1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BUZ GİBİ PENALTIYI VEREMEDİ...
BUZ GİBİ PENALTIYI VEREMEDİ...

BUZ GİBİ PENALTIYI VEREMEDİ...

Erman TOROĞLU: Kurumsallık mı? İzmir kumru mu?

A+A-

Biraz organize Kasımpaşa, çok kötü organize Galatasaray... Skor 1-1. Galatasaray hâlâ kendi iç işleri ile uğraşmaktan sahaya dönemiyor. 'Kurumsal' mı olacağız veya 'İzmir kumru' mu olacağız diye diye henüz yollarını bulamadılar.

Bu maçın tekniğini, taktiğini bir yana bırakalım. Galatasaray takımına baktığımızda, daha doğrusu 'Galatasaray mahalle takımına' baktığımızda şu gözüküyor: Futbolcular arasında bağlantı yok. Elektrik kesilmiş. Diyeceksiniz ki o zaman 'Ne yapıyorlar?' Kaçak elektrik kullanıyorlar. Hiçbir futbolcu rakibine canı gönülden basmıyor, herkes kaçak dövüşüyor. Böyle olunca da Galatasaray ile kim oynarsa oynasın bol bol pozisyona girer.

Aslında Kasımpaşa 1-0 yaptıktan sonra neden tedirgin hareket etti, anlamış değilim.Devam etseler, bu Galatasaray'ı 4'lük ya da 5'lik yaparlardı. 

Önce şunu söyleyelim: Dikkatle bakın Drogba'nın geldiği zamanki haline ve şimdiki haline. İlk geldiğinde 2-3 kişiyi sırtında taşıyordu, şimdi ise yerlerde sürünüyor. Bir tek golde hareket etti, diğer pozisyonlarda yok. Pilot kamera pozisyonları aldığında Drogba'nın devamlı ofsaytta olduğunu görürsünüz. 

SİNEK UFAKTIR AMA MİDE BULANDIRIR 
Ofsayttan çıkma zahmetinde bile bulunmuyor. Gene hepsini bir tarafa bırakın, Drogba'ya iki net pozisyon geldi. O kalitede bir futbolcunun bu iki pozisyonu rahatlıkla gol yapması lazım. Peki neden yapamadı? Güçsüzlükten, kuvvetsizlikten. Bakınız, hep deriz ya 'sinek ufaktır ama mide bulandırır.'

Bu Kasımpaşa Stadı'nın zemini tuhaf. Her gelen takım sanki buz pistinde top oynuyor. Peki neden Kasımpaşalı futbolcular bu kadar kaymıyorlar, gelen takımlar kayıyor? O zaman daha gelmeden bunun önlemini almak lazım. Eğer menajerin veya malzemecin bunlara dikkat edemiyorsa zaten başarılı olma şansın sıfır. 

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ! 
Galatasaray futbolcular da dün bunu canlı canlı yaşadılar. Zaten onlar da şu cümleyi kullanmışlardır: Düşenin dostu olmaz, kendi malzemecin de olsa. Zeminin kayganlığı deyince aklıma hakem geldi. Melo zeminden dolayı kayıyor ve rakibiyle çarpışıyor. Hakem faul veriyor. Peki burda hatalı hakem mi, Melo mu, malzemeci mi? Kararı siz verin.

Dün gece maçı iki takımdan biri kazansaydı diğerine yazık olurdu. Bu iki takım zaten ilk 4'teler. Peki, ikisinden biri şampiyon olur mu? Bence şampiyonluğa yazık olur. Peki, dün geceki görüntülerine bakarsanız şampiyon olabilirler mi? Bırakın tek tek ikisini çarpsan bir tane şampiyon çıkmaz. 

HAKEM NET PENALTIYI GÖREMEDİ
İlhan Eker, 20. dakikada bir pozisyonda ceza sahasında Eboue'nin arkadan topuğuna bastı. Pozisyon penaltıydı ama hakem bunu göremedi. Maalesef son zamanlarda hücum eden oyuncular arkalarına defansı aldıklarında defans oyuncuları hala aynı şekilde koşmaya devam ediyorlar.

Haliyle de ayakları öndeki futbolcunun ayakları ile çarpışıyor. Aslında bunu defans oyuncuları kasıtlı olarak yapıyorlar. Türkiye'de hakemlerin ne kadar acemi olduklarını, ne kadar futbolu bilmediklerini biliyorlar. Bunun da sonuçtaki tarifi şu: Yersen. Şu ana kadar bütün seyrettiğim pozisyonlarda defanslar hakemlere yedirdiler. Hücumcular da tendonlarına yedikleri darbelerle kaldılar. İnşallah bir gün MHK Başkanı Zekeriya Alp, kendi defans oynadığı için gidip hakemlerine bunu anlatır veya gösterir.

Erman Toroğlu/Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.