumuşak değildir: otoriter bir yapısı olmasına rağmen duygularını ve mantıkları arasında sağlam bir ilişki kurarlar. Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkezi parmağında oynatabilir. Kendi dediğini tatlılıkla ama mutlafa yaptırır. Terazi insanı inanılmaz derecede dürüst olmasına rağmen ancak düşündüğünü her zaman söylemez.

Venüs tarafından yönetilen Terazi insanları gerektiğinde neyi ön plana çıkaracaklarını çok iyi bilirler. Başkalarının hakkını aramada da çok becerikliler. Onlar için uyum ve güzellik huzurlu olmaları için çok önemlidir. ültürel faaliyetlerden hoşlanan bu burcun insanı sanatla uğraşmasa bile sanata çok düşkündür. İlgilerini çeken ve başarılı oldukları bir diğer alanda Güzel Sanatlardır. Yani güzellik ve güzelleşmekle ilgili her türlü alan onlara uygundur.

Terazi insanı, güçlü bir adalet duygusuna ve insanlara güven veren bir karaktere sahiptir. Burcun simgesi terazi adaleti temsil eder ve Terazi'nin en temek özelliklerini yansıtır. Yalnız bu burcun insanı her zaman böyle olacak diye bir şey söz konusu değildir. Onlarda dengeyi sağlayan terazinin fazla hassas olduğunu biliyoruz. Olaylardan etkilenerek terazinin kefelerinden birinin bir tarafa ağır basabileceğinin unutmayalım. Terazi insanı, herkese kendine davranılmasını istediği gibi davranmaya çalışır. Haksızlıklar karşısında çok etkilenip vicdani rahatsızlık duyarlar.

Üstesinden gelinmesi zor olan işlerde çalışıp çabalayarak yüzlerinin akıyla çıkarlar. İlişkilerinde her zaman dengeyi ön plana çıkarırlar. Bir çok avukat, hakim ve savcı Terazi burcudur. Terazi insanı zor ve geç karar verir. Çünkü olayların farklı yönlerini, geçmiş ile geleceği, bilinenler ile bilinmeyenleri karşılaştırmaya ve bunlar arasında tam bir denge oluşturmaya çalışır. Olayları tartarak dengeyi bulmaya çalışan Terazi insanı yaşamın haksızlıklarla dolu olduğunu düşünür ve zaman zaman haksızlıklardan şikayet eder. Bu yüzden düşüncesiz ve sorumsuz insanlarla kesinlikle dostluk kurmazlar.

Kavga ve sertlikten hoşlanmadıklarından gürültüsüz ve sakin bir hayatı tercih ederler. Terazi insanı nazik, çekici ve neşeli bir insan olarak tanınır. Nerede eğlenceli sosyal olaylar varsa Terazi de oradadır. Yalnızlığı hiç sevmeyen Terazinin geniş bir arkadaş çevresi vardır. İyi huylu fakat çirkin görünüşlü insanlardan hoşlanmazlar. Güzel olan her şeyden büyük zevk alırlar. Toplumda en beğenilen tipler Terazi burcundan çıkar. Sosyal, dışa dönük, özgürlüğüne çok bağlı ve gezmeyi seven bir burçtur. Para ve servetle araları pek yoktur. Cömert oldukları için para harcama gibi bir tutkularıda vardır. Terazi burcu aynı zamanda evlilik burcudur. Eşiyle birlikte olmaktan ve paylaşmaktan büyük zevk alır. Gittiği her davete eşini mutlaka götürür.

Oldukça sosyal ola Terazi insanı, tatil için büyük bir şehri ya da hareketli bir tatil töresini tercih eder. Konforlu ve rahat bir ortamda olmayı sevdiğinden, çadırda bir tatil ona göre değildir. Terazi burcu, müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı sever ve gece hayatından çok zevk alır.

Gittiği yerlerde oranın yerli halkı ile de hemen samimi olabilir. Tek başına ya da yalnızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Onun için tatil demek, kalabalık ve neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir.

