1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK BİR İHTİYAÇDI!
BÜYÜK BİR İHTİYAÇDI!

BÜYÜK BİR İHTİYAÇDI!

Başkentte kanalizasyon tıkanıklıklarının önlenmesi için 24 yıl sonra..

A+A-

Başkentte kanalizasyon tıkanıklıklarının önlenmesi için 24 yıl sonra önemli adım...

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yıllardır ihtiyacı olan ve özellikle kanalizasyon hatlarının bakımında kullanılan yeni bir yüksek basınçlı su ve vakum ile çalışan kombine kanal temizleme aracını 24 yıl sonra filosuna katıyor. LTB Kira İhale Komitesi tarafından sonuçlandırılan ihale kapsamında alınacak kombine kanal temizleme aracı için belediye yönetimi ile Artesa Trading Co.Limited arasında sözleşme 

8 bin lt.atık su ve 6 bin lt. temiz su kapasiteli araç iki işi aynı anda yapacak

Yüksek basınçlı ve vakum ile çalışan kombine temizleme aracı üzerindeki vidanjörlü kombi özelliği ile hem katı atıkları menhole toplayacak hem de araca çekecek. 8 bin litre atık su ve 6 bin litre temiz su kapasiteli yeni araç sözleşme gereği 120 iş gününde belediyeye teslim edilecek. Yeni kombine aracın alımı ile hem kanalizasyon şebekelerinin bakımı daha sağlıklı bir şekilde yapılacağından dolayı şebekelerin kullanım yılı uzayacak, hem bakımlı şebekeler ile septikleşmeden dolayı oluşan kötü kokunun önüne geçilecek hem de zaman zaman özelden alınan hizmetler büyük oranda azalacağı için dışa bağımlılıkta önemli derecece azalma olacak.

Proje T.C. ve LTB kaynaklı

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ve LTB kaynaklarıyla alınacak yeni kombine kanal temizleme aracı kanalizasyon hatlarının sağlıklı işleyebilmesi adına önemli bir eksikliği de gidermiş olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.