1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK SORUNLAR ELBİRLİĞİ İLE AŞILABİLİR
BÜYÜK SORUNLAR ELBİRLİĞİ İLE AŞILABİLİR

BÜYÜK SORUNLAR ELBİRLİĞİ İLE AŞILABİLİR

Yapılacak küçük katkıların birleştirildiği takdirde...

A+A-

 

DİNÇYÜREK: " ÇEVREYE YAPILACAK KÜÇÜK KATKILAR BİRLEŞTİĞİNDE BÜYÜK SORUNLARI ELBİRLİĞİ İLE AŞABİLİRİZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, herkesin ortak değeri olan çevreye yapılacak küçük katkıların birleştirildiği takdirde büyük sorunların elbirliği ile aşılabileceğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, Hasibe Abatay başkanlığındaki Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği heyetini kabul etti.

Kabulde Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk de hazır bulundu.

Dinçyürek kabuldeki konuşmasında, derneğin kurulduğu günden beri çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, bundan sonra bakanlığını ilgilendiren alanlarda yapacakları sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

Kadınların çevreye olan duyarlılığından övgü ile bahseden Bakan Dinçyürek, geçmişten günümüze Kıbrıs Türk toplumunda kadın rolünün her alanda en önemli noktalarda olduğunu, birçok toplumsal konuda olduğu gibi çevresel sorunların çözümünde de kadınların her zaman için etkin çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bölgelerde kurulan sivil toplum örgütlerinin çevre konularında çalışmalar gerçekleştirmesinin kendileri için büyük anlam taşıdığına işaret eden Dinçyürek, "Herkesin ortak değeri olan çevreye yapılacak küçük katkılar birleştiğinde büyük sorunları elbirliği ile aşabiliriz" dedi.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Hasibe Abatay da kabuldeki konuşmasında, derneğin çalışmaları hakkında Bakan Dinçyürek'e bilgi verdi. Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen kısa sürede birçok sosyal sorumluluk projesiyle birlikte birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatan Abatay, bundan sonra yapacakları çalışmalarda bakanlıkla işbirliği yapma arzusunda olduklarını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.