1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ”
“BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ”

“BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ”

“BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ”

A+A-

DENKTAŞ İÇİN AKM’DE TÖREN DÜZENLENDİ

SERDAR DENKTAŞ: “KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’TAN BAHSETMEK, BİR ‘KİŞİ’DEN DEĞİL, BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİNDEN BAHSETMEKTİR”

“MESELE DENKTAŞ’I ANMA DEĞİL, DENKTAŞ’I VE ONUN MÜCADELESİNİ ANLAMAKTIR”

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün 2’nci yıldönümünde, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Haydarpaşa Ticaret Lisesi Korosu marşlar seslendirdi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı; Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın konuşmasının ardından, Denktaş’ı anlatan belgesel gösterildi.

Tören, Haydarpaşa Ticaret Lisesi öğrencilerinin oratoryosuyla sona erdi.

Törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Elçi Müsteşar, Geçici Maslahatgüzarı Ayşegül Kandaş Aksoy, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, bazı milletvekili ve bakanlar yanında Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın oğlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş; Kurucu Cumhurbaşkanı’nın eşi Aydın Denktaş ve ailesi de hazır bulundu.

SERDAR DENKTAŞ: “BÜYÜK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ”

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı; Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmada, 2 yıl önce bugün vefat eden Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’tan bahsetmenin bir “kişiden” değil “büyük bir varoluş mücadelesinden” bahsetmek olduğunu ifade etti.

“MESELE ANMA DEĞİL ANLAMA...

1974’ten sonra doğanların nereden nereye gelindiğine bakmadan, bugünlere nasıl varıldığını anlamadan, bugün var olan eksiklikleri göz önünde bulundurup “böyle devlet mi olur” diye sorduğunu söyleyen Denktaş, “Mesele Denktaş’ı anma değil. Denktaş’ı ve onun mücadelesini anlamaktır” dedi.

Gençlerin nereden nereye gelindiğini anlaması ve devletin kıymetini bilmesi gerektiğini ifade eden Denktaş, “O zaman Denktaş’ı anlamış olacağız” diye konuştu.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a dedesinin, “Osmanlı askeri adadan çıkarken, ben çıkışlarını gördüm, sen gelişlerini göreceksin” dediğini ve Denktaş’ın 1960’ta Kıbrıs Türk Alayı Kıbrıs’a geldiğinde “dedesi yaşındaki insanlarla O büyük kucaklaşmayı” izlediğini söyleyen Serdar Denktaş, babasının Türk askerinin önemini çok iyi anladığını ifade etti.

Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın, sırası geldiğinde mevzide Mücahit, sırası geldiğinde masada müzakereci, sırası geldiğinde köylerde kahvelerde bir lider, bir dost, bir arkadaş, evde müşfik bir baba, dışarıda Kıbrıs Türkü’nün haklarına halel geleceğinde yırtıcı bir kartal olduğunu söyledi.

Gençlere nereden nereye gelindiğini anlatmak gerektiğini belirten Denktaş, devlete sahip çıkmanın, gelecekte olması muhtemel bir anlaşmaya devletle, egemenlikle yürümenin, görüşmeleri başlatmak için ortaya konan tek egemenliğin arkasındaki “niyeti” bilebilmenin Denktaş’ı anmak olduğunu dile getirdi ve “Denktaş’ın kurduğu devlete sahip çıkmak görevimizdir” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.