1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Burnunu sildi, bu hale geldi!
Burnunu sildi, bu hale geldi!

Burnunu sildi, bu hale geldi!

32 yaşındaki kadını hızlıca burnunu sildikten sonra başına gelen doktorlar bile şok oldu. Kadının gözünde...

A+A-

İngiliz kadın burnunu hızlı ve sert bir şekilde silmeye kalkışınca az kalsın gözünden oluyordu. Burnunu sildiği sırada sağ gözünde yaşanan şişlik sonrası gözü kapandı göremez hale geldi. Doktora giden 32 yaşında ki ingiliz kadına doktorlar orbital amfizem teşhisi koydu.

Doktorların sıkça karşılaşmadığı bir durum olan burun silmesinden sonra gözün şişmesi olayı çekilen röntgen filmleri ile daha anlaşılır duruma geldi. Dokuların zedelediği kafatasında göz bölgesinde şişme yaşandı. Basınçlı hava'nın yaşattığı bu durum sonrası 32 yaşında ki kısa sürede hastaneye geldiği için doktorların müdahalesi ile gözü kurtuldu.

Uzmanlar genelde bu tür vakaların patlama sırasında oluştuğunu belirtti. Acil servise en kısa zamanda gelerek gözünü kurtaran ingiliz kadına doktorlar titizlik içinde müdahalede bulundu. Erken tedavi ile kurtarılan gözde şişliğin kısa bir süre onca ineceğini belirten doktorlar geç kalınması durumunda körlük yaşanabilceğini söyledi. Burun silmenin bölgede optik sinirlere basınç uygulayıp hasar verebilceğini belirten uzmanlar bu tür vakalarda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilip teşhis ve tedaviye başlanmalıdır uyarısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.