1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK SOYGUNU BAKIN NE ZAMAN PLANLAMIŞLAR!
BÜYÜK SOYGUNU BAKIN NE ZAMAN PLANLAMIŞLAR!

BÜYÜK SOYGUNU BAKIN NE ZAMAN PLANLAMIŞLAR!

BÜYÜK SOYGUNU BAKIN NE ZAMAN PLANLAMIŞLAR!

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen silahlı soygun ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Çalınan 3 milyon TL’den 770 bin 500 TL’yi bulan polis suçla bağlantılı tutukladığı BilayÇetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’i dün ek süre talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarttı.Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay huzurunda görülen duruşmada, zanlılar hakkında 7 gün ek tutukluluk emri alındı. 

SOYGUN, AYLAR ÖNCE PLANLANDI 

Duruşmada olayla ilgili bugüne kadar 120 civarında ifade alındığı, çalınan paranın 770 bin 500 TL’sinin bulunduğu aktarıldı. Olguları aktaran polis, soygunun aylar öncesinden planlandığını belirlediklerini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, aranan şahıslar olduğunu, alınacak ifadeler bulunduğunu, paranın geri kalan kısmının, olay silahının henüz bulunamadığını, araştırmaların sürdüğünü belirtti. Polis ayrıca, çalınan paraların kaydının bulunmadığını, seri numaralarının ise bilinmediğini vurguladı. 

“PARANIN GERİ KALAN KISMI DA KKTC’DE” 

Paranın geri kalan kısmının da KKTC’de olduğuna inandıklarını belirten Polis, zanlıların serbest kalması halinde aranan kanıtlara ve şahıslara müdahalede edebilecekleri ve ülkeden kaçabileceklerini ifade etti. Avukatı tarafından akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen zanlı Çetereisi’ninde sağlık kontrollerinden geçirildiğini ve sağlık raporunun temiz çıktığını açıklayan polis, üç zanlının da 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

MENTEŞ, “POLİS PARAYI TÜCCARDAN ALDI” 

Polisin ardından söz alan zanlı Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz, bulunan paraların çalınan paralar olmadığı, tüccarların polise verdiği iddiasında bulunarak,polisin paraları zanlı Mahmur Fırat’a verdiğini, istediği yere koydurttuğunu ve sonra da bulmuş gibi yaptığınıöne sürdü.Polisin, zanlıların ülkeden kaçacakları ve emarelere müdahalede bulunacakları iddialarının hayal ürünü olduğunu savunan Avukat Menteş Aziz, müvekkilinin serbest kalması gerektiğini, Türkiye’de sorgulanan Mustafa Çetereisi’nin de salıverildiğini söyledi. 

HER DURUŞMADA FİKRİ DEĞİŞİYOR 

Yargıç Sertbay, zanlı Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz’in, ciddi iddialarının bulunduğunu, ilk duruşmada paranın banka içindeki kişilerce alındığını iddia ederken; bugün ise bulunan paranın bir tüccar tarafından polise verildiğini, polisin de zanlı Fırat’a bu parayı vererek, istediği yere koydurduğunu, polisin de bu parayı bulduğunu ileri sürdüğünü belirtti. 

Avukatın, polisin soygun olayını ortaya çıkarmak için hayali işler yaptığını ve suçu zanlı 1 Çetereisi üzerine yıkmaya çalıştığını iddia ettiğini anımsatan Sertbay, polisin ise yaptığı araştırmalarda, zanlı B.Ç’nin olay günü soygun yapılan bölgede olduğunun, telefon kayıtlarından tespit edildiğine dikkati çekti. 

YARGIÇ “POLİS TAKDİRE DEĞER İŞLER YAPTI” 

Sertbay, soygunu Mustafa Çetereisi’nin, zanlı Mahmut Fırat ile birlikte gerçekleştirdiğini, ifadelerle zanlı Ramazan Alliş’eulaşıldığını, paranın bir kısmının bulunduğunu ve polisin olayla ilgili takdire şayan işler yaptığını, olayın hayal ve düzmece olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.Sertbay, bu çerçevede tüm iddiaların bu mahkeme tarafından değerlendirilemeyeceğini, ağır ceza mahkemesinde bunların görüşüleceğini belirterek, zanlıların tutukluluk sürelerinin 7 gün daha uzatılmasına karar verdi. 

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.