1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “C.BAŞKANLIĞI EMEKLİLİK GÜNLERİNİ GEÇİRME YERİ DEĞİLDİR”
“C.BAŞKANLIĞI EMEKLİLİK GÜNLERİNİ GEÇİRME YERİ DEĞİLDİR”

“C.BAŞKANLIĞI EMEKLİLİK GÜNLERİNİ GEÇİRME YERİ DEĞİLDİR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay'ın Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili yorumu;

A+A-

 

ÖZERSAY: “CUMHURBAŞKANLIĞI EMEKLİLİK GÜNLERİNİ GEÇİRME YERİ DEĞİLDİR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı makamının “emeklilik günlerini geçirme yeri olmadığını” belirterek, “Her kiminle olursa olsun kuracağımız ilişkide Kıbrıs Türk halkının iradesini esas almaya, kurumlarımızı ezdirmemeye, bunca yıldır verdiğimiz kimlik mücadelesine yakışır, onurlu bir duruş sergilemeye adayım” dedi.

Kudret Özersay’ın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay ve gönüllüleri dün akşam Lefkoşa’da dayanışma etkinliğinde bir araya geldi.

Ülkenin farklı bölge ve köylerinden gönüllülerin katıldığı etkinlikte konuşan Özersay, Cumhurbaşkanlığı makamının dünya tarafından tartışmasız kabul gören en önemli makam olduğunu belirterek, “Buranın emeklilik günlerinin geçirileceği bir yer olmadığını artık herkes anlamalıdır” dedi.

Kudret Özersay, “ülkenin kaybedecek bir beş yılı daha olmadığını hatta kaybedecek beş dakikası bile olmadığını” belirterek, kendisi için “Arkasında parti yok” dediklerini, ancak kendisinin “arkamda bir parti olmasındansa yanımda halkın olmasını tercih ederim” dediğini vurguladı.

Özersay, örgüte taş çıkartacak bir gönüllüler ordusu bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Herkes artık bir şeyi tartışmasız olarak kabul ediyor; hızla çoğalıyor, büyüyor, yükseliyoruz. Sözde değil gerçek bir değişim isteyenler olarak, bu ülkede çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünenler olarak, tek gailesi memleketi olanlar olarak çoğalıyor, büyüyor, yükseliyoruz.”

Özersay, dayanışma etkinliğinde Güzelyurt, Girne, İskele, Gazimağusa, Lefkoşa, Erenköy, Sipahi, Gaziköy, Maraş, Alsancak, Sadrazamköy ve Aydınköy’den gönüllüler olduğunu belirterek, katılan herkese teşekkür etti ve katılımcılara hitaben şöyle konuştu:

“Kıbrıs Türkü bu adada yıllardır bir kimlik mücadelesi veriyor. Bir kimliği var etme mücadelesi veriyor. Bunu bir çözüm antlaşmasıyla taçlandırmak elbet ideal olandır. Sizlere haklarımızın ve kimliğimizin korunacağı bir çözüm vizyonuyla hareket etmeyi taahhüt ediyorum. On iki yıllık müzakere tecrübemle, diplomasi ve uluslararası hukuk bilgi ve becerimle KKTC Cumhurbaşkanlığı’na adayım.

Uluslararası alanda bu ülkenin tüm vatandaşlarını, hiçbir ayrım gözetmeksizin, hak ettiğimiz şekilde temsil etmeye adayım.

Müzakere masasında yapıcı, yaratıcı bir tutumla, Kıbrıs Türklerinin kendi önerilerini kendisinin geliştireceği, aktif bir diplomasi ile bölgesel bir aktör olacağı, hiç bir zaman devre dışı kalmayacağı bir çözüm vizyonuyla haklarımızı savunmaya adayım.

Her kiminle olursa olsun kuracağımız ilişkide; Kıbrıs Türk halkının iradesini esas almaya; kurumlarımızı ezdirmemeye; bunca yıldır verdiğimiz kimlik mücadelesine yakışır, onurlu bir duruş sergilemeye adayım.

Ülke içinde uzun yıllar yolsuzluklar, ciddi hukuksuzluklar yaşandı. Hesap verebilir bir yönetim kuramadık, zamanla devlete ve devletin kurumlarına olan güven sarsıldı ve bu da yaşamakta olduğumuz kimlik erozyonunu hızlandırdı. Bu nedenle; irademizi kemiren partizanlığa ve adam kayırmacılığa karşı mücadele etmeye adayım. Hukukun üstünlüğü için kararlı bir duruş sergilemeye, hükümetleri, toplum yararına olacak şekilde çalışmaya teşvik etmeye, gerektiğinde de zorlamaya, yolsuzluklara karşı mücadele etmeye, özetle temiz bir siyaset yapmaya adayım.”

Özersay, Cumhurbaşkanlığı’nın, Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda tartışmasız olarak kabul gören en önemli noktası ve makamı olduğunu, hem dışarıda temsil etme yetkisi ve kabul görmesi, hem müzakere masasında asıl yetkili müzakereci olması hem de içeride anayasal olarak yürütmenin iki ayağından birisi olmasından dolayı “Cumhurbaşkanlığı’nın emeklilik günlerinin geçirileceği bir yer olmadığını artık herkesin anlaması gerektiğini” kaydetti.

Yeni neslin genç ama aynı zamanda da tecrübeli bir temsilcisi olarak bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmaya aday olduğunu söyleyen Özersay, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı bağımsız ve halktan yana taraf olması hariç, tarafsız olmalıdır. Bir partiye vefa borcu olan bir Cumhurbaşkanı, görevdeyken o borcu taksit taksit ödemek durumunda kalır. Bir partiyle kurumsal, organik veya duygusal bağı olan bir Cumhurbaşkanı, o partinin içinden elini çekemez, çekmez. Tüm vatandaşlara eşit mesafede durabilen, siyasi partilerin iç işlerine karışmayan, adı değil kendi bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmaya adayım.”

Özersay, aylardır gönüllüleriyle hep birlikte çalıştıklarını, gönüllülerin hiç bir karşılık beklemeden, benzin kuponları olmadan çalıştığını ifade ederek, tüm gönüllülerini kutladı.

Gönüllülerinden her yerde gerçek değişim için konuşmasını ve çalışmasını isteyen Özersay, “Karanlıktan, aydınlığa yürüyoruz... Toplum olarak kendimize güvenmek ve başarmak zorundayız. Kendinize güvenin. Başaracağız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.