1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK HAN’DA MİNİ OPERA...
BÜYÜK HAN’DA MİNİ OPERA...

BÜYÜK HAN’DA MİNİ OPERA...

17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılan sanatçılar, Büyük Han’da yerli ve yabancılara mini bir opera konseri verdi;

A+A-

 

17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılan sanatçılar, Büyük Han’da yerli ve yabancılara mini bir opera konseri verdi.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Kültür Dairesi organizasyonu ile Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirilen 17. TÜRKSOY Opera Günleri konserine katılan sanatçılara Lefkoşa’nın tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Selimiye Camii, Bedesten ve Belediye Pazarı’nı ziyaret eden sanatçılara Kültür Dairesi, Büyük Han’da yemek verdi.

Açıklamada, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’ın da hazır bulunduğu yemek sırasında Büyük Han’da bulunan yerli ve yabancı sanatseverlerin, Bellapais Manastırı’ndaki konseri çok beğendiklerini söylemeleri ve sanatçılar ile Tunçalp’ı tebrik etmeleri üzerine sanatçıların, dünyaca ünlü opera eserlerinden örnekler seslendirdiği kaydedildi.

Yerli ve yabancı turistlerin, Azerbaycan’dan Soprano Afag Abbasova Budakova, Kazakistan’dan Mezzo Soprano Saltanat Muratbekova, Kırgızistan’dan Bariton Ermek Maraimov ile Tenor Telek Naymanbayev, Türkiye’den Soprano Burçin Savigne, Türkmenistan’dan Tenor Atageldi Garyagdiyev, Rusya Federasyonu’na bağlı Hakas’tan Soprano Aleksandra Cherpakova, Saha Yakut’tan Bariton Aleksandr Emelyanov, Tataristan’dan( Bariton Ayrat İmashev, Tacikistan’dan Bariton Seyfullo Yusupov, Moğolistan’dan Bass Altankhuyag Bayasgalan, Çuvaşistan’dan Tenor Andrey Makarov ve Kabardin-Balkar’dan Soprano Leyla Gurtuyeva’nın etrafını sararak, sanatçıların doğaçlama olarak gerçekleştirdiği mini opera konserini izlediği kaydedildi.

Bu arada açıklamada, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u 29 Eylül’de bakanlıkta kabulü sırasında, 17. TÜRKSOY Opera Günleri’nde KKTC’yi temsil eden Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce’nin, sözleri anonim olan ve müziği Raif Denktaş’a ait “Zeytinden aşı mısın?” isimli eseri seslendirmesinin duygusal anlara sahne olduğu kaydedildi. Kabulde Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’ın da hazır bulunduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.