1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇADIRDA DİRENİŞE DEVAM
ÇADIRDA DİRENİŞE DEVAM

ÇADIRDA DİRENİŞE DEVAM

38 gün tamamlandı. Mağdurlar, hasta çocuklarına ilaç alamadıklarını, askerdeki çocuklarını ziyaret edemediklerini ...

A+A-

Çadırda direnişe devam

64 KTHY mağdurunun “kamuda istihdam” talebiyle eski KTHY binası önünde başlattığı çadır eylemi devam ediyor

38 GÜN TAMAMLANDI: Diğer KTHY mağdurları gibi kendileri içinde kamuda istihdam yaratılmasını isteyen 64 mağdurun eski KTHY binası önünde başlattığı eylemde 38 gün tamamlandı. Mağdurlar, hasta çocuklarına ilaç alamadıklarını, askerdeki çocuklarını ziyaret edemediklerini ve çadır eylemine katılabilmek içinde benzin parasını bile ailelerinden aldıklarını anlattı

KTHY’de birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları kamu da göreve başlayan, 64 KTHY mağdurunun “Kamuda istihdam talebiyle” eski KTHY binası önünde başlattığı çadır eylemi sürüyor.

89 gündür evine ekmek götüremeyen 64 mağdur, diğer KTHY mağdurları gibi kendileri içinde devlette istihdam yaratılmasını istedi.

Mağdurlar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na güvendiklerini ancak bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini kaydetti.

KTHY mağdurları ne dedi?

Ömer Debreli:
17 yıl KHTY’de çalıştım. 4 yıl CAS’ta çalıştım. 4 yılda 3 kere dışarı atıldık Başbakan bize işe alınacağımızı söyledi. Evde hasta bir kızım var. Onun ilaçlarını Tufan Hoca diye bir arkadaş aldı. Ona çok teşekkür ederim. Kara kara ne yapacağımı düşünüyorum. Kızın her ay kontrolü tedavisi var. Ne yapacağım. Hırsızlık mı yapalım? Hükümet artık bu soruna bir çare buldun. Zaten KTHY personeli olduğumuz kanıtlandı.

Mert Mındık:
2006 yılından beri KTHY’de çalışıyorum. Bu süreç içerisinde 3 kez işten atıldım. Tekrar alım. 88 gündür işsiziz. Gerçekten çok zor şartlarda yaşam sürdürüyoruz. Hiçbir yerden desteğimiz yok. Ailelerimizin desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Bizden daha kötü durumda olanlar var.  Onlar çocuklarına ekmek götüremiyor harçlık veremiyor, bin bir zorlukla ayakta durmaya çalışıyorlar. Faturalarımız duruyor onları ödeyemeyecek duruma geldik. Başbakanımızın samimiyetine güveniyorum. Bir şey yapacağız dedi. Biz bu sürecin ivedilikle yapılmasını istiyoruz. Gerçekten zor durumdayız. Umarım en erken zamanda sonuç alırız.

Osman Batular:
1993’te KTHY’de işe başladım. Ardından KTHY kapatılacak denilerek bizi CAS’a aktardılar. Sonra oradan da durdurulduk. Buraya babamdan aldığım mazot parasıyla gelebildim. 88 gündür maaş almıyoruz. Askere gönderdiğim bir oğlum var. Benzin param olmadığı için onu ziyaret bile edemiyorum.

Hüseyin Kılgın:
17 sene KHTY’de 4 sene de CAS’ta çalıştım. CAS’tan da attılar bizi. Çoğunun aile desteği var. Benim o da yok. Bir hafta önce hasta oldum. Tansiyonum çıktı şekerim çıktı. Hazır öleyim. Haklarımızı alamıyoruz.  Tazminatlarımız var alacağımız var alamıyoruz. Maaş alamıyoruz. Zor durumdayız.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.