1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞ-SEN: “ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ KÖLELİKTİR, KARŞIYIZ”
ÇAĞ-SEN: “ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ KÖLELİKTİR, KARŞIYIZ”

ÇAĞ-SEN: “ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ KÖLELİKTİR, KARŞIYIZ”

Çağ-Sen:''Esnek çalışma sistemi köleliktir''dedi

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen)de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ülkeyi yönetenlere; “Esnek çalışma sistemi köleliktir. Şiddetle karşıyız!” diye seslendi.

Çağ-Sen, 1 Mayıs’ın, dünya işçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma günü olduğuna dikkat çekerek, İşçi Bayramı’nı meydanlarda kutlayacaklarını belirtti.

Çağ-Sen, bu çerçevede yarın saat 15.30’da Kuğulu Park’tan başlayıp Taksim Sahası’nda gerçekleşecek eyleme katılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Her 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bizimle birlikte yürüyen bazı milletvekilleri, şimdilerde Meclis komitesinde kamu çalışanlarına da esnek çalışma sistemi dayatan yasa hazırlamaktadırlar. Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı kamu çalışanlarına da esnek çalışma koşullarını dayatan bir tasarıdır. Özel sektörde yaygınlaşmakta olan bu sistem işçiyi daha da fakirleştirmesi yanında köleleştirmektedir.

Devleti var olan çalışma yasalarını uygulamaya davet ediyoruz. Hatırlatıyoruz: Bir iş günü 8 saatle sınırlıdır. Fazladan çalıştırılan saatler ek mesai olarak ödenmek zorundadır. Yıllık izin ve sağlık izni yasal haktır.

Tüm çalışanları, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda meydanlara davet etmeyi görev sayarız.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.