1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜKKONUK DOLDU TAŞTI
BÜYÜKKONUK DOLDU TAŞTI

BÜYÜKKONUK DOLDU TAŞTI

Büyükkonuk doldu taştı

A+A-

 

Türkiye’deki terör saldırıları nedeniyle müzikli etkinliklerin iptal edildiği Eko Gün’de, Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içeklerin yanı sıra organik ürünler de yoğun ilgi gördü.

İskele’ye bağlı Büyükkonuk Köyünde düzenlenen  Eko-Gün etkinliklerinin 17’ncisisi dün gerçekleştirildi.

Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içeklerin satışının yapıldığı Eko-Gün’de organik ürünlerde halka satıldı. Türkiye’de önceki gün gerçekleşen terör saldırıları nedeni ile müzik dinletileri ile dans gösterilerinin iptal edildiği Eko-Gün’e tüm KKTC genelinden yoğun katılım gerçekleşti.

Ekim ayında olunmasına rağmen dünkü güneşli ve sıcak havayı fırsat bilerek Büyükkonuk’ta etkinliğin düzenlendiği alana akın eden vatandaşlar kurulan stantları dolaşarak bol bol alış veriş yaptı.

Belediye yetkililerinin siyah giydiği ve saldırıyı kınayan pankartların açıldığı etkinlikte, saldırıda ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Akıncı: Türkiye ağlarken Kıbrıs Türkü gülemez

Eko Gün’e katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu ve eşi Özay Kalyoncu da vardı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açılışta yaptığı konuşmada, Eko Gün için çok farklı bir açılış görmek istediklerini, ancak Ankara’daki olayın herkesin yüreğini dağladığını, Türkiye’nin ağladığı bir zamanda Kıbrıs Türk halkının gülemeyeceğini kaydetti.

Akıncı, hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

“İki toplumlu bir yapı boynumuzun borcu”

Konuşmasında Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelere de değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, federal bir yapı altında iki bölgeli ve iki toplumlu bir yapı kurmanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Akıncı, “İki tarafın da kabul edebileceği, gönül huzuru içerisinde referandumda oy verebileceği bir yapıyı kurmak için tüm samimiyetlimizle çalışıyoruz” dedi.

Sennaroğlu: Türkiye’nin yanındayız

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’daki terör saldırısını düzenleyenleri nefretle lanetlediklerini, can kayıplarından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

“Kıbrıs Türk halkı, dün olduğu gibi bugün de terör ve şiddetle mücadelede Türkiye’nin yanındadır. Türk milletinin birliktelik ve dayanışma sergileyerek teröre en güzel yanıtı vereceğine olan inancımız tamdır” diyen Sennaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenler için rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.