1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BÜTÇE AFFI GETİRECEĞİZ
BÜTÇE AFFI GETİRECEĞİZ

BÜTÇE AFFI GETİRECEĞİZ

UBP Lefkoşa Milletvekili Adayı Sadık Gardiyanoğlu, esnafın belini büken teminatlar konusunda atacakları adımları anlattı.

A+A-

28 Temmuz seçimleri yeni yüzlerin siyaset sahnesindeki yerini almasına da fırsat verdi. Partilerin milletvekili aday listelerinde yer alan isimler kendilerini tanıtmak ve projelerini anlatmak için televizyon programlarından seçmenle bir araya geliyor. O isimlerden biri de Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Adayı Sadık Gardiyanoğlu oldu. Günaydın Ada programının konuğu olan Gardiyanoğlu, projelerini anlattı. 13’üncü sıradan aday olan Gardiyanoğlu; “13’üncü sırada olduğum için hep espri konusu oluyor ama ben bu rakamın bana uğurlu geleceğine inanıyorum”dedi.

BİZ DE BU YOLDA VARIZ:
Uzun yıllar boyunca derneklerde, spor kulüplerinde ve Ulusal Birlik Partisi içerisinde aktif bir görev aldığını belirten Gardiyanoğlu, demokrasilerde sorunların çözümünün ancak seçimlerle olabildiğini bu nedenle aday olduğunu söyledi. Vekilliğin bir hizmet aracı olması gerektiğini belirten Gardiyanoğlu; “Biz halkın içinde büyüdük. Sorunları biliyoruz ve gençler olarak bizler de artık bu yolda varız diyoruz”dedi.

SORUNLARI DA BİLİYORUZ ÇÖZÜMLERİNİ DE:
Ekonomi ve spor konularında bilgi sahibi olduğunu belirten Gardiyanoğlu, seçilmesi halinde çalışmalarını da bu iki başlık altında yürüteceğini vurguladı. Esnafı ve tüccarı en çok mağdur eden sorunlara dair bir analiz yaptıklarını belirten Gardiyanoğlu bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini de şu sözlerle ifade etti: “Müteahhitlik sektöründen gelen bilgi ce birikimlerim ile sanayicimizin, iş adamlarımızın halktan ve hükümetten beklentilerini biliyorum. Dış pazarların açılması için gerekli katkıların yapılması hedefimizdir. Üretimde kaliteyi yakalamak öncelikli hedefimizdir. Halkımız daha da kaliteli ürünler almalıdır.”

KREDİYE ERİŞMEDE KOLAYLIK SAĞLAYACAĞIZ:
Esnaf ve işadamını en çok mağdur eden konuların başında krediye erişmedeki zorluğun geldiğini de belirten Gardiyanoğlu bu soruna yönelik çözüm önerilerini de paylaştı. “Ülkemizdeki üreticilerin ellerindeki bir çok cihazın teknolojinin gerisinde kaldığı bilinen bir gerçektir” diyen Gardiyanoğlu çağın yaratılması için bu cihazların getirilmesinde muafiyetlerin sağlanması ve kredi desteklerinin verilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Gardiyanoğlu; “Sıfır faizli kredilerin verilmesi konusu önceliğimizdir. Teminatlar konusunda da bir af düşüncemiz vardır. Bilanço affı dediğimiz bir aftır bu. 2007 ve 2009 yılları arasında birçok şirket krizden ötürü zarar gösterdi bunun da giderilmesi için önemli bir af olacaktır. Ayrıca eşdeğer ayrımı yapmadan da teminatların kabulü için adım atacağız”dedi.

KENDİ PARTİMDE 12 KİŞİYİ DİSİPLİNE VERDİM:
Vatandaşların siyasete karşı ilgileri olduğunu ancak siyasetçiye güvenlerinin kalmadığını da belirten Gardiyanoğlu, “seçilirseniz bir usulsüzlük görseniz ve bunu yapan sizin partinizden biri olsa susmayı tercih eder misiniz” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Böyle bir şeyi hiç affetmem. Ben kendi partimde 12 kişiyi disiplin kuruluna vemriş biriyim. Seçilme endişem olsa bunu yapmazdım. Eğer bir yolu başaracaksak hep birlikte başaracağız.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.