1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BURUN DAMLASI KULLANDI CİLDİ GRİ OLDU
BURUN DAMLASI KULLANDI CİLDİ GRİ OLDU

BURUN DAMLASI KULLANDI CİLDİ GRİ OLDU

Şaka değil gerçek...

A+A-

Amerika'da yaşayan bir genç kadının hayatı 11 yaşında kullandığı burun damlasının ardından kabusa döndü. Metal içerdiği uyarısı bulunan burun damlasını kullandıktan 4 yıl sonra cildi gri bir renge dönen Rosemary Jacobs'un sorununa 60 yıldır çözüm bulunamadı.

 Emekli ilkokul öğretmeni olan kadına, cildin mavi veya gri renge dönüşmesine  yol açan arjiri teşhisi koyuldu. 1950'li yıllarda hastalığın hiçbir tedavisi olmadığı için tedavi de olamayan Jacobs, yıllardır bu sendromla yaşıyor.

İnsanların tepkisinden dolayı çok büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Rosemary Jacobs, "İnsanlar bana yüzündeki Cadılar Bayramı makyajını artık silebilirsin, yürüyen bir ölüye benziyorsun, nereden geldin, hangi dili konuşuyorsun diyorlar. Bu benim için gerçekten yıkıcı oluyor. Bu hastalık yüzünden hiç evlenmedim ve uzun süreli bir ilişkim olmadı. Hatta bir keresinde uçakta bir hostes bana oksijen maskesi takmaya çalıştı."

Hala satılan birçok ürünün içinde gümüş bulunduğunu ve insanların bu konuda uyarılmazsa birçok kişinin hayatının kararabileceğini belirtiyor.

HÜRRİYET

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.