1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BUZULLAR ALTINDA UZAYLI İZİ
BUZULLAR ALTINDA UZAYLI İZİ

BUZULLAR ALTINDA UZAYLI İZİ

BUZULLAR ALTINDA UZAYLI İZİ

A+A-

Bulunan mikroskopik hayvanlardan birisi suayısı olarak nitelendirilen tek gözlü uzaylı benzeri minik bir yaratık.

Antarktika'da penguenler başta olmak üzere diğer hayvanlardan çok uzakta, milyonlarca yıl güneş görmediği tahmin edilen derin buz kütlelerinin altında yaşam olup olmadığına yönelik çalışmalar, bilim insanlarının buzul altında 15 cm. uzunluğunda bir tür balık görmesi, bunu araştırırken katmanlar arasında mikroorganizmalara rastlamasıyla yeni bir aşamaya girdi.

Milyonlarca yıl, kimi uzmana göre 15 milyon yıl boyunca güneş ışığı görmeyen buzulların altında neler olduğuna ilişkin özel kamera ve uzaktan kumandalı mini denizaltıyla yürütülen çalışmalar sırasında ilk olarak ince, saydam bir balığa rastlandı. Ancak uzmanlar balığı hâlâ yakalamış değil.

AP ajansının haberine göre, volkanik krater Deception Adası'nda araştırmalarını sürdüren uzmanlar, minik deniz canlısını ararken eriyen buzul katmanlarından aldıkları bir örnekte ise mikroorganizmalara rastladı.

Saptanabilen türlerin yüzde 94'ü basit mikrobiyal yaşama ait. Bunların arasında bulunan mikroskopik hayvanlardan birisi suayısı olarak nitelendirilen tek gözlü uzaylı benzeri minik bir yaratık.

Bilim insanları buzul altında yaşam, canlı organizma olduğunu ortaya koyabilecek yeni gelişmenin, aynı zamanda Mars'ta ya da Jüpiter'in uydusu yüzeyi buzullarla kaplı Europa'da veya Satürn'de de yaşam olabileceği olasılığını gözler önüne serdiği iddiasına işaret ediyor.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.