 

Akrep Burcu Özellikleri

Yönetici gezegeni, yeni gelişimleri simgeleyen Plüton ile mücadeleyi simgeleyen Mars, element gurubu su olan Akrep burcu Zodyak'ın sekizinci güneş burcudur. Su elementi olduğu için çok duygusaldır. Ama derin duygularını kontrol altına almaya ve gizlemeye çalışır. Sabit nitelik taşıdığı için de inatçıdır ve yaptığından asla vazgeçmez. Akrep insanının fikrini değiştirmeniz çok zordur.

Kendilerine her konuda oldukça güvenen sağlam bir yapıları vardır. Üstelik bir tilki kadar kurnaz olup doğuştan var olan bir planlamacı yeteneğe sahiptirler. Yine bu aynı özelliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır. Çözümü zor olan sorunların altından başarıyla kalkarlar. Çünkü oldukça pratik bir zekaya sahiptirler. Ancak bu yeteneklerini duyguları ile karıştırmamaya özen göstermezlerse başarı elde etmeleri zorlaşır. İleri görme yetenekleride vardır.

Akrep insanın kontrol etme arzusu yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Kıskançlığından dolayıda güçlü, yoğun duygulara sahiptir. Ayrıca tutkularından dolayı da büyüleyici olur. Kimse öğrenmesin diye bazı konularda düşüncelerini saklarlar. Gizemli bir yapısı vardır ve kendisi hakında ipucu vermez. Arkadaşları hakkında bir çok bilgiye sahip olmalarına rağmen onlar hakkında kimse bir şey kolay kolay öğrenemez.

Akrep insanını bakışlarından hemen tanıma imkanınız vardır. Çünkü bakışları doğrudan insanın gözlerinin içinedir. Ve baktıkları insanı hemen etkilerler. Akrep insanı her zaman uç noktalarda yaşar. Kafasına koyduğunu mutlaka başarır. Duyguları güçlü ve derin olan Akrep eğer cinsel yaşamı tatmin edici değilse başka arayışlar içine girer. Çünkü cinsellik bu burcun yaşamının en önemli parçasıdır. Akrep insanı sevdiği bir şeyi tam sever. Sevmediğini ise hiç sevmez. Bu yüzden sevgisi de nefreti de aşırıya kaçabilir. Onun için her şey ya hep ya da hiçtir. Bu burcun insanı iyiyken çok iyi, kötüyken çok kötü olabilir.

Derin ve yoğun duygulara sahipsiniz. Bir sorununuz olduğu zaman bunu biriktirmeden yakınlarınızla paylaşmanızda fayda var. Akrep insanı bir derdi olduğu zaman bunu aylar sonra dile getirebilir. Kendinizden beklentileriniz herhangi bir insanın sizden beklediklerinden çok daha fazladır. Her güne mümkün olduğu kadar fazla şey sığdırmaya çalışırsınız. Arada bir başınızı kaldırıp etrafa bakınmanız iyi olacaktır. Saplantılı ve takıntılı olmaya eğiliminiz var biraz daha dengeli olmaya çalışmalısınız.

Fiziksel ilişkisi olmayan bir Akrep kendini çok yalnız ve mutsuz hissedebilir. Eğer ilişkinizdeki fiziksel beraberlik yeterince iyi değilse karşınızdaki ile bunu konuşmalısınız. Bu burcun insanının en büyük sıkıntılarından biride şüpheci olmalarıdır. Hele bunun yanına kıskançlığıda ekledilermi evlilik hayatları kabusa döner. Ama şüpheci olmaları onlara bir fayda sağlar. Çünkü bu sayede adımlarını daha dikkatli atar. Akrep insanı beraber yaşayacağı insanın çok dürüst olmasını tercih eder. Eğer karşısındaki ona böyle bir güven verdiği takdirde kalbinin tüm derinliklerini sevdiğine açar. Ara sıra üzüleceğini ve pişman olacağını bile, bile sevdiğini kırabilir. Bu da aşırı şüpheci ve kıskanç olmasından kaynaklanır. Kendine ait olan şeylere çok değer verip el üzerinde tutar.

