1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''BÜYÜK'' İDDİA
''BÜYÜK'' İDDİA

''BÜYÜK'' İDDİA

Araştırılma aşamasında;

A+A-

ÇEKLERİN SAHTE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR!

Lefkoşa’da İngiltere’den aldığı 445 bin 100 STG’lik 4 adet çekle KKTC’de 4 adet araba almak için kullanan AtifAdem isimli kişi “Sahtekarlıkla mal temini” suçlaması tutuklanmasının ardından dün de ek tutukluluk istemiyle yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlının İngiltere’den iş karşılığı aldığını iddia ettiği çeklerin bankaları ile yazışmalar yapıldığını ve çeklerin sahte olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Abbas ELMAS

İngiltere’de kazandığını iddia ettiği 445 bin STG’lik dört adet çek kullanarak 1 adet BMW 730, 1 adet Wosvagen Pasat, 1 adet Toyota Getz ve 1 adet Suziki Swift marka araç satın alan zanlı Atif Adem, kullandığı çeklerin sahte olabileceği şüphesi ile polis tarafından tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez, zanlı AtifAdem’in Aralık 2013 tarihinde meydana gelen “Sahtekarlıkla mal temini” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının 21 Şubat tarihinde mahkeme emri gereği tutuklandığını aktaran Hakan Özçürümez, zanlının gönüllü ifade vererek bahse konu çekleri İngiltere’de yapmış olduğu işe karşılık kendisine verildiğini beyan ettiğini ve çeklerle ilgili bankalarla yazışmalar yapıldığını kaydetti.

Mesele ile yürütülen ileri soruşturmada zanlının Çelikkaya Motors’dan tespit edilemeyen bir tarihte 445 bin 100 STG’lik 4 adet çek vererek 1 adet BMW 730, 1 adet Wosvagenpasat, 1 adet Toyota Getz ve 1 adet Suziki Swift marka araç satın aldığının tespit edildiğini aktaran Hakan Özçürümez, kullanılan çeklerin sirkat olup olmadığı hakkında da ayrıca araştırma başlattıklarını ifade etti.

Özçürümez, alınması gereken beş tanık ifadesinin olduğunu, zanlının Gazimağusa’da bulunan ikametgahında arama yapılacağını ve bankalardan yazışma sonuçlarının beklendiğine dikkat çekerek, yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.