1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜKKONUK 14. EKO GÜN BUGÜN YAPILDI
BÜYÜKKONUK 14. EKO GÜN BUGÜN YAPILDI

BÜYÜKKONUK 14. EKO GÜN BUGÜN YAPILDI

Kıbrıs kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Büyükkonuk 14. Geleneksel Eko Gün bugün yapıldı.

A+A-

Kıbrıs kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Büyükkonuk 14. Geleneksel Eko Gün bugün yapıldı.

Eko Gün nedeniyle düzenlenen açılış töreninde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça birer konuşma yaptı.

Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikte halk dansları gösterileri ve müzik dinletisi sunuldu. Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılan devlet ve hükümet yetkilileri kurulan stantları gezdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu , açılışta yaptığı konuşmada, Büyükkonuk beldesinin eko gün etkinliğiyle marka olduğunu söyledi. Etkinliğin ev hanımlarının el emeklerini sergilemesi ve satması bakımından önemli olduğunu belirten Eroğlu, söz konusu etkinliklerin insanların kaynaşması açısından da önemli olduğunu ifade etti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da bu gibi etkinliklerin insanların kaynaşması ve dostluklar kurması bakımından da önemli olduğunu belirtti. Talat, yerel yönetimlerin rutin işler dışında bu gibi sosyal aktivitelere yapmasının önemine de işaret etti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, büyük emek verilerek gerçekleştirilen etkinliğin müdavimi olduğunu söyledi. Akça, başarılı bir organizasyon olarak nitelendirdiği etkinliği düzenleyenleri kutladı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.