1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞ-SEN YKP’Yİ ZİYARET ETTİ
ÇAĞ-SEN YKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÇAĞ-SEN YKP’Yİ ZİYARET ETTİ

Mehmet Davulcu, duruşma gününe kadar Belça arazisi ile ilgili dava geri çekilmediği takdirde eyleme gidecekleri uyarısında bulundu.

A+A-

DAVULCU: “MAHKEME GÜNÜNE KADAR DAVA GERİ ÇEKİLMEZSE ÇAĞ-SEN’İN TUTUMU ŞİMDİKİ GİBİ YUMUŞAK OLMAYACAK”

KANATLI: “TALEBİMİZ YENİ LTB BAŞKANI VE MECLİSİN ACİLEN TÜM DETAYLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞMASI VE NİYETLERİNİ KAMUOYUNA SÖYLEMELERİDİR”

BELÇA’da örgütlü Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası(Çağ-Sen) Sözcüsü Mehmet Davulcu, duruşma gününe kadar Belça arazisi ile ilgili dava geri çekilmediği takdirde eyleme gidecekleri uyarısında bulundu.

Üzerinde BELÇA işletmesinin bulunduğu Cumhuriyet Meclisi yakınındaki arazinin, Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) tarafından “Vadim Finans, Proje ve Taahhüt Şirketi”ne devredilmesi ve BELÇA’nın tahliye edilmesi girişimlerine karşı mücadele veren Çağ-Sen yetkilileri, siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesine bugün Yeni Kıbrıs Partisi(YKP)’ye gitti.

Çağ-Sen Sözcüsü Davulcu görüşmede yaptığı konuşmada, verilen arazinin karşılığında söz konusu arazi üzerinde yapılacak binanın zemin katının LTB’ye verilmesini içeren sözleşme hakkında “çok ciddi şüphelerim var. Orijinal sözleşme gerçekten pullanmış mı?” dedi.

BELÇA’nın söz konusu araziden tahliyesi ile ilgili Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde LTB’nin açtığı davanın 21-22 Ekim’de sonuçlanmasının beklendiğini kaydeden Davulcu, ancak sorunun mahkeme yöntemi ile çözülmesini istemediklerini kaydetti.

Davulcu, “KKTC Mahkemelerine güvenemeyiz. Mahkemeler güçlünün koyduğu kurallardan oluşur” dedi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile sendikanın görüşmesine de değinen Davulcu, Fellahoğlu’nun kendilerine “davayı geri çekmeyeceğini” söylediğini kaydetti.

Kamu’ya ait malların devredilmesine karşı olduklarını kaydeden Davulcu, “Davanın geri çekilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunmasını öneriyoruz. Kastımız BELÇA orada kalacak ve arazi de kamunun malı olacak” dedi.

Eyleme gitme uyarısında bulunan Davulcu, “Mahkeme gününe kadar dava geri çekilmezse Çağ-Sen’in tutumu şimdiki gibi yumuşak olmayacak. Özellikle aleyhimize bir sonuç alınırsa ve oradan çıkmamız gerekirse tek cümle söylüyorum; gücü olan gelsin bizi oradan çıkarsın,biz çıkmıyoruz” şeklinde konuştu.

YKP

YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, eski LTB Başkanı döneminde pek çok usulsüz uygulamalar başlatıldığını ancak LTB Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yarısının değişmesine rağmen usulsüz olduğu söylenen uygulamalara devam edildiğini iddia etti.

Kanatlı, “Usulsüz işlemlerin, bir araştırma yapılıncaya kadar durdurulması gerekir” dedi.

Söz konusu arazi üzerinde 6 katlı bir bina yapılmasının düşünüldüğünü kaydeden Kanatlı, bölgeye 6 katlı bir bina yapılmasının imar açısından doğru olup olmadığının tartışılması gerektiğini kaydetti.

Çağ-Sen’e destek belirten Kanatlı, “Çağ-Sen’e destek ve dayanışmamız sürecek” dedi.

Savcılığın ve Sayıştaylığın da “ne olduğu belirsiz” konulara karşı tavır sergilemesi gerektiğini kaydeden Kanatlı, “Talebimiz yeni LTB Başkanı ve meclisin acilen tüm detayları kamuoyu ile paylaşması ve niyetlerini kamuoyuna söylemeleridir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.