1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BÜYÜKKONUK 12. GELENEKSEL EKO GÜN 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR
BÜYÜKKONUK 12. GELENEKSEL EKO GÜN 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

BÜYÜKKONUK 12. GELENEKSEL EKO GÜN 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

EKO GÜN’DE BU YIL İLK KEZ “BÜYÜKKONUK EKO KÖY YILIN KÜLTÜR ADAMI ÖDÜLÜ” DE VERİLECEK

A+A-

BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI SEZEN: “EKO GÜNLERİMİZİ HER YIL GELİŞTİREREK, BÖLGENİN GELİŞİMİNE HİZMET VERMESİNİ SAĞLIYORUZ”

Büyükkonuk Belediyesi’nin düzenlediği “12. Geleneksel Eko Gün” 5 Mayıs Pazar günü yapılıyor. 

Büyükkonuk köy meydanında saat 09.30’da gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün ardından konuşmalarla başlayacak eko gün, gün boyu çeşitli etkinliklerle sürecek. Eko Gün kapsamında 3. Eko Çocuk etkinliği de gerçekleştirilecek. 

Büyükkonuk Belediyesi, her yıl Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Eko Gün’ün ana sponsorluğunu yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell ile işbirliğinde, bu yıl ilk kez “Büyükkonuk Eko Köy Yılın Kültür Adamı Ödülü” de verecek.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen bugün Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek, Eko Gün programı hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, belediye meclisi üyeleri ve eko güne katkı koyan diğer yetkililer de katıldı.

Sezai Sezen, Eko Günü her yıl geliştirmek için çalıştıklarını, bu kapsamda çeşitli projeler ürettiklerini, yöre halkına en iyi biçimde eğitimler verdiklerini ifade ederek, herkesi Eko Güne katılmaya çağırdı.

Sezen, temel hedeflerinin; Büyükkonuk ve yöre halkı ile bölgenin bilinçli bir biçimde gelişmesine hizmet etmek, çevre, doğa ve kültürel anlamda duyarlılık yaratmak ve ekonomik kalkınmayı sağlamak olduğunu belirtti.

Belediye olarak KKTC’de ilk eko köy olma sorumluluğunu taşıdıklarını ve tüm projeleri bu bilinçle hazırladıklarını ifade eden Sezen, eko turizm genel prensip ve ilkelerine bağlı politikalar ile hedeflerine ulaşmayı benimsediklerini kaydetti.

Sezen, bu kapsamda üç yıldır üzerinde çalıştıkları insana, çevreye, doğaya ve kültüre yatırım projelerinin ilk adımını attıklarını, geleceğin eko turizmcilerini, “Kültür Elçilerini” yetiştirdiklerini ifade ederek, yaş ortalaması 9-13 olan 66 çocuğun 19 dalda Kıbrıs mutfağı, Kıbrıs El Sanatları ve Kıbrıs müziği üzerinde yaklaşık 2 ay süre ile eğitim aldıklarını anlattı.

Hedefin; 5 yıl sonra ergenlik çağında yaklaşık 300 gencin eko turizmci olmasını sağlanmak, bilinçli, çevreye, doğaya ve kültüre duyarlı bir kitle yaratmak olduğunu vurgulayan Sezen, köy halkına yönelik eğitimlerde ise genelde Büyükkonuk köyünde özelde de Eko Günlerde satılacak mutfak ve el sanatı gibi ürünlerin ekolojik ambalajından satış fiyatına, uygulanacak gramaj ve gıda hijyeni ile çevre ve organik tarım konularında ciddi eğitim ve kurslar verildiğini anlattı.

Sezen, Eko Günü ziyaret edecek halkın en iyi şekilde hizmet almasını sağlamanın da görevleri olduğunu belirterek, her konuda profesyonel şekilde çalıştıklarını söyledi.

Eko Günde gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini, “Kültürümüzü Yaşatalım” sloganı ile mutfak ve el sanatları aktivitelerinin ziyaretçilere gösterileceğini ifade eden Sezen, ayrıca bu yıl ilk kez ana sponsor ile “Kuzey Kıbrıs Turkcell Büyükkonuk Eko Köy Yılın Kültür Adamı Ödülü”nü hayata geçireceklerini kaydetti.

Sezen, tüm halkı, coşkulu, heyecan verici ve bol eğlenceli geçecek olan Eko Güne davet etti. 

 Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, yediden yetmişe tüm halkı bir araya getiren Eko Güne herkesi katılmaya çağırdı.

“Eko Turizm” denince ilk akla gelen yerin Büyükkonuk olduğuna dikkat çeken Karaatmaca, şirket olarak bu önemli etkinliğe sponsor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.