1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞ-SEN BELÇA MERKEZ MAĞZASI İÇİN MÜCADELE EDİLECEĞİNİ DUYURDU
ÇAĞ-SEN BELÇA MERKEZ MAĞZASI İÇİN MÜCADELE EDİLECEĞİNİ DUYURDU

ÇAĞ-SEN BELÇA MERKEZ MAĞZASI İÇİN MÜCADELE EDİLECEĞİNİ DUYURDU

Çağ-Sen, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından Belça LTD aleyhine açılan Belça Merkez Mağazası’nın tahliyesine karşı mücadele edileceğini duyurdu.

A+A-

Çağ-Sen, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından Belça LTD aleyhine açılan Belça Merkez Mağazası’nın tahliyesine karşı mücadele edileceğini duyurdu.

Sendika, Çağ-Sen üyesi Belça çalışanlarının, ilgili davanın duruşmasını izlemek üzere yarın saat 09.30’da mahkemeler önünde olacağını açıkladı.

Çağ-Sen açıklamasında, içinde Belça Merkez Mağazası’nın da bulunduğu ve piyasa değerinin 5 milyon sterlin civarında olduğu belirtilen arazinin yüzde 79’unun hiçbir parasal karşılık alınmadan peşkeş çekilircesine tapu devri yapıldığı ve bunun kabul edilemez usulsüz bir uygulama olduğu savunuldu. Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Çağ-Sen, Mağazanın tahliye edilerek kapatılması durumunda işsizlikle karşı karşıya kalacak üyelerinin hakları yanında Lefkoşa Türk Belediye hudutları içinde yaşayan gerçek mal sahibi halkın haklarını da savunmakta kararlıdır.

27 Eylül Cuma günü yapılan kitlesel girişim ve direniş neticesinde Lefkoşa Belediye Meclisi eski yönetim zamanında yapılan sözleşme ve tapu devir işlemlerinin usul, hukuk ve kamu yararı yönlerinden araştırılmasının yapılması amacıyla özel bir komiteye havale edilmesine karar verdi.

Meclis ikinci bir kararla yine eski yönetim zamanında Belça LTD aleyhine açılan tahliye davasının ertelenmesi yönünde avukatına talimat verilmesine de karar verdi. İlaveten Meclis özel komitenin çalışmalarına Çağ-Sen temsilcisinin de davet edilmesine karar verdi.”

Sendikanın, kesin sonuç alınıncaya kadar mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğu belirtilen açıklamada, yarın ayrıca, saat 11.00’de Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), saat 15.00’te Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), saat 16.00’da Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin ziyaret edilerek destek talep edileceği kaydedildi. Çağ-Sen açıklamasında, Ulusal Birlik Partisi’nden de randevu talep edildiği ziyaret zamanının bilahare duyurulacağı da ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.