1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇADIR EYLEMİNE BAŞLADILAR!
ÇADIR EYLEMİNE BAŞLADILAR!

ÇADIR EYLEMİNE BAŞLADILAR!

ÇADIR EYLEMİNE BAŞLADILAR!

A+A-

KTHY, ETİ VE CAS ÇALIŞANLARININ MAAŞ VE KADEME İNTİBAKLARI KONUSUNDA BAŞBAKAN TUTUMU ELEŞTİRİLDİ

 Kamu-Sen ile Hava-Sen, kamuya istihdam edilen eski KTHY, ETİ ve CAS çalışanlarının maaş ve kademe intibakları konusunda daha önce de yaptıkları eylemlerini, bugünden itibaren eski KTHY binası önüne taşıdı.

Bugün saat 16.00’da eski KTHY binası önüne kurulan eylem çadırının, uzlaşı sağlanana kadar devam edeceği belirtildi. 

Eylemde basın açıklaması Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ile Hava-Sen Başkanı Buran Atakan tarafından yapıldı.

ÖZKARDAŞ: “SAYIN BAŞBAKAN ÜZÜLMEYİN, BU EMEKÇİLER ARTIK SİZE OY VERMEYECEKLER”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş konuşmasında, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve hükümetini eleştirerek, “hükümete koltuk değneği olanlar ile CTP ile pazarlık yapanların bunun hesabını mutlaka vereceklerini” söyledi.

“KTHY ve ETİ eski çalışanlarına ‘hukuken haklısınız, ama para yok’ diyen bir zihniyetin, hukuku ve adaleti bile parası olanlara hak görüyorsa, bu kavganın meydanlarda kalmayıp, sandığa yansıyacağını” savunan Özkardaş, emekçilerin hak arayışı amacıyla kurulan çadır eyleminin hakları alınana kadar devam edeceğini kaydetti.
 
CTP-BG’nin muhalefet döneminde verdiği sözleri de anımsatan Özkardaş, Başbakan’ın hükümete geldikten sonra “göç yasası, yolsuzluk ve batık bankaların üzerine gidilecek” sözlerinin hiçbirini yerine getirmediğini, Meclis’e kaldırılması yönünde önerge şeklinde gelen ‘göç yasasına’ da olumsuz oyu kullanmalarının kabul edilemez olduğunu savundu.

Özkardaş ayrıca, Başbakan’ın “söz verip de sözünü yerine getirmeyenlere oy vermeyin söylemleri” bulunduğunu kaydederek, “Üzülmeyin, bu emekçiler size artık oy vermeyecekler” dedi.

ATAKAN: “BAŞBAKAN SÖYLEDİKLERİNİ UNUTUYOR”

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise, Başbakan’ın verdiği sözleri tutmamasından dolayı bugün yine bir çadır eyleminde olduklarını söyleyerek, “Başbakan söylediklerini unutuyor. Bir danışmana ihtiyacı var” dedi.

“Başbakan’ın son zamanlardaki gergin davranışlarına da anlam veremediklerini” belirten Atakan, “Başbakan her yapılan eyleme kızıyor, her şeye kızıyor” ifadelerini kullandı.

Emek arayış mücadelesinde yola Kamu-Sen, Hava-Sen ve KTAMS olarak çıktıklarını, fakat KTAMS’ın geçen seferki eylem yerini anlam veremedikleri bir şekilde terk ettiğini iddia eden Atakan, bundan dolayı da mücadelelerine Kamu-Sen ile devam edeceklerini söyledi.

Atakan, emekçilerin haklarını alana kadar çadır eyleminin süreceğini de ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.