1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK SORUN
BÜYÜK SORUN

BÜYÜK SORUN

Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer, “Mehmetçik Çöplüğü”ne geçmişte haftada bir kamyon çöp dökülürken Büyükkonuk Belediyesi ve oteller nedeniyle bu sayının 25’e çıktığını söyledi

A+A-

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Beyazit Adalıer, 2005 yılında kendilerine bakanlar kurulu tarafından verilen çöp dökme alanına Büyükkonuk Belediyesi’nin ve Bafra’da bulunan otellerin de çöp dökmesi nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söyledi. Çöplerin çoğalmasıyla birlikte çöplükte yangın çıktığını belirten Adalıer, bölge halkının bundan rahatsız olduğunu belirtti.
Adalıer, 2005 yılında çöplüğe haftada bir kamyon çöp dökülürken günümüzde bu sayının haftada 25’e çıktığını açıkladı.

Alanın bu kadar fazla çöpü kaldıracak potansiyeli olmadığını ifade eden Beyazit Adalıer, eski İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun hükümetten düşmezden birkaç gün önce bir yazı ile çöp alanlarına Büyükkonuk Belediyesi’nin de çöp dökmesine izin verdiğini söyledi.
Adalıer, bakanlar kurulu tarafından kendilerine tahsis edilen alana sadece bir bakanının istemiyle nasıl başka bir belediyenin de çöp dökmesine izin verildiğini anlamadığını bildirirken, bunun partizanlık olduğunu iddia etti.
Beyazıt Adalıer bu şikayetleri yaparken, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen de Mehmetçik köyünün çöplük alanının Büyükkonuk Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu öne sürdü.

Sezen, bu nedenle bölgeye çöp dökme hakkının kendilerinde de olduğunu ifade ederek, Mehmetçik Belediyesi’ne ortaklık teklif ettiklerini ancak kabul görmediklerini kaydetti.

Adalıer: Yangınlar çıkıyor
Mehmetçik Belediyesi Başkanı Beyazit Adalıer, 26 Haziran 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararınca kendilerine 34 dönümlük alanının çöp yeri olarak verildiğini söyledi.
Çöp dökme alanı olarak verilen bölgenin zamanla köyün büyümesi nedeniyle evlere çok yaklaştığını anlatan Beyazit Adalıer, belediyelerine 6 köy ve Bafra’daki otellerin de eklenmesi üzerine zamanla haftada bir kamyon çöp dökülen alana günümüzde haftada 25 kamyon çöp dökülür hale gelindiğini kaydetti.

Son olarak da bünyesinde 8 köy bulunduran Büyükkonuk Belediyesi’nin alana çöp dökmeye başladığından yakınan Adalıer, aşırı çöp dökümünden dolayı dolan çöplüklerinde gazlı maddelerin patlamasından dolayı yangınlar çıktığını bildirdi.

Büyükkonuk Belediyesi’nin kendilerine bakanlar kurulu tarafından tahsis edilen alana çöp dökmemesini istediklerini kaydeden Beyazit Adalıer, eski İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun seçim yasaklarından birkaç gün önce bir yazı ile Mehmetçik çöplüğüne Büyükkonuk Belediyesi’nin de çöp dökmesine izin verdiğini kendilerine beyan ettiğini söyledi.

Adalıer, 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kendilerine tahsis edilen alanının nasıl olur da sadece bir bakanın kararı ile başka bir belediyeye de verildiğini bir türlü anlamadığını belirtirken, yapılanın tamamen partizanca bir hareket olduğunu öne sürdü.

Beyazit Adalıer, Mehmetçik köyünün milli mücadele yıllarında çok önemli bir köy olduğunu ve ismini de başarılarından dolayı Türk ordusundan aldığını anlatırken, köyün yaşlılarının ve mücahitlerinin köye ilginin az olmasına büyük tepki duyduğunu dile getirdi.

Adalıer, belediye olarak köye yapmak istedikleri spor kompleksi ile ilgili olarak plan ve proje çalışmaları yaptıklarını ancak son aldığı duyumlara göre de spor kompleksi için ayrılan alanının UBP Hükümeti tarafından seçim yasaklarından kısa süre önce bazı şahıslara verildiğini duyduğunu ifade etti.
Bu konunun takipçisi olacağını bildiren Mehmetçik Belediye Başkanı, durumu kesinleştirdiği anda kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı.

Sezen: Bizim de hakkımız var
Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen ise Büyükkonuk çöp alanının çok tehlikeli olduğunu ve birkaç kez orman yangınına neden olduğunu söyledi.

Mehmetçik çöplüğünün Büyükkonuk Belediyesi sınırı içerisinde olduğunu öne süren Sezai Sezen, alana çöp dökme haklarının kendilerinde olduğunu kaydetti.

Hak sahibi olmalarına rağmen kendilerinin Mehmetçik Belediyesi’ne ortaklık teklif ettiklerini anlatan Sezen, Mehmetçik Belediyesi’nin bunu kabul etmediğini dile getirdi.

Mehmetçik Belediyesi’nin geçtiğimiz gün orman alanlarına girerek çöp döktüğünü öne süren Sezen, elemanlarının bunu tespit ettiğini ve durumdan Çevre Koruma Dairesi’ni haberdar ettiklerini söyledi.


Sezai Sezen, komşu belediyelerine ortaklık teklif ettiklerini, oturup konuşarak sorunu çözebileceklerini sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.