1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜTÇENİN YÜZDE 80’İNİN ORAYA GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ!
BÜTÇENİN YÜZDE 80’İNİN ORAYA GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ!

BÜTÇENİN YÜZDE 80’İNİN ORAYA GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ!

Kamu personelleri bu habere çok kızacak!

A+A-

BKP HÜKÜMETİN BÜTÇENİN YÜZDE 80’İNİN KAMUDAKİ PERSONEL VE CARİ HARCAMALARA AYRILMASININ KABUL EDİLMEZ OLDUĞUNU SAVUNDU

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) bütçenin yaklaşık yüzde 80’inin kamudaki personal ve cari harcamalara ayrıldığını, bunun kabul edilmez olduğunu savundu.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan BKP Basın Bürosuna yaptığı açıklamada, toplam istihdam  içerisinde kamunun payının yaklaşık yüzde 16 olduğunu, buna karşın bütçenin yaklaşık yüzde 80’inin kamudaki personel ve cari harcamalara gittiğini kaydetti. Abdullah Korkmazhan, “Bu veriler normal ve kabul edilebilir veriler değildir. Bu veriler üretmeyen bir ekonomi, dış bağımlılığın ve toplumsal yozlaşmanın nedenidir” dedi.
 
Kormazhan, ayrıca kamu yönetiminde yolsuzluk ve rüşvetin kural halini aldığını, Hükümetin sermaye kesimlerinin bir kesimine büyük vergi borçlarını bağışladığını, kıyak geçtiğini savundu.

SENDİKALI ÇALIŞTIRMA YASAL ZORUNLUK OLMALI

Sendikasız  ve ucuz çalıştırmanın ülkede yaygın bir hal aldığını da ileri süren Korkmazhan sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkının tüm çalışanlara tanınması, çalışma yasalarında standartları geliştirmek ve ileriye götürme amacı güden Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) sözleşmelerinin tüm işyerlerince uygulanmasının yasal zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

EK MESAİ VE MÜŞAVİR

Hayvan Üreticilerinin 24 milyon TL, Narenciye Üreticilerinin ise 14 milyon TL alacağının bulunduğunu, buna karşın kamuda ek mesai ödenekleri için 80 milyon TL ve 140 civarı müşavir maaşı için de 18 milyon TL ayrıldığını savunan Korkmazhan bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Korkmazhan, “Kamu suni bir şekilde şişirilip, büyütülmüştür. Niteliksizleştirilmiştir. Hantal ve verimsiz bir yapı yaratılmıştır. Siyasilerin oy kaygusu güderek kamuda yarattıkları bu statükoyu korumak için ülke kaynaklarını heba etmelerini reddediyoruz” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.