1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK TEHLİKE
BÜYÜK TEHLİKE

BÜYÜK TEHLİKE

Turizm başkentinde büyük tehlike

A+A-

Turizm başkentinde büyük tehlike

Girne Kalesi’nin tam dibinde, Girne Halk Evi Spor Kulübü ile Girne Deniz Şehitliği arasında kalan bölge, altı oyularak, her geçen gün denize doğru yıkılıyor

Turizmin başkenti Girne’de çok ciddi bir heyelan tehlikesi, vatandaşları endişelendiriyor.

Girne Kalesi'nin tam dibinde, Girne Halk Evi’ne ait iki halı sahadan bir tanesinin ucu dahil bölgede ciddi oranda toprak denize aktı.

Halı sahaların bir tanesinin bir kısmı tamamen kopmuş durumda. Saha kilitli ancak yine de büyük tehlike saçıyor. Altı oyulan sahaya, konu mahkemelik olduğu için de kimse müdahale edemiyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geçmiş yönetim tarafından "100 yılın projesi" adı altında yaşama geçirilen inşaat sırasında yapılan yanlışlık yüzünden halı sahanın bir kısmının altının oyulduğunu öne sürdü.

Bu durum karşısında çaresiz durumda olduklarını kaydeden Güngördü, tahribatın büyüdüğünü, Girne Halk Evi’nin mağduriyetinin de çok büyük olduğunu kaydetti.

Güngördü şunları söyledi:

“100 Yılın projesi diye bizden önceki belediye yönetimi tarafından 2011 yılında başlayan bu proje şu anda mahkemelik durumda. Çünkü Şehir Planlama Dairesi’ne verilen projeyle, müteahhidin yaptığı proje farklı olunca durum mahkemelik oldu. Bu sefer de bu halı sahanın bir kısmı yavaş yavaş oyulmaya başladı. Biz bu duruma müdahale etmek istiyoruz ancak, mahkeme sürecinde bunu yapmak sakıncalı olur. Girne Halk Evi buradaki iki halı sahadan maddi kazanç sağlıyordu ancak şu an kazanamıyor”.

Turizmin incisi Girne’ye bu durumun yakışmadığını kaydeden Nidai Güngördü, mahkemeye bu kötü durumu aktaracaklarını belirtti. En azından bu bölgeye bir müdahale yapılması gerektiğine değinen Güngördü, süreci yakından takip edeceklerini söyledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.