1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BURNUNDAN DİŞ ÇIKTI
BURNUNDAN DİŞ ÇIKTI

BURNUNDAN DİŞ ÇIKTI

Nefes alamayınca burnunda diş olduğu ortaya çıktı

A+A-

Tokat’ta burun tıkanıklığı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken lise öğrencisi 17 yaşındaki Ertuğrul Akçiçek’in burnunda çıkan diş ameliyatla alındı.

Kent merkezinde yaşayan İbrahim ve Emine Akçiçek çiftçinin 4 çocuğundan biri olan lise 2’nci sınıf öğrencisi Ertuğrul Akçiçek, geçtiğimiz hafta evde ateşi yükselince annesi tarafından Tokat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan muayene sonrası Akçiçek’e ilaç ve iğne yazıldı. İlaç tedavilerinin ardından rahatsızlığı devam eden genç, tekrar ailesi tarafından hastaneye getirilerek Kulak Burun Boğaz Servisi’nde muayene edildi. Doktorlar nefes almakta zorlanan gencin burun açıklığını tıkayan farklı bir doku ile karşılaştı. Bunu kemik tümörü olarak değerlendiren doktorlar, genci ameliyata aldı. Operasyonda burun açıklığını tıkayanın diş dokusu olduğunu belirleyen doktorlar şaşırırken, doku alındı.

"ÇOK SIK GÖRÜLEN BİR DURUM DEĞİL"

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Kader Bayram Kablan, Akçiçek’in burun tıkanıklığı ve nefes alma güçlüğü şikayeti ile hastaneye başvurduğunu ve ameliyata karar verildiğini belirterek şöyle dedi:

"Ameliyat sırasında burun açıklığını tıkayan farklı bir doku ile karşılaştık. Ameliyatın seyri sırasında ben bu karşılaştığım dokuyu ’kemik tümörü’ olarak değerlendirmiştim. Vakanın ilerleyen saflarında bunun diş dokusu olduğunu gördük. Tıpta bu tür vakalar var fakat çok sık görülen bir durum değil. Bunun patolojik incelemesi yapılacak" dedi. Doktor Kablan, hekimlik hayatı boyunca ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

"ŞOK OLDUK"

Ertuğrul Akçiçek’in annesi Emine Akçiçek ise, "Ameliyat sonrası doktor yanıma gelerek, ’çocuğunuzun burnundaki kemik değil, diş çıktı’ diye konuşunca biz de şok olduk, şaşırdık. Oğlumun şu anda sağlık durumu iyi. Kısa sürede taburcu olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.