Yoğun, kararlı ve inatçı Akrep burcunun güçlü duygularını dışa vurmaya herkesten fazla ihtiyacı vardır. Yaptığı her şeye ya hep ya hiç diyerek saplantılı bir kararlılıkla yaklaşmamalısınız. Sizin çok kararlı oluşunuz, azminiz ve iredeniz başkalarına fazla gelebilir. Akrep duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Sezgileri çok güçlü olan bu burcun insanı duygularındada yanılmaz. Akrep burcu kimseye hava atmak veya etkilemek ihtiyacını duymaz. Siz kendi düşüncelerinize herkesinkinden daha fazla değer verir ve gerisini pek takmazsınız. Paraya her şartta önem veren Akrep insanı paranın gücünü de çok iyi bilir.

İş hayatında oldukça başarılı olan bu burcun insanı zor işlerden asla kaçmaz. Eğer maddi durumları el veriyorsa beğendikleri her şeyi alırlar. Müzik dinlemeyi ve kitap okumayı severler. Sık, sık doğayla baş başa kalmak onlar için en ideal dinlenme yoludur. Akrep insanı için özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, bir adada tatil tam ona göredir. Duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman, zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Onun için tatil demek dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek demektir.

 

Yay Burcu Özellikleri

Yönlendirici gezegeni şans ve bolluk simgesi Jüpiter, element gurubu ateş olan Yay, Zodyak'ın dokuzuncu burcudur. Yay insanı, olaylar karşısındaki kararlılıkları, enerjisi, calılığı ve koşullara uyabilme özellikleri, ahlaksal ve toplumsal kurallara saygılı, hedeflerine ulaşmayı gayet iyi bilen, ileriyi görebilen, Jüpiter'in verdiği şans da buna eklenince başarılı bir karakter oluştururlar.

Her şeyden çabuk bıkma huyundan vazgeçip kendini disiplin altına sokması halinde hayatta pek çok istediğini elde edebilir. Çift kişilikli olan bu burcun insanı, değişikliğe ihtiyacı olduğundan aynı anda birkaç konu ile birden ilgilenir ve aynı işe bağlı kalmayı sevmez. Bu yüzden konulara yüzeysel yaklaşım gösterir.

Yay burcu bilmediği şeyleri araştırmaya ve keşfetmeye meraklıdır. Parlak bir zekay sahip olan bu burcun insanı felsefe ve hukuk konularına çok ilgi gösterirler. Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni ülkeler tanımak ister, farklı kültürlerle ilgilenir. Ateş elementi gurubunun özelliği maceraya ve keşfe çok tutkundurlar. Yer ve mekan gözetmeksizin seyahat etmeyi ve gezmeyi sever. Seyahat onun ruhuna iyi gelir, buna ihtiyacı vardır.

Konuşma yetenekleri gelişmiş oldukları için iyi birer hatiptirler. Buna espri yeteneklerini de kattılar mı çevrelerini çok çabuk etkilerler. Moral bozucu olaylardan bile insanı gülümsetecek bir şeyler çıkarırlar. Bu burcun insanı Ateş elementinin verdiği enerji ile araştırır, varsayımlar üzerine kafa yorar ve tartışmalar yaratır. Bu yüzden de biraz filozof yanları vardır. Panellere, basın toplantılarına, açık oturumlara karşı zaafı olduğu için onları seyretmekten zevk alır. Ufukları geniştir ve büyük işler ve olaylarla ilgilendiğinden ayrıntılılar üzerine durmaz.

Dostluklara ve arkadaşlığa çok önem verdikleri için yalnız yaşamaktan hoşlanmazlar. Çabuk dostluk kurarlar ve onlara saygı ile yaklaşırlar. Dostlarına karşı gösterilecek yanlış harekete hemen tepki verirler. Başkalarının özgürlüğüne saygı duyması ve iyi niyeti ile toplumda kendisine iyi bir yer yapar. Bu özelliklerinden dolayı dostları arasında itibarları oldukça yüksektir.

Bu burcun insanı, sıcak ve çabuk heyecanlanan, kin tutmaz ve bağışlayıcı, içtenliği ve iyimser bakış açısı ile tanınır. Eli açık, neşeli ve zekidir. Bu yüzden toplumda aranılan ve beğenilen bir tiptir. Beyinlerine her türlü bilgiyi yerleştirmeye ve bu bilgileri yeri geldiğinde kendi bilgileri ile yoğurup kullanmayı çok iyi yaparlar. Açık sözlü, dürüst olan bu burcun insanı tüm iyi niyetine rağmen patavatsız konuşmaları ile çevresindeki insanları üzebilir. Açık hava sporlarından hoşlandığı için kapalı yerlerde sıkılır. Doğada, açık ve geniş alanlarda bulunmaktan büyük zevk aldığı gibi özellikle binicilikten hoşlanır. Merhametli olduğu için hayvanlarla arası iyidir.

Bazı sıkıntılarının nedenini açıklayamadan yaşamaya çalışırlar. Bu yüzden huzursuz olup hayata boş verirler. Yay insanı özgürlüğüne düşkün olduğu için onu kaybetmemek için sevdiğine bile kolay, kolay bağlanmak istemez. Ancak beğendiği ve kendisini seven ve onu kısıtlamayacağına inandığı birine delice sahiplenir. Bu burcun insanı kendisi gibi kültürlü ve akıllı bir eş arar.

Boşa geçirecekleri vakitleri yoktur. Her dakikalarını toplumsal hayata ayırmaya çalışırlar. Para onlar için bir araç olduğu için hiç bir zaman önemsemezler. Zaten şanslı olduğu için parayı bulmakta pek zorlanmazlar. Ama lükse düşkün oldukları için giderleri oldukça fazladır. Yay burcu insanının seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Kafaca zorlanmaya ve yeniliğe ihtiyacı vardır. Yolculuğa çıkmadan çok önce gideceği yerin kültürü tarihi hakkında bilgi toplar. Dil konusunda oldukça yeteneklidir ve gideceği ülkenin insanları ile hiç olmazsa biraz sohbet edebilecek kadar o ülkenin dilini öğrnemek ister.

 

Oğlak Burcu Özellikleri

Yönlendirici gezegeni yalnızlık ve disiplini simgeleyen Satürn, element gurubu toprak, metabolizması orta hızlı olan Oğlak Zodyak'ın onuncu burcudur. Evrenin eklem ve iskeletini simgeler. Bu burcun insanı, güvenilir, disiplinli, mantıklı ve çalışkan olup ayaklarını yere sağlam basarak ne yöne gittiğini iyi bilir. Hedeflerine planlı ve disiplinli bir şekilde ulaşmaya çalışarak acele etmeden düşünerek hareket eder. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir.

Lider olabileceği işlerde çalışmak, isim yapmakve tanınmak ister. Oğlak burcu hiyerarşi düzenin olmadığı yerlerde karmaşa olacağının bilincindedir. Emirkomuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de devlet içinde, büyük kuruluş ya da şirketlerde yönetici ve yetki sahibi bir kişi olur. Oğlak insanı ciddilik, tutuculuk ve güçlü iradeleri ile tanınırlar. Burçların en çok çalışan tiplerinden biri olup, başkalarının saygısını kolayca kazanırlar. Gerçek bir Oğlak iki temel özellik taşır, güvenilirlik ve dürüstlük. Gelişmiş bir görev duyguları vardır. Başkalarına borçlu kalmaktan hoşlanmazlar.

Genellikle azimli insanlar olduklarından kimseden geride kalmak istemez sürekli önde olmak isterler. Çok iyi bir iş adamı olurlar. Oğlak kadınları eşlerinin ve kendilerinin yükselmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Oğlak insan, amacına ulaşmak için dayanıklı bir biçimde çalışır. Güvenilir insanlardır. Onlara hiç çekinmeden paranızı ya da sırlarınızı verebilirsiniz.

Kendilerini eleştiren kişilerle alay ederler. Duygusuz olduklarından fazla maddeci görünebilirler. Eleştirici yönleri başkalarının başarısızlıklarını abartmalarına neden olur. Sosyal ya da ahlak düzeyini kendilerine eşit görmedikleri kişilere acırlar. Kendinden aşağı gördüğü kişilerle bir arada bulunmak zorunda kalırsa bu kez de kendine acır. Uzun süreli kalıcı arkadaşlıklar kurmakta zorlanırlar. Somurtkan, kolayca altüst olan kişilerdir. Kesinlikle gevşemezler, yakınlarına ve eşlerine karşıda acımasız davranırlar.

Oğlak insanı maddi yönden çok dikkatli ama genellikle eli açık insanlardır. İhtiyacı olan birini geri çevirmez. Ona yardım için kendi ihtiyaçlarını geri plana atar. Buna karşı bir teşekkür onlar için yeterlidir. Zor zamanlarda yardım elini uzatanların iyiliğini hiç unutmazlar. Teşekkür etmek onlara zor gelmesine karşılık yardımınız karşılığında bunu kesinlikle yaparlar. Bu burcun insanı çok bağlı kişilerdir. Bir kişiye inanır ve güvenirlerse ömür boyunca ona bağlı kalırlar.

Güçlü bir mizah yönleri vardır. Konuşmaları birkaç geçmez ama kısa cümleleri çok eğlenceli olabilir. Oğlak burcu insanı geleneklerine çok bağlı olduğu için genç kuşaklarla pek geçinemez. Genellikle yalnız insanlardır. Enerjilerinin büyük bölümünü mesleklerine yönelttiklerinden yaşamın birçok güzel yanlarından yoksun kalırlar. Oğlak en çalışkan burçlardan biridir. Yönlendirici gezegeni Satürn olan nefes aldırmadan yapması gereken işleri ve sorumlulukları hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta olgunlaşmasını sağlar. Hayatı fazla ciddiye alır ve bu ciddiyet onu çocukken bile olduğundan daha büyük gösterir. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder.

Geleceklerini ayrıntılı bir biçimde planlarlar. Oğlak insanını kolay kavrama yeteneği yoksa da bir öğrendiğini bir daha unutmaz. Oğlak insanı, insanlarla zor ilişki kurar. Bu ya utangaçlıklarından ya da işlerine aşırı bağlılıklarından ileri gelir. Bu yüzden kuruntulu ve depresyona yatkın kişilerdir. Buna karşın kendilerini yalnız hissetmezler. Bu burcun insanının tutucu karakterleri evlerine de yansır. Sağlam ve iyi inşa edilmişse, eski evlerde oturmak hoşlarına gider. Gösterişi sevmez, yalnızca eşyalarının ölçülü, işe yarar olmasını isterler.

Düzenli ve geleceği parlak işleri severler. Çabuk zengin olma gibi bir hayalleri yoktur. Düzenli ve planlı yaşamaya gayret ederler. Tembellikten asla hoşlanmazlar. Ailelerine karşı ciddi bir sorumluluk duydukları için aile bağları kuvvetlidir. Oğlak, iyi bir eş bulunca onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Belki nefesinizi kesecek ateşli bir sevgili olmayabilir. Fakat sadık ve güvenilirdir. Buna rağmen sevdiklerinden biraz uzak dururlar. Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Fazla maddeci görünebilir ama onu asıl motive eden şey para kazanmaktan çok toplum içinde saygın olmaktır.

Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatın bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır.

 

Kova Burcu Özellikleri

Yönlendirici gezegeni calışma azmini ve kardeşliği simgeleyen Uranüs ve Satürn, element gurubu hava, Metabolizması hızlı olan Kova burcu Zodyak'ın on birinci burcudur. Evrenin kan dolaşımını ve bacaklarını simgeler. Sabit nitelik özelliklerini taşır. Kova burcu kardeşlik ve dostluk burcu olduğu için dostlarını içtenlikle seven, insancıl, çevre sorunlarıyla ilgilenen, bulunduğu ortama uyum sağlayan, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Kova burcu dahilerin burcu olduğu için kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.

Çevresiyle olan ilişkisini iyi niyet ve dürüstlük üzerine kuran Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Çevreden yardım istenmesine ve çevreden yardım almaktan çok hoşlanırlar. Herkesin dertlerine ve sıkıntılarına ortak olmaya çok yatkındırlar. Her ortamda aranan biridirler.

Toplumun geleceği ile ilgilendiğiden dünyayı daha iyi bir yere getirmek için zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister. Bu burcun insanı, insanların ırk, dil, din, cinsiyet ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı olanaklara sahip olması gerektiğini düşünüp savunur.

Alışılmışın dışında hayatı yorumlama anlayışları vardır. Konuşmaları ve tavırlarıyla çevresine gösterdiği saygı hemen göze batar. Bütün burçlar içinde en az önyargılı oldukları için her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan bir yapısı vardır. Marka yerine özgürlüğün peşindedir. Başkalarından farklı olmayı arzulayan Kova en şaşırtıcı tiplerdir. Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. Her alanda başarılı olmalarına rağmen sevmedikleri bir işte onlardan asla başarı bekleyemezsiniz. İddialı projelerde çalışıp söz sahibi olmak isterler. İş hayatında demode olmuş yöntemler yerine modern ve sisteme dayalı yöntemler uygulamaktan taraflar. İşlerinde kolaylaştırıcı ve maaliyeti düşürücü yolları, yenilikleri hemen ortaya çıkarırlar.

İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından düşünceleri kolay, kolay değişmez. Başkalarının beceremediği işleri yapmaya çalışarak kendilerini göstermeye çalışırlar. Dik kafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün, isyankar ve asi bir yapısı vardır. Rahatı ve huzurlu ortamı bulduğu için evine çok düşkündür. Boş vakitlerini sosyal faaliyetlerde ve değişik hobilerle uğraşarak geçirirler.

Bu burcun insanı hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Toplumsal olmayı sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu dostluğa çok önem verir ve dostluğu ömür boyu sürebilir. Fakat kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakmayı becerir. Nedendir bilinmez ama genellikle kişiliğini gizler. Kova insanı felsefe, teknoloji, bilim ve yeniliklerden hoşlanan yetenekli biridir. Sevdiği işte çalışırsa çok verimli olabilir. Keskin zekası ve parlak fikirleri ile başka insanları yönlendirebilir. Yenilikler yaratmasını bildiği için gelenek ve alışkanlıklarla arası iyi değildir. Tutucu sosyal kurallar ve eski gelenekler onu fazla bağlamaz.

Geçerliliğini kaybetmiş sistemleri ve kalıpları yıkıp yeni bir düzen getirmek ister. Başka etkiler almadı ise geçmişe değil geleceğe dönük yaşar. Bilimin her alanında başarı elde edebilir. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşabilir. Sıradan turistik bir tatil, maceracı ve bağımsız ruhlu Koca burcunu sıkacaktır. Kova burcu da İkizler burcu gibi tatilde yeni tecrübeler, yeni heyecanlar yaşamak ister. Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır.

Tatilde onu arada bir yalnız bırakmaya çalışın. Tek başına mağazaları dolaşarak, yürüyerek stresini atabilir. Gene de Kova sosyal bir burç olduğundan insanlarla bir arada olmak isteyecek ve çok uzun süre yalnız kalmak istemeyecektir. Kendi programını kendi yapacağı bir tatili tercih eder. Esintili bir karakteri olduğu için hiç bir gezinin katı kuralları ya da günlük programı olmamalıdır. Bu yüzden sürprizlere ve değişikliklere açık bir tatil düşünmelisiniz.

 

Balık Burcu Özellikleri

Yönlendirici gezegeni önseziyi, ıssızlığı ve mistizmi simgeleyen Neptün, Element gurubu su, Metabolizması yavaş olan Balık, Zodyak'ın on ikinci ve son burcudur. Evrenin ayaklarını simgeleyen bu burç elementinin su olması sebebiyle değişken nitelik taşır. Değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Son burç olma dolayısıyla kendinden önceki bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır.

Duygusal yapıları her alanda kendisini gösterir. Sanata eğilimlidirler. Arkadaşlık duygularına çok fazla önem verdikleri için, yaşantılarında yapılan hataları affetmezler. Çevrelerinin çabuk etkisinde kalırlar. Yaşamda başarılı olmak için motivasyona ihtiyaçları vardır. Mistik güçleri çok fazladır. Hissetme yönleri güçlüdür. Bilmeyi ve öğrenmeyi seven bu kişiler yaşam boyunca her şeyi merak ederler. Hatalardan ders almasını beceremezler. Aynı hataları birkaç kez tekrarladıkları görülmüştür.

Alışkanlıklarına bağlı olduğu içinde bulundukları şartları kolay değiştirmekten hoşlanmazlar. Çok çabuk karamsarlaşabilen bu kişilerle yaşamak hem zevkli hem de zordur. Duygu ve mantık arasında doğru dengeyi kurabilirlerse, yaşam onlar için mükemmel olur. Fakat ne yazık ki, her zaman aynı ölçüyü tutturamazlar. Toplum ilişkilerine önem verseler de, kuşkucu yapıları yüzünden olaylara uzak kalabilirler. Sürekli haklarında konuşuluyormuş hissi içinde huzursuz olurlar.

Olaylara duyarlı fakat etkileşime hazır oldukları için de zaman, zaman hata yapabilirler. Aile bağları güçlü ve sevdiklerine bağlı olan bu kişilerle anlaşmak her zaman kolay değildir. Bu burcun insanı duyguları ve hayalleri ile yaşar. Balık burcunun simgesindeki iki balık çift karakteri simgeler. Bu iki balığın ayrı yönlere doğru gidiyor olması da Balık insanının kararsızlığını simgeler. Aklı ve duyguları devamlı mücadele halindedir. Bu yüzden bazen onu anlamak pek kolay değildir. Duyguları sık sık değişebilir, sağı solu pek belli olmaz.

Çevredekilerin dertlerinden öyle çok etkilenir ki, o kişinin problemi çözüldükten sonra bile sıkıntısını kendi üzerinden kolay kolay atamaz. Bu burcun insanı ruhsal ve fiziksel dengesini korumak ve üzerindeki negatif enerjiyi atabilmek için arada bir yalnız kalma ihtiyacı duyar. Huzuru bulacağı yerler açık hava ve deniz kenarlarıdır. Merhamet duygusu kusur sayılacak kadar fazladır. Bu yüzden çaresiz hayvanlara, çocuklara ve insanlara karşı acıma hissi ile doludur.

Herkes ile ilgilenir, onların dertlerini dinler ve işlerine yarayacak tavsiyeler vermeye çalışır. Kimsenin acı çekmesine dayanamaz. Balık insanının en önemli özelliğinden biride fedakar olmasıdır. Hele yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur. Bu fedakarlığı yaparken kullanıldığını anlasa bile fazla önemsemez. Çünkü balık insanı için yardım etmek her şeyden önemlidir. Duygusal balık olaylar karşısında üzülmemek için kafasını kuma gömer ve ona acı veren olayları görmemezlikten gelir. Bu yüzden kendini ya içkiye verir ya da sanatsal olaylarla meşgul olur. Bu burcun insanının önsezileri inanılmayacak kadar gelişmiştir. Gizemli, doğaüstü, esrarengiz bir burçtur. Hayal gücü çok gelişmiştir.

Her zaman çevresine yardımcı olan Balık insanı başkalarının duygularını sünger gibi emme kabiliyetine sahiptir. Başkalarının negatif duyguları sizi yıpratabilir, arada bir kendi başınıza kalarak yenilenmeye ihtiyacınız vardır. Balık insanı endişelidir ve kolay karamsarlaşabilir. Kendine daha olumlu ve iyimser bakış açısı geliştirmek zorundadır. İyi niyetli ve kararsızdır. Kişisel olarak fazla gelişmemiştir, kendine dönük ve güvenli değildir.

Balık insanı yüzmeyi sever, onları dalgalarda sörf yaparken veya kışın bile havuzda yüzerken bulursanız şaşırmayın. Balık insanı iflah olmaz bir romantiktir. Tatilinden iyice zevk alabilmesi için biraz fantezi olmalıdır. Gerçek, günlük hayata benzeyen sıradan bir tatil ona göre değildir. Su elementi Balık için en iyi tatil ada ve deniz kenarında olanıdır. Dalga seslerinin duyulduğu, deniz manzaralı küçük bir otel, hassas Balık insanını rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Balık insanı özellikle romantik aşk şarkıları ile dans etmeyi çok sever. Sezgileri gelişmiştir ve seyahat sırasında keşfetme duygusu ona zevk verir. Onu yapılması gereken tatil aktiviteleri ile programlamaya kalkmayın. İlginç şeyler bulursa kalmak isteyecek, özgür olamama hissi ise onu rahatsız decektir. Bazı Balık'lar sessizce meditasyon yapabilecekleri yerlere gitmeyi tercih ederler. Daha gelenekçi onlar ise din bakımından kutsal olan bölgeleri ziyaret etmek isteyebilirler.

 

Kaynak: burc.web.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.