1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK YANKI UYANDIRAN OPERASYON
BÜYÜK YANKI UYANDIRAN OPERASYON

BÜYÜK YANKI UYANDIRAN OPERASYON

Soruşturma sürerken yaşanan son gelişmeler;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta ocak ve mart aylarında gerçekleşen ve büyük yankı uyandıran kundaklama ve kurşunlama olaylarıyla ilgili tutuklanan 14 zanlı hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Ocak-Mart ayları arasında Zabit ailesine ait iki araç ile Hande Aksaç’a ait aracın kundaklanması, yine Zabit ailesine ait “Zabit Route Off Licence” in kurşunlanması olayı ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklanan 14 zanlıdan 6’sı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar Turgay Tukyu, Bahar Tukyu, Ahmet Çamır, Alapaslan Nerkis, Hüseyin Ayrılmaz, Fırat Ayrılmaz, Cenk Akyüz ve Süleyman Padipaycı ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan Emin Özbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, Murat Güvener, Virellonut Stocia ve Osman Yücel’in polisteki soruları ise devam ediyor.

Teminat duruşmasında, soruşturmada zanlılar Turgay Tuyku, Bahar Tuyku, Ahmet Çamır, Alapaslan Nerkis, Hüseyin Yılmazlar, Fırat Yılmazlar, Cenk Akyüz ve Süleyman Padioyacı ile ilgili kısmın tamamlandığını kaydeden polis, tüm zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Kamera görüntülerini sildiler

Polis, zanlılar Cenk Akyüz ve Süleyman Padipaycı’nın suç tarihine ait güvenlik kamera görüntülerini sildiğini, silinen kamera kayıtlarının poliste inceleme altına alındığını, dolayısı ile zanlıların delilleri yok etme suçu işlediğini söyledi.

Polis, zanlılar Turgay Tuyku, Bahar Tuyku, Ahmet Çamır, Alapaslan Nerkis, Hüseyin Ayrılmaz, Fırat Ayrılmaz’ın ise işlenen suçlarda yardım ve yataklık yaptığını dile getirdi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlılar Turgay Tukyu, Bahar Tukyu, Ahmet Çamır, Alapaslan Nerkis, Hüseyin Ayrılmaz, Fırat Ayrılmaz, Cenk Akyüz ve Süleyman Padipaycı’yı ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bıraktı.

Zanlıların yurt dışına çıkışları yasaklanarak seyahat belgelerine el konuldu. Ayrıca davaları görülünceye kadar zanlıların haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza atmaları şart koşuldu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.