1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞ SEN, TDP’DEN DESTEK İSTEDİ
ÇAĞ SEN, TDP’DEN DESTEK İSTEDİ

ÇAĞ SEN, TDP’DEN DESTEK İSTEDİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Belça Merkez Mağazası’nın da içinde bulunduğu arazinin bir şahsa devredilmesi ile ilgili Çağ Sen’in ortaya koyduğu talep ve mücadelenin haklılığına dikkat çekti.

A+A-

ÇAKICI, “BELEDİYE BAŞKANI HUKUKSAL SÜRECİ DURDURARAK, ÇALIŞANLARI MAĞDURİYETTEN KURTARMALIDIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Belça Merkez Mağazası’nın da içinde bulunduğu arazinin bir şahsa devredilmesi ile ilgili Çağ Sen’in ortaya koyduğu talep ve mücadelenin haklılığına dikkat çekti.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Mehmet Davulcu başkanlığındaki Çağ Sen heyetini kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Çağ Sen’in Belça’daki çalışanları yanı sıra Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ile TDP LTB Meclis Üyeleri Boysan Boyra ile Özmen Birinci de hazır bulundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Davulcu, Çağ Sen adına yaptığı konuşmada,  Belça ile ilgili yaşanan süreci anlatarak “TDP’den bu konuda destek talep ediyoruz” dedi.

MEHMET ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı yaptığı konuşmada, ülkede çok yanlış işler yapıldığını, yaşanan bu olayın da bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Söz konusu arazinin ihalesiz ve keyfi bir şekilde devredildiğini, kamusal çıkar ile çalışanların düşünülmediğini savunan Çakıcı, sonuçta mağdur olanların çalışanlar olduğunu kaydetti.

Mevcut Belediye Başkanı’nın ise hukuksuzluğu göz ardı ederek hareket ettiğini, çalışanları ise mağduriyete sürüklediğini iddia eden Çakıcı, “Belediye başkanı hukuksal süreci durdurarak, çalışanları mağduriyetten kurtarmalıdır. Ayrıca, bu hukuksuz işin hesabını sormalıdır” dedi.

TDP olarak çalışanların yanında olduklarını belirten Çakıcı,”Birileri daha çok zengin olacak diye onlarca ailenin mağdur edilmesi bizim açımızdan kabul edilemez. Bu konuyu meclise de taşıyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

BOYSAN BOYRA

TDP LTB Meclis Üyesi Av. Boysan Boyra da sorunun 3 yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Arazinin veriliş şekli, yapılan sözleşmenin içeriği ve tarafların sözleşmedeki taahhütlerinin LTB Meclisi’nde ciddi şekilde incelenmesi gerektiğini söyleyen Boyra, “Bu üç nokta tartışılarak, hukuka aykırılık varsa ortaya çıkarılmalı ve hukuka aykırılık varsa da bu sözleşme iptal edilmelidir. Bunlar yapılmadan BELÇA’ya tahliye davası açıp, araziyi karşı tarafa teslim etmek mantıksız, adaletsizlik ve haksızlıktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.