1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Büyük Saygısızlık!"
"Büyük Saygısızlık!"

"Büyük Saygısızlık!"

Çılgınlığa ilk yasak geldi

A+A-

Nazi Almanyası tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında  kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı olan Auschwitz-Birkenau  Devlet Müzesi, kampın kurbanlarının ruhuna saygısızlık yarattığı gerekçesiyle  ziyaretçilerin müze sınırları içinde Pokemon Go oyunu oynamasına izin  verilmeyeceğini açıkladı.

 

Auschwitz Müzesi Sözcüsü Pawel Sawicki, müze yetkililerinin oyunun  üreticilerinden Auschwitz kampını oyunun kapsamından çıkarmalarını istediklerini  açıkladı.

Sawicki, bu tür oyunların önceden ölüm kampı olan müzenin sınırları  içerisinde oynanmasının "Nazi Almanyası'nın toplama ve imha kampı kurbanlarının  hatıralarına saygısızlık yaratacağını ve kesinlikle uygun olmadığını" belirtti.

Müzenin Twitter hesabında da, "#PokemonGO'nun anıt müze ve benzer  yerlerde oynanmasına izin vermeyin. Bu saygısızca." mesajı paylaşıldı.

Auschwitz kampında gaz odalarında boğularak veya doğrudan vurularak  öldürülen 1,1 milyon kişinin anısına kamp topraklarında kurulan müze, 1979'da  UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklendi.

Pokemon Go, arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak iOS ve  Android cihazlar için geliştirilen ve gerçek dünya üzerinde fiziksel olarak  oynanan konum tabanlı bir mobil oyun. Niantic (Google) ve The Pokemon Company  tarafından geliştirilen oyun, 6 Temmuz 2016'da birkaç ülkede ücretsiz olarak  kullanıma sunuldu. Oyun henüz Türkiye'de Google Play veya App Store'da yer  almıyor.

Çizgi filmin orijinalinde olduğu gibi oyununda da pokemon  karakterlerini yakalama, eğitme, takas etme ve karşılıklı savaştırma gibi  görevler bulunuyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.