1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜTÇEDEKİ AÇIK…TAM OLARAK 359 MİLYON
BÜTÇEDEKİ AÇIK…TAM OLARAK 359 MİLYON

BÜTÇEDEKİ AÇIK…TAM OLARAK 359 MİLYON

KAÇAK İŞ GÜCÜ

A+A-

ANGOLEMLİ: “DEVLET OLARAK HALKIMIZI KORUMADIK... HER PARA BİRİMİNİN KULLANIMINI SERBEST BIRAKTIK… HALK AĞIR BİR YÜKÜN ALTINA GİRDİ”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeyi sürdürüyor.

UBP Milletvekili Ersin Tatar’dan sonra söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Türkiye’deki yolsuzluk olaylarına değindi, olayların hayret verici olduğunu söyledi, “Dünya bugün Türkiye’de yaşananları konuşuyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta da benzer olayların yaşandığını ancak kimseye hesap sorulmadığını belirten Angolemli, “Kimin eli kimin cebinde belli değil. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” ifadesine yer verdi, Kuzey Kıbrıs’taki savcılara seslendi.

Ülkedeki yolsuzlukların medyaya da yansımadığını ifade eden Angolemli, basının bazı konuları gündeme taşımaktan çekindiğini belirtti.

KAÇAK İŞ GÜCÜ

Böyle bir düzende Maliye Bakanı’nın işinin çok zor olduğunu dile getiren Angolemli, ülkedeki kaçak işgücüne dikkat çekti, restoranlar ve otellerde çalışan kişilerin öğrencilerden ya da üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarından oluştuğunu belirtti.

Bazı büyük iş yerlerinin çalışanlarının maaşlarını düşük gösterdiğini ve bunun ilgili merciler tarafından denetlenmediğini belirten Angolemli, özel sektörde çalışanların sendikalaşması gerektiğinin altını çizdi.

Belediyeler konusuna değinen ve Belediyeler Yasası’nı eleştiren Angolemli, “Bir belediye başkanı kendini kral zannetmemelidir” dedi.

BÜTÇEDEKİ AÇIK…

Bütçedeki 359 milyon açığa da işaret eden Angolemli, “Hükümet bunun altından nasıl kalkacak?” diye sordu.

Birçok insanın döviz üzerinden ödeme yaptığını ya da borçlandığını kaydeden Angolemli, “Devlet olarak halkımızı korumadık. Her para biriminin kullanımını serbest bıraktık. Dolayısıyla halk ağır bir yükün altına girdi” dedi.

EKONOMİNİN KAYIT ALTINA ALINMASI

Angolemli, KKTC’deki her ekonomik kaosun Türkiye Cumhuriyeti devletinden gelen maddi destekle çözüldüğünü ifade etti.

Ekonominin kayıt altına alınmaması durumunda sıkıntılı günlerin yaşanacağını dile getiren Angolemli, devletin birçok borcu olduğunu söyledi.

Devletin bet ofislerin ve casinoların açılmasına vergi aldığı için göz yumduğunu kaydeden Hüseyin Angolemli bunun yanlış olduğunu vurguladı.

LİBERAL EKONOMİNİN ETKİLERİ…

Turizmin ülke için önemine dikkat çeken Angolemli, istihdam konusuna değindi, Mağusa’daki bir oteldeki yerli personelin işten durdurulduğunu ve burada yurt dışından gelen insanların ucuza çalıştırıldığını söyledi.

Ülkedeki restoranların da zor durumda olduğunu kaydeden Angolemli, otellerdeki “her şey dahil” uygulamasının bu sektöre darbe vurduğunu anlattı.

Liberal ekonominin birçok ülkeyi sıkıntıya soktuğunu anlatan Angolemli, yerli üretimin desteklenmesi ve yerli ürünün tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında ülke doğru yönetilmediği için bütçede açık oluştuğunu ifade eden Angolemli, “Maliye Bakanı Mungan kayıt dışı ekonomiyle mücadele edebilirse KKTC tarihinde iz bırakan bakanlar arasında yer alacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.