1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK GURUR…
BÜYÜK GURUR…

BÜYÜK GURUR…

BÜYÜK GURUR…

A+A-

ÜRETİCİLER MEMNUN… HELLİM VE KAHVE YANINDA HARNUP’A DA TALEP VAR

Ortadoğu’nun en büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai’deki Gulfood 2015 Gıda ve Ağırlama Fuarı’na, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) şemsiye standı altında ve North Cyprus markasıyla bu yıl 9 firma katıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Güney Kıbrıs – Kuzey Kıbrıs stantları fuarda yan yana yer aldı.

Sanayi Odası’nın açıklamasına göre, Fuar stant organizasyon ve koordinasyonunu KTSO Dış Ekonomik İlişkiler Sorumlusu Çağlar Türk ve KTSO Genel Sekreter Yardımcısı Leyla Mahrum sağladı. Profesyonel olarak hazırlanmış stant alanında hellim ve süt ürünleri başta olmak üzere kahve, harnup, piliç ve tahin-helva alanlarında faaliyet gösteren firmalar yer aldı.

Oda Basın Sorumlusu Hüseyin Ezgin, başarılı geçen fuarda üreticiler yeni pazarlara ulaşırken, mevcut pazar paylarını da genişletme imkânı bulduklarını kaydetti.  Ezgin, hellime gösterilen yoğun ilginin devam ettiğini ve bu yıl kahve, harnup, tahin-helva ve tavuk ürünlerine dünya pazarlarından özel ilgi gösterildiğini ifade etti.

Fuara katılan firmalar şunlar:

Akgöl Sütçülük Gıda & Paketleme San.Ltd, Avunduk Süt Ürünleri Ltd. Şti. (Meriç), ConTradingLtd, GirconLtd (Girne Con Kahve), Gülgün Süt MamulleriLtd, HelvasanLtd, Mustafa Hacı Ali Ltd, Özlem - Akay Süt MamülleriLtd, Süt & Sıvı Yağ Ürünleri Üretim & Pazarlama Koop. Ltd(Koop-Süt).

Dün sona eren Gulfood 2015 Gıda Fuarı’nda bu yıl 120 ülkeden 5000’in üzerinde firmanın stant açtığı ve  5 günlük fuar süresince gıda üzerine çeşitli konferans ile seminerlerin de düzenlendiği  belirtildi.

BÜYÜK GURUR…

Açıklamada, katılımcıların fuarla ilgili görüşlerine de yer verildi. Emre Çerkez (HelvasanLtd): “Bu yıl Gulfood’a ikinci kez katıldık. Dünya’nın en büyük gıda fuarında Kıbrıslı Türk bir firma olarak yer almak bizim için büyük bir gurur. Gulfood çoğunlukla körfez ülkelerini hedefleyen bir fuar olsa da, uluslararası karakteri sayesinde onlarca Avrupalı da standımızı ziyaret etti. Helva Arap coğrafyasında bilinen bir ürün olduğu için özellikle körfez ülkelerinden helvalarımıza yoğun ilgi vardır. Fuara ikinci kez katılmamız, geçmişte iletişim kurduğumuz firmaların oldukça ilgisini çekti ve prestijli bir fuarda yer almamızın alıcıların bizlere olan güvenini artırdığını gözlemledik. Ürünlerimizin kalitesi yüksektir, dünya pazarlarında marka bilinirliğimizi artırarak yeni müşteriler edindik. Uluslararası fuarlara katılmaya devam edeceğiz.”

HARNUP KAHVENİN ÖNÜNE GEÇTİ

Haluk Ruhi (ConTradingLtd): “Fuar oldukça başarılı geçti. Harnup ürünlerimize olan talep bu yıl kahvenin önüne geçti. Mısır başta olmak üzere özellikle Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler harnup ve işlenmiş harnup ürünlerine rağbet ediyorlar. İspanya’ya kıyasla harnup ürünlerinde fiyat avantajımız olmamasına rağmen Kıbrıs harnubunun yüksek şeker ihtiva etmesi ürünü oldukça özellikli ve lezzetli kılmaktadır. Bu da Kıbrıs harnubunu muadillerinden ayrıştırmaktadır. Ürün çeşidimiz oldukça fazla ve ürünlerimiz oldukça kalitelidir. Müşterilerin ilgisi bizi memnun etmiştir.”

STANT MERKEZİ YERE…

Sadık Gürün (Akgöl Sütçülük Gıda & Paketleme San. Ltd.): “Fuar standımız mükemmel tasarlandı ve dünyaya bakan profesyonel yüzümüz sayesinde yabancı alıcıların dikkatini çektik. Gelecek yıllar için önerimiz daha merkezi bölgelerde stant açma imkânı bularak görünürlüğümüzü artırmamızdır.”

Hasan Özdemir – Turgut Hacıali (Mustafa Hacı Ali Ltd.):“Gulfood fuarının genel olarak faydalı geçtiğini söyleyebiliriz. Gelecek yıllar için beklentimiz stant alanımızın artırılarak, standımızın merkezi bölgelere yerleştirilmesidir.”

GÖRÜNÜRLÜK VE PRESTİJ

Yunus Betmezoğlu (Gülgün Süt Mamulleri Ltd.): “Genel olarak fuarın faydalı olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl da en fazla talep hellime olmuştur. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl Amerika, Avustralya ve Dubaili alıcılardan talep aldık. Gülgün Süt Mamulleri olarak Dubai Gulfood’da yer almamız firmamızın görünürlüğünü ve prestijini artırdı.”

HELLİM TEK İSİM ALTINDA

Salih Yücesoylu ve Münevver Şatıroğlu (Koop-Süt) : “Fuara uzun yıllardır katılıyoruz. Bu sayede eski müşterilerimizle olan bağlantılarımızı yeniledik ve potansiyel müşteriler edindik. Ürünlerimiz hala hazırda Dubai’de büyük süpermarket zincirlerinde yer almaktadır. Bu sene fuarın geçen yıllara oranla daha az kalabalık olduğunu fark ettik. Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşmesinin Körfez ülkelerinde alım gücünü zayıflatmış olabileceğini düşünüyoruz. Gelecek yıllar için Dünya’da bir marka haline gelmiş olan ürünümüz Hellimin tek isim altında pazarlanmasını değerlendirmeliyiz. “

Aziz Ergene (Gircon Ltd.- Girne Con Kahve): “Gulfood fuarında geçen yıla göre katılımcı sayısında düşüş olduğunu gözlemledik. Bu yıl genellikle toptancı firmalardan ilgi gördük. İlgili firmalar Dubai, Kuveyt, Suudi Arabistan’dan oldu. Mısırlı bazı alıcılar da özellikle perakende için ilgili gösterdi. Gulfood’a katılan yabancı firmalardan aldığımız bilgilere göre fuara sürekli katılım sağlanarak firma güveni oluşturulabileceği bilgisini aldık. Gelecek yıllarda da katılımımız devam edecektir.”

HEDEF DAHA FAZLA FİRMA

KTSO Dış Ekonomik İlişkiler Sorumlusu Çağlar Türk ve Oda Genel Sekreter Yardımcısı Leyla Mahrum: “Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı olan Gulfood'a bu yıl da 8. KezNorth Cyprusşemsiyesi altında katıldık. Bu çok büyük bir başarıdır. Katıldığımız her fuar ile birlikte diğer ülkelerin Kuzey Kıbrıs’a olan ilgisini net olarak görüyor ve ihracatımızın arttığını gözlemliyoruz.  Firmalarımız bu fuar sayesinde yurt dışı ile sürdürülebilir iş ağları oluşturmakta ve bu ülkemize döviz olarak geri dönmektedir. Bu yıl KTSO şemsiye standı altında Gulfood 2015’e 9 firmamız katılmıştır.

Standımızı her yıl genişleterek diğer Kıbrıslı Türk üreticilerimize de Dünya pazarlarını tanıtma şansı tanımayı amaçlıyoruz. Bu yıl Gulfood organizatörlerinden stant alanlarının genişletilmesini bir kez daha talep ettik. Gelecek yıllarda daha fazla firma ile Gulfood’a katılmak hedefimizdir.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.