1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURSTA ADALETSİZLİK SON BULDU!
BURSTA ADALETSİZLİK SON BULDU!

BURSTA ADALETSİZLİK SON BULDU!

BURSTA ADALETSİZLİK SON BULDU!

A+A-

Üçüncü ülkelerde okuyan KKTC vatandaşı öğrenciler de burs imkanına kavuşuyor. Burs Tüzüğü’nde yapılan yeni düzenleme ile KKTC ve Türkiye dışındaki ülkelerde de okuyan öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar burs verilebilecek

Bahadır Ayna

KKTC ve Türkiye dışında yüksek öğrenim gören öğrencilere bursa başvurunun yolu açıldı. Burs Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle üçüncü ülkelerde okuyan KKTC vatandaşı öğrencilere de KKTC Türkiye’de öğrenim görenlerle eşti koşullarda burs alabilme imkanına kavuştu. Yeni tüzük Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Havadis’in konuya ilişkin sorularına karşılık, KKTC vatandaşı öğrencilerin hepsinin eşit olduğuna vurgu yaparak, tüzük değişikliği ile uzun yıllardır devam eden önemli bir soruna çare üretildiğini kaydetti.

Asgari ücretin yüzde 50’si verilecek

Bakan Dürüst, Devlet Planlama Örgütü’nün oluşturduğu kriterleri doğrultusunda, bursların aile geliri ve başarı oranına göre verileceğini anlattı. Dürüst, verilecek olan burs miktarını ise asgari ücretin yüzde 50’si yani 830 TL verileceğini açıkladı.

Dürüst: Bizim için bütün öğrenciler eşit

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, göreve geldiği süre boyunca en fazla dikkat ettikleri konunun 3. Ülkelerde okuyan öğrencilere burs imkanını sağlanması olduğunu söyledi. Dürüst, her zaman öğrencilerin eşit olduklarına dikkat çekerek, KKTC’de okuyan öğrenci ile 3. Bir ülkede okuyan öğrencinin hiçbir farkı olmadığını ikisinin de bütün imkanlardan faydalanabilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Dürüst, Yüksek Öğretim Kurulu’na verilen talimat ile gerekli çalışmaların yapıldığını, Devlet Planlama Örgütü’nün de kriterleri oluşturduğunu söyledi. Öğrencilere verilecek burs oranının asgari ücretin yüzde 50’si olacağını anlatan Dürüst, bu oranın 830 TL olacağını kaydetti.

Güney Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler burs alamayacak

KKTC vatandaşı bir öğrenci eğer lise ve üniversiteyi Güney Kıbrıs’ta okuduysa burs imkanından yararlanabilecek. Sadece üniversiteyi Güney Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler ise burs imkanından yaralanamayacak.

Manyera: Tüzüğün Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz

Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Platformu Üyesi Kıvanç Manyera, ise 3. ülkede okuyan öğrencilere artık burs imkanı sağlanacağını söyledi. Manyera, konu ile ilgili tüzüğün geçtiğini, detayların remi gazetede yayımlandıktan sonra başvuruların başlayacağını kaydetti. Manyera, Güney Kıbrıs’ta okuyan öğrencilerin bu burstan yararlanamayacak olmasını büyük eksik olduğunu kaydetti. Manyera, üçüncü ülkelerde okuyan öğrencilerin de aile gelir düzeyi ve başarı kriterleri çerçevesinde burs alacağını belirtti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.