1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK RALLİ İÇİN NEFESLER TUTULDU!
BÜYÜK RALLİ İÇİN NEFESLER TUTULDU!

BÜYÜK RALLİ İÇİN NEFESLER TUTULDU!

Büyük Ralli için nefesler tutuldu!

A+A-

Dünyanın en büyük ralli organizasyonlarından olan Avrupa Ralli Şampiyonasının 8.ayağı olan Kıbrıs Rallisine sayılı günler kala heyecan dorukta. 25 Eylül günü Larnaka’an start alacak olan rallide 26 Eylül günü Lefkoşa özel etabı koşulacak.

Kıbrıs Postası’na konuşan Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Başkanı Hasan Macila hazırlıkların son hız devam ettiğini belirterek, bu seneki organizasyonun geçen seneden daha kalabalık ve daha güzel geçmesini beklediğini söyledi.

4.8 kilometrelik Lefkoşa özel etabının 2.8 kilometresinin Kuzey Lefkoşa’da koşulacağını belirten Macila, geçen seneki etabın 57 bini Kuzeyde olmak üzere toplam 65 bin kişi tarafından izlendiğini belirtti. Macila, etabın geçen seneki tüm organizasyon içinde ‘en iyi etap’ ödülünü kazandığını hatırlatarak, şu ana kadar toplam 10 Kıbrıslı Türk pilotun ralliye kayıt yaptırdığını da açıkladı.

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Başkanı Hasan Macila da 25-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Rallisi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Başkanı Hasan Macila da 25-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Rallisi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini söyledi.

Antrenman sahası sorunu çözüldü”

Konuyla Kıbrıs Postası’na konuşan Macila “Ralli ile ilgili tek sorunumuz Taksim sahası meselesinden dolayı Çetinkaya Spor Kulübümüzle ilgili yaşanmıştır. Süreç içerisinde Çetinkaya’ya yeni bir antrenman sahası bulunması konusunda haklı bazı pürüzler çıkmıştı ancak bu pürüzler giderildi ve futbol takımına yeni bir antrenman sahası tahsis edildi. Yeni sahanın tahsisi konusunda çok ufak bazı birkaç pürüz kaldı ama sorun çıkacağını zannetmem” diye konuştu.

Çetinkaya da yetkililer de sorumlu davrandı”

“Geçen yıl Çetinkaya kulübü maalesef mağdur oldu, verilen sözler yerine getirilmedi. Antrenman sahası ralli geçişi sırasında tahrip oldu ve tekrardan onarılmadı. Haklı olarak kulüp bu yıl aynı şeylerin yaşanmaması için tepki gösterdi. Sonuç olarak Çetinkaya kulübü, rallinin güzergahının geçeceği Taksim Sahası’nın çimlendirilmesi ihalesini durdurdu, yetkililikler de yeni saha tahsis etti. Bence kulüp de yetkililer de gerekli duyarlılığı göstermiştir” diyen Macila “her iki taraf da böylesi bir organizasyonun büyük öneminin fakındadır” dedi.

Rum lisansı konusu çarpıtma”

Basında son günlerde tartışılan “Kıbrıslı Türk sporcular Rum lisansı ile yarışacak” şeklindeki haberleri ‘çarpıtma’ olarak niteleyen KKTOK Başkanı Macila “bu konunda defalarca açıklama yaptık ancak bazı basın yayın organları bu konuyu anlamamakta ısrar ediyor. Kıbrıslı Türk sporcular Rum lisansı ile değil, KKTOK lisansı ile yarışacaklar. Bu lisanlar, güneydeki Kıbrıs Otomobil Kurumu üzerinden FIA’ya başvurularak alınan lisanlardır. Bu konunun böyle çarpıtılması son derece yanlıştır, doğru değildir” diye konuştu.

Macila “şu ana kadar ralli için 10 Kıbrıslı Türk’ün başvurusu vardır. Kayıt başvurularının son gününe kadar bu sayı artabilir. Sonuç olarak son derece önemli bir organizasyondur ve KKTOK olarak bizler en ufak bir sorun yaşanmasın diye her gün 7-8 saatlik mesai harcıyoruz. Bu seneki organizasyon gecen seneden daha iyi olacak diye düşünüyorum” dedi.

Geçen sene 57 bin kişi izledi”

Dünyanın en büyük ralli organizasyonu olan Dünya Ralli Şampiyonasına (World Rally Championship-WRC) gelecek seneden itibaren dahil olacak olan rallinin geçen yılki etabının toplamda 57 bininin Kuzey Lefkoşa’da olmak üzere 65 bin kişi tarafından izlendiğini söyleyen Macila “tüm futbol sezonunda bu kadar seyirci sayısı maalesef sahalarımıza gelmez. Bu bir rekordur. Rallinin geçen yılki etabı tüm sezonun en iyi ve en kalabalık etabı seçildi” diye konuştu.

Macila “bu sene daha kalabalık olacak. Güneydeki Rum arkadaşlardan birçok istek aldık. Ralliyi izlemek için gelip belirli noktalarda geceden kamp bile kurmayı düşünenler var. Çok yoğun bire ilgi söz konusu ve ben bundan son derece mutluyum” diye konuştu.

Lefkoşa Özel Etabı 26 Eylül Cumartesi saat 17.15’te

25 Eylül günü Larnaka’dan start alacak olan Avrupa Ralli Şampiyonası (European Rally Championship-ERC) Kıbrıs Ayağının Lefkoşa etabı 26 Eylül günü koşulacak.

Buna göre 26 Eylül günü Güney Lefkoşa’da 6 adet özel etap koşulduktan sonra 7.özel etap Güneyden başlayıp Kuzeye geçecek.

Saat 17.15’de ilk arabanın start alacağı etap toplamda 4.8 kilometre. Etabın 2.8 kilometrelik bölümün koşulacağı Kuzey etabına ilk arabanın yaklaşık 17.17’de ulaşması bekleniyor.

Üç günlük ralli 27 Eylül günü Lefkoşa’da sona erecek.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.