1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞDAŞ BİR POLİKLİNİĞE İHTİYAÇ VAR
ÇAĞDAŞ BİR POLİKLİNİĞE İHTİYAÇ VAR

ÇAĞDAŞ BİR POLİKLİNİĞE İHTİYAÇ VAR

Lefkoşa’daki devlet hastanesinde hastaların çilesine çile ekleniyor

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniği’nde tedavi olan hastalar, bekleme salonlarının yetersizliğinden ve polikliniğin en kalabalık bölümde olmasından şikayet etti.

Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Nöroloji hastaları, kanser ve kronik hastalar gibi sürekli ilaç kullanmakta olanlara ilaç alımını kolaylaştıracak bir sistem geliştirilmesini istedi.

Özellikle de Nöroloji Polikliniği’nin yetersiz olduğunu anlatan hasta ve yakınları, bekleme salonunda oturacak yer olmadığı için ayakta kaldıklarını ve yaşanan kalabalık nedeniyle oldukça ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

MS (Multiple Skleroz), Epilepsi (Sara) gibi hastalıkla mücadele eden hastalar uzun süre ayakta ve kalabalıkta beklemenin sabırlarını zorladığına ve hastalık nedeniyle tahammüllerinin olmadığına işaret etti.

Nöroloji Polikliniği’nde tedavi olan hastalar, daha geniş ve çağdaş bir polikliniğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

“Polikliniğin içinde Nöroloji bakım yeri olamaz”  

50 yaşındaki Osman Mağusalı, “MS hastasıyım ve epileptik durumunun var. Devlet hastanesinde Nöroloji Polikliniği’nin yeri ile ilgili şikayetim var. Nöroloji Polikliniği’nin bulunduğu koridor çok kalabalık. Ayakta saatlerce beklemek zorunda kalıyorum. Oturacak yer bulamıyorum. Gürültüye dayanamıyorum. Nöroloji beyinle ilgili hastalığı olan kişilerin tedavi için gittiği bir polikliniktir. Polikliniğin yeri değişmelidir” dedi.

Devlet Hastanesinde görev yapan Nöroloji Uzmanı doktorlardan şikayeti olmadığına dikkat çeken Mağusalı,  düzenden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Mağusalı, “Ben sabah gidip sıra numarası alamam. Düzenli kullandığım ilaçlar için en az iki ayda bir hastaneye gidip ilaçlarını yazdırmak zorundayım. Bu sistem aslında çok basit bir sistemdir. Kronik hastalıkları olanlar için bu hastalar bekletilmemeli. Sistem bozuk ve çok yanlış. Polikliniğin içinde Nöroloji bakım yeri olamaz” diye konuştu.

Mağusalı, ayrıca, sürekli kullandıkları ilaçları hastaneye gidip sıra numarası aldıktan ve uzun saatler bekledikten sonra yazdırdığını, reçeteyi mühürletip, daha sonra eski Peyak LTD’in yanındaki Merkez Ecza Deposu’na giderek almak zorunda kaldığını ve bu işlemlerin kendisine güçlük yaşattığını anlattı.

Osman Mağusalı, “MS hastaları, yardımcısı olmadan bu işlemleri yaptıramaz. Bu işlemleri yapan eşim olmasaydı bu düzende ilaçlarımı da alamazdım. Beklemememiz ve koşuşturmamamız için bir kart çıkarılmalı ve ilaç alımı bir düzene, sisteme sokulmalıdır. Sağlık Bakanlığı bu işlemleri kolaylaştırmalıdır. Zorluk üstüne zorluk çıkarılıyor” dedi.

Nöroloji Polikliniği’nin bulunduğu koridorda 10 ayrı poliklinik bulunuyor

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde şikayet konusu olan Nöroloji Polikliniği’nin bulunduğu koridorda 10 ayrı poliklinik bulunuyor.

Nöroloji Polikliniği’nin bulunduğu bölümde, KBB, Spor Hekimliği, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Gebe, Cildiye, Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi Hastalıkları, Üroloji, Gastroenteroloji, Deri ve Zührevi Poliklinikleri ile Alçı Odası yer alıyor.

Polikliniklerin bulunduğu bölümlerde koridorda yaşanan kalabalıktan, Nöroloji hastalarının olduğu