1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BÜYÜK İKRAMİYEYİ RÜYASINDA GÖRDÜ
BÜYÜK İKRAMİYEYİ RÜYASINDA GÖRDÜ

BÜYÜK İKRAMİYEYİ RÜYASINDA GÖRDÜ

BÜYÜK İKRAMİYEYİ RÜYASINDA GÖRDÜ

A+A-

İngiltere Yüksek Mahkemesi 2012 yılından beri lotodan kazandıkları 1 milyon sterlini nasıl paylaşacakları konusunda anlaşmazlık yaşayan iki Türk’ün parayı eşit olarak bölüşmesine karar verdi.

York şehrindeki "Kapadokya" Türk restoranında çalışan garson Fatih Özcan bir gece rüyasında patronu Hayati Küçükköylü ile birlikte yüksek miktarda para kazandıklarını gördü. 

Rüyalarının çıktığına inandığı için saatlerce ısrar ettikten sonra patronunu loto oynamaya ikna eden Özcan, restoranın kasasından aldığı parayla yakınlardaki bir süpermarkete giderek bir adet loto bileti satın aldı. Bileti patronuna veren Özcan, biletin fişini ise kendisi sakladı.

Garson Fatih Özcan (solda) ve restoranın sahibi Hayai Küçükköylü (sağda)

Özcan, ertesi gün bilete tam 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 3 milyon 600 bin Türk Lirası) ikramiye çıktığını öğrendi ve ikramiyeyi patronu ile bölüşeceklerini varsaydı. Ancak Küçükköylü biletin parasını tek başına ödediğini iddia ederek ikramiyeyi Özcan ile paylaşmaya yanaşmadı.

İkramiyeden pay alamayacağını anlayan Özcan bunun üzerine polisi arayarak, “Küçükköylü’nun ikramiye çıkan loto biletini cebinden çaldığını” iddia etti.

Hayati Küçükköylü Özcan’ın ihbarı üzerine restoranına gelen polis memurları tarafından tutuklandı ve 9 saat gözaltında kaldı. Patronu gözaltındayken evini boşaltan Özcan ise kayıplara karıştı.

İKRAMİYEYİ PAYLAŞSINLAR
Loto bileti ile ilgili mahkemede patronunu haksız yere hırsızlıkla suçladığını kabul eden Özcan, Küçükköylü’nün kendisini tehdit ettiğini ve “Güvenliğinden endişe duyduğu için” böyle bir iftirada bulunduğunu söyledi.

Davaya bakan yargıç Mark Gosnell iki Türk arasında olaydan sonra geçen mesajlaşmaları ve biletin alındığı güne ait Mobese kayıtlarını inceledikten sonra Özcan ve Küçükköylü’nün lotodan kazandıkları parayı eşit olarak paylaşmaları gerektiğine karar verdi.

Yargıç kararı verirken zorlandığını çünkü Özcan’ın “patronunu hırsızlıkla suçlayarak yalan söylediğini” ancak Küçükköylü’nun iddialarının da tamamen inandırıcı olmadığını belirtti.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.