1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜTÜN YETKİLERİ ELLERİNDEN ALINIYOR...
BÜTÜN YETKİLERİ ELLERİNDEN ALINIYOR...

BÜTÜN YETKİLERİ ELLERİNDEN ALINIYOR...

Yalnızca nikah kıyacaklar.

A+A-

Rum İçişleri Bakanlığı tarafından, yerel yönetimlerle ilgili hazırlanan radikal yasa taslağı, belediye ve muhtarlıkların bütün yetkilerinin, oluşturulacak tali organa devredilerek ellerinden alınmasını öngörüyor. 

   Fileleftheros’un “Belediyeler Yalnız Nikahlar İçin... Bütün Yetkileri 5 Kaza Konseyi’ne Taşınıyor” başlığıyla manşete çektiği haberine göre yasa tasarısında, belediye ve muhtarlıkların bütün yetkilerinin, Güney Kıbrıs’taki 5 kazada oluşturulacak 5 Kaza Konseyi’ne devredilmesi öngörülüyor. 
   Tasarı bugünkü şekliyle yasalaşırsa bugünkü belediyelerin elinde sadece resmi nikah kıyma yetkisi kalacak. Belediyelerin geriye kalan bütün yetkileri, personel, vergiler, gelirler ve bütün mal varlıkları, vatandaşlar tarafından seçilecek olan Kaza Konseyleri’ne devredilecek. Kaza Konseyleri, kurulmalarıyla birlikte, belediyelerin yüz milyonlarca Euro’luk kredi borçlarını da üstlenecek.
   Rum Belediyeler Birliği’nin Anastasiadis hükümetinin bu planına tepki gösterdiğini, iktidar partisi (DİSİ) başkanı Averof Neofitu ile İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos arasındaki ilk sürtüşmenin de dün yaşandığını belirten gazete, Neofitu’nun “Taslak yerel yönetim reformuna hizmet etmesi gereken hiçbir eksene hizmet etmiyor” dediği vurgusunu yaptı. Politis haberi “Partilere ve Belediyelere Şok” başlığıyla aktardı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslağının, yasallaşması halinde belediyelerin elinde sadece nikah kıyma yetkisi kalacağını öne çıkardı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.