1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞ-SEN BAŞKANLIĞINA MEHMET DAVULCU GETİRİLDİ
ÇAĞ-SEN BAŞKANLIĞINA MEHMET DAVULCU GETİRİLDİ

ÇAĞ-SEN BAŞKANLIĞINA MEHMET DAVULCU GETİRİLDİ

ÇAĞ-SEN Başkanlığına Mehmet Davulcu getirildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Başkanlığı’na Mehmet Davulcu getirildi.

ÇAĞ-SEN’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikanın önceki gün gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurulu’nda yetkili kurullar belirlendi.

Yapılan seçimler sonucu Mehmet Davulcu yeniden Başkan seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliğine Halkan Bozat, Ayşen Başar, Hasan Çavuş, Yeşim Çalışkan, Cemal Kürtoğlu, Boğaç Peynirci, Beklem Öztuğ, Gamze Pınardan; Yönetim Kurulu yedek üyeliğine, Özlem Borucu, Ersin Hürdoğanoğlu, Çolpan Cihanlı, Ali Tümsoy; Denetleme Kurulu üyeliğine Osman Kızılova, Gönül Tulga, Mehmet Bıçak ve Disiplin Kurulu üyeliğine Ayşe Davulcu, Erdinç Selasiye, Cemal Varoğlu getirildi.

Erdinç Selasiye’nin divan başkanlığını yaptığı ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) salonunda yer alan genel kurulda Soma’da hayatını kaybeden işçiler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Genel Kurulda konuşan Sendika Başkanı Ayşe Davulcu, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın özel sektör ve kamu sektörü çalışanları arasındaki ücret farkını daraltmadığını ve kamuda istihdama olan yönelmeyi azaltmadığını savundu.

Yasanın eşit işe eşit ücret ilkesini ihlal ettiğini söyleyen Davulcu, milletvekillerini yasayı kaldırmak için çalışmaya çağırdı. Anayasa Değişiklik Yasasını da eleştiren Davulcu, referandumda ret oyu kullanılması çağrısı yaptı.

Sendika başkanlığına oybirliğiyle seçilen Mehmet Davulcu da, yaptığı konuşmada, “kuruluşundan bu yana işçi memur ayrımına karşı çıkan Çağ-Sen’in yeni dönemde de işçi sınıfının birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğini” söyledi.

Hükümetin kamu çalışanları ve emeklilerden kesinti yaparak Soma’ya yardım fonu oluşturması kararını da eleştiren Davulcu, Çağ-Sen üyelerinden kesinti yapılmasına müsaadelerinin olmadığını ifade etti.

Genel Kurulda ayrıca 5 karar tasarısı da görüşülerek kabul edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.