1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “BÜTÇE ESKİ GÜNAHLARIN TEHDİDİ ALTINDA”
“BÜTÇE ESKİ GÜNAHLARIN TEHDİDİ ALTINDA”

“BÜTÇE ESKİ GÜNAHLARIN TEHDİDİ ALTINDA”

Zararın Eşit Bölüşülmesi Merkezi Kurumu”na verdiği 3,1 milyar Euro’luk devlet teminatları

A+A-

 

ÖZEL VE TÜZEL KİŞİLERE 3,1 MİLYON EURO’LUK DEVLET TEMİNATI, 809 MİLYON EURO DEVLET KREDİSİ VERİLDİ

TROYKA İLE KAMUDA SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ANLAŞMASI RUM YÖNETİMİ İLE KAMU ÇALIŞANLARININ İLİŞKİLERİNİ YENİ BİR SINAMADAN GEÇİREBİLİR

Rum Maliye Bakanlığı’nın, kamu maliyesiyle ilgili şemsiye-yasa tahminleri üzerine hazırladığı Bütçe Risk Raporu’nda Rum Yönetimi’nin geçmişte kanalizasyon konseyleri, KİT’ler, yerel yönetim amirlikleri ve “Zararın Eşit Bölüşülmesi Merkezi Kurumu”na verdiği 3,1 milyar Euro’luk devlet teminatlarına dikkat çektiği bildirildi.

Politis haberi “Bütçe Eski Günahların Tehdidi Altında... Maliye Bakanlığı’nın Risk Raporunda Devlet Teminatları ve Devlet Kredileri Öne Çıkarılıyor... Üçüncü Taraflara 3,1 Milyar Teminat,  809 Milyon Euro Kredi” başlığıyla manşete çekti.

Gazeteye göre, kredi almaları için üçüncü taraflara verilen devlet teminatlarının 3,1 milyar Euro’ya dayandığı, bunlar arasında Laiki Bank Avrupa Bankacılık İstikrar Fonu için verilen 1,29 milyar; kanalizasyon konseyleri ve AİK gibi tüzel kişiler için verilen 1,27 milyar; yerel yönetim amirlikleri için verilen 328 milyon ve özel kişilere verilen 196 milyon Euro bulunuyor.

Bütçe Risk Raporu’nda, Rum Yönetimi’nin bugüne kadar üçüncü taraflara krediler için 227 milyon Euro ödediğini, yine üçüncü taraflara verdiği 809 milyon Euro (anapara ve faiz) ile de ifşa olduğuna dikkat çekildi ve üçüncü taraflara devlet kredisi olarak verilen bu 809 milyon Euro’dan 760 milyon Euro’luk bölümünün geri alınabilir olduğu belirtildi.

TROYKA İLE KAMUDA SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ANLAŞMASI RUM YÖNETİMİ İLE KAMU ÇALIŞANLARININ İLİŞKİLERİNİ YENİ BİR SINAMADAN GEÇİREBİLİR

Simerini “Hükümet Sistemde Değişiklikler Konusunda Troyka İle Anlaştı... Şimdi Diken Kamudaki Maaşlar-İzinler” başlıklı manşet haberinde, Rum Yönetimi’nin Troyka ile yaptığı 5’inci revize memorandumda kamuda sistem değişikliğiyle ilgili net ifadeler bulunduğuna dikkat çekerek, Rum Maliye Bakanlığı’nın Kamu’da çalışma saatlerini değiştirmeye kalkması halinde Rum Yönetimi-kamu çalışanları ilişkilerinin yeni bir sınamadan geçeceğini yazdı.

Gazete Rum Kamu Hizmetleri Komisyonu Başkanı Andreas Fakondis’in, 5’inci revize memorandumda sistem değişikliğiyle ilgili net ifade bulunduğunu ancak yıllık izinler, annelik izni, hastalık izni ve çalışma süresiyle ilgili bu değişikliklerin detayların kendilerine bildirilmediğini söylediğini yazdı.

Rum Yönetimi ile Troyka arasında anlaşmaya varılan, kamu çalışanlarının çalışma saatleriyle ilgili anlaşma konusunun bugünkü Rum Meclisi Çalışma Komitesi’nin gündeminde bulunduğuna işaret eden gazete, edindiği bilgilere dayanarak, kamu çalışanlarının şu ana kadarki prosedürü, özellikle de hasta izinleri (raporlar) konusunda istismar etmiş olması nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın, çalışma sistemini tamamen değiştirme eğiliminde olduğunu belirtti.

Kamu çalışanlarının izinlerini bir yıldan diğerine aktarma hakları konusuna da dikkat çeken gazete bunun neticesinde, emeklilik dönemlerinde çok uzun emeklilik izni alınıp Kamu’ya büyük külfet getirildiğine işaret ederken, Maliye Bakanlığı’nın, ikramiye ödemelerine getirilecek değişiklikler konusunda sendikalara sunacağı önerileri hazırlamakta olduğunu ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.