1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK SOYGUN
BÜYÜK SOYGUN

BÜYÜK SOYGUN

Büyük soygun

A+A-

Lefkoşa’da Taşkınköy çarşısının orta yerindeki Erdinç Kuyumculuk dün sabaha yakın soyuldu. Piyasa değeri 300 bin TL olan 2 kilo altını alan soyguncular sırra kadem bastı

4 DAKİKADA SOYDULAR: Maskeli üç hırsız dün sabah saat 04.12’de Taşkınköy’de bulunan Erdinç Küçükuncular’a ait Erdinç Kuyumculuk’u soydu. Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği soygun 4 dakika sürdü. 3 hırsız 300 bin TL değerindeki altını alarak ortadan kayboldu

BALYOZLA KIRDILAR: Hırsızlar, dükkanın batıya bakan vitrininin kepengini kaldırdı ve yere büyük bir naylon açtı. İkisi etrafı kolaçan ederken biri balyozla vitrin camına vurmaya başladı. 10 milimetre kalınlığındaki özel vitrin camı, 3 balyoz darbesi ile tuz buz oldu. Gürültüyü duyan komşular polisi aradı

POLİS HIRSIZLARIN PEŞİNDE: Balyoz darbeleri ile alarm devreye girdi ancak polis, 5 dakikada olay yerine ulaştı. Hırsızlar ise 4 dakika içerisinde soygunu gerçekleştirerek bölgeden kaçtı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis hırsızların ülkeyi terk etme ihtimaline karşı, tüm gümrük kapılarında tedbir aldı
Duygu ALAN

Lefkoşa’da Şehit Kemal Ünal Caddesi’nde faaliyet gösteren Erdinç Kuyumculuk, dün sabahın erken saatlerinde soyuldu.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kuyumcu dükkanını açan 3 kişi.

Hırsızlar, saat 04.12’de kuyumcu dükkanının batıya bakan vitrinin kepengini açtı, 10 milimlik izolasyonlu özel vitrin camını da 3 balyoz darbesi ile kırdı.


Oldukça seri hareket eden hırsızlar, vitrin içerisinde sergilenen 300 bin TL değerinde muhtelif ziynet eşyalarını çaldı, saat 04.16’da da olay yerine geldikleri arabaya binerek hızla bölgeden uzaklaştı.

Bütün olay 4 dakika içerisinde gerçekleşti.

Polis 5 dakika geçmeden olay yerine ulaştı

Hırsızlar, Erdinç Kuyumculuk’un camını kırdığı anda alarm sistemi devreye girdi.

Kuyumcu dükkanının hemen yanında kalan vatandaşlar, camın kırılması ile çıkan gürültüye uyandı ve hemen polisi aradı. Ancak alarm sistemi polise bağlı olduğundan ekipler, zaten yola çıkmıştı.

Alarm sisteminin devreye girmesi ile yola çıkan polis, 5 dakikada olay yerine ulaştı ancak, hırsızlar 4 dakika içerisinde soygunu gerçekleştirdi ve kaçtı.

Olayın üzerinden 10 dakika geçmeden işletme sahibi Erdinç Küçükuncular da dükkana gitti ve iş yerine ait kamera kayıtlarını soruşturmayı yürüten polise teslim etti.
Hırsızlık an ve an kamerada

Erdinç Kuyumculuk’a ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızlar 3 kişiydi ve maske takıyorlardı.

Hırsızlar olay yerine bir araba ile geldi, hızla arabadan indi, ikisi dükkanın yan tarafındaki masayı ve birkaç saksıyı kırdıkları vitrin önüne çekti, diğeri vitrin önüne büyük bir naylon açtı.

Kamera kayıtlarından yapılan tespite göre, vücut yapısı en iri olan hırsız, önce vitrin kepengini açtı ardından balyoz ile vitrin camına vurmaya başladı.

Vitrin camını 3 balyoz darbesi ile kırmayı başaran hırsızlar, vitrindeki 2 kilo altını çaldı ve arabalarına binerek hızla kaçtı.

 Polis müdürleri olay yerine gitti

Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne Bağlı Adli Şube Amiri Ali Savaş Altan da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Soruşturmayı yürüten polis memurlarından gelişmelere ilişkin bilgi aldı.
 
Kara kapıları ve limanlarda önlem alındı

Erdin Kuyumculuk’u açan hırsızların ülkeyi terk edebileceği ihtimali ile polis, kara kapılarında ve limanlarda önlem aldı.

Olayın gerçekleştiği saatlerde ülkeden yapılan çıkışları inceledi.

Kamera kayıtlarında yapılan tespit doğrultusunda hırsızların vücut ölçülerini ve kimliklerini tespit etmeye yardımcı olabilecek diğer bilgileri, kara kapıları ve limanlarda görevli memurlar ile paylaştı.
 
Olay bölgede ciddi huzursuzluk yarattı

Başkent Lefkoşa’nın en kalabalık caddelerinden biri olan Şehit Kemal Ünal Caddesi’nde böyle bir olayın gerçekleşmesi bölgede faaliyet gösteren diğer işyeri sahiplerini de huzursuz etti.

Erdin Küçükuncular’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan komşu işyerlerinin sahipleri, Havadis’e yaptığı açıklamada, bölgede daha öncede hırsızlık olaylarının yaşandığını ancak bu kadar büyük ve profesyonelce bir hırsızlığın ilk kez yaşandığını belirtti.

İşletme sahipleri, olaydan ciddi rahatsızlık ve üzüntü duyduklarını ifade ederek, ülkeye giriş çıkışların daha kontrollü olmasını, bölgede de polis devriyelerinin arttırılmasını istedi.
Küçükuncular: Polis kısa sürede olayı aydınlatacak

Erdinç Kuyumculuk’un direktörü Erdinç Küçükuncular, basına yaptığı açıklamada, ülkede bu tür olayların yaşanmasına üzüntü duyduğunu belirtti.

Küçükuncular, polisin olayla ilgili çok ciddi bir soruşturma yürüttüğünü kaydederek, olayın çok kısa sürede aydınlatılacağına ve hırsızların adalete teslim edileceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Erdinç Küçükuncular, “Herkes gibi ben de ülkemde bu tür olayların yaşanmasını hiç istemiyorum. Bu olayın aydınlanmasını istiyorum. İnşallah da aydınlanacak çünkü polis çok ciddi şekilde çalışıyor. Hırsızların bir şekilde bir açık vereceğine ve polisin çok kısa süre içerisinde olayı aydınlatıp, hırsızları adalete teslim edeceğine inanıyorum. Bu ülkenin ne kadar güvenli bir ülke olduğunu ve her vatandaşın huzur içerisinde yaşaması gerektiğini herkes öğrenecek. Turist olarak ülkeye geldiyse, turist olarak belirli süre kalacak ve gidecek. Tüm ülkemize geçmiş olsun” diye konuştu.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.