1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK ŞİRKETLERİN FATURASI VATANDAŞA KESİLİYOR!
BÜYÜK ŞİRKETLERİN FATURASI VATANDAŞA KESİLİYOR!

BÜYÜK ŞİRKETLERİN FATURASI VATANDAŞA KESİLİYOR!

Halk mağdur!

A+A-

Büyük özel şirketlerin devasa borçları tahsil edilmezken, vatandaş kavurucu yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde elektriğe yapılan zammın bu ay faturasına yansımasını bekliyor… 

KIB-TEK, yalnızca Yakın Doğu Üniversitesi'nden 12 Milyon TL’yi aşan bir alacağı varken Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Milyon TL’lik borçlanmaya gidiyor.

KIB-TEK’in her ay tarifname gereği vatandaşa zam yapmak ve yine vatandaşın ödeyeceği finansman masraflarını göze alarak borçlanmak yerine,  bazı özel kurum ve kuruluşların büyük borçlarını tahsil etmek için uğraşmaması tepkilere neden oluyor.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 12 Milyon TL’yi aşan bir elektrik borcu bulunduğu ve bunu bir protokolle taksitlendirdiği halde taksitlerini ödemediği öğrenildi. Ödemeleri yapmamasının nedeni olarak teşvik alacağı olduğu iddiasında olan kurumun, bu iddiasının Maliye Bakanlığı tarafından reddedildiği de alınan bilgiler arasında.

YDÜ’nün 2014-2015 dönemi için istediği 2 Milyon 850 Bin TL’lik teşvik talebi, ‘teşvik şartlarına’ uymadığı için Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmediği halde bu rakamın KIB-TEK tarafından Yakın Doğu'nun hesabına ‘alacak’ olarak işlenmediği gibi herhangi bir tahsilat girişiminin ise olmadığı ifade ediliyor.

kibtekk_1.jpg

Haber Kaynağı: Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.