1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK HASAR YAPTI!
BÜYÜK HASAR YAPTI!

BÜYÜK HASAR YAPTI!

Gazimağusa’da Eski Eserler Dairesi’nin kesilmesine izin vermediği hurma ağacı, devrilerek İngiliz döneminden kalma KIBATEK binasının üzerine düştü. Hasar büyük!

A+A-

Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı’nın (KIBATEK) Gazimağusa Suriçi’ndeki binasının avlusunda bulunan yan yatmış hurma ağaçlarından biri, koparak binanın üzerine düştü. Binanın havalandırma bölümüne düşen hurma ağacı, bazı camların ve kiremitlerin kırılmasına neden olurken, tavandaki beton pervazlara da hasar verdi. KIBATEK Basın sözcüsü Yardımcı Mihrican Aylanç, olay sırasında binada kimsenin bulunmamasını şans olarak değerlendirdi.
Aylanç, geçtiğimiz yıl yapılan temizlik çalışmaları sırasında, avludaki hurma ağaçlarından dördünün binanın üzerine yattığını ve tehlike arz ettiğini saptadıklarını ve durumun Eski Eserler Dairesi’ne bildirildiğini anlattı. Eski Eserler Dairesi’nden gelen memurların yerinde yaptıkları incelemeden sonra binanın daha yeni, hurmaların daha eski olduğunun söylendiğini belirten Aylanç, bu konuda herhangi bir tedbir alınamadığını belirtti.
Devlet Emlak Malzeme Dairesi, olay sonrasında KIBATEK binasına gelerek hasar tespiti yaptı.
KIBATEK binası, İngiliz döneminden kalma bir yapı olup, geçmişte Kıbrıs Rum Okulu, kütüphane ve gazete arşivi olarak kullanıldı.1998 yılından bu yana Başkanlığını İsmail Bozkurt’un yürüttüğü KIBATEK’in kullanımında bulunuyor. Kıbatek’in 50 ülkede temsilciliği bulunuyor.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.