1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURSLAR YAZ DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK
BURSLAR YAZ DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK

BURSLAR YAZ DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,

A+A-

YORGANCIOĞLU: “BURS VERİLEN ALANLARI DARALTIP GERÇEKTEN HAK EDEN ÖĞRENCİLERİN DAHA DÜZENLİ BURS ALMASI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, öğrencilere yaz döneminde de burs ödemeye devam edeceklerini ancak burs verilen alanları daraltıp gerçekten burs almayı hak eden öğrencilerin daha düzenli ve gününde burs almasına yönelik çaba harcayacaklarını belirtti.

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre Yorgancıoğlu, üniversite öğrencilerinin yaz döneminde burslarının kesilmesine yönelik  kararın değiştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda burs yönetmeliğinin eski haline getirilmesi adına bir çalışma yürütmüştük. Bunu değerlendirdik. Muhtemel düzeltmeleri de gözeterek bunu dünkü Bakanlar Kurulu’na ertelemiştik. Bakanlar Kurulu ertelendi, ancak ertelendi diye tüzük geçmeyecek anlamı çıkarılmasın. Biz bursların eski şekline dönmesi için karar ürettik.”

Burs verilen alanları daraltıp gerçekten burs almayı hak eden öğrencilerin daha düzenli ve gününde burs almasına yönelik çaba harcayacaklarını da belirten Yorgancıoğlu, bu çabayı yürütürken ülkenin ihtiyaç duyduğu alanların öne çıkarılacağını ifade etti.

Yorgancıoğlu, “Birçok öğrenci mezun olduktan sonra işsiz kalıyor ama bu ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda boşluklar vardır. Bu nedenle biz burs vermeyi öngördüğümüz alanların, en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlar olmasına özen göstereceğiz” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, öncelikle ihtiyaç alanlarının belirlenmesi gerektiğini belirterek, “İkincisi de öğrenci ya çok zeki olmalı, ya da çok fakir. Gelir düzeyi yüksek olan, ihtiyacı olmayan herkese burs vermek bu ülkenin kaynaklarını boşuna tüketmektir” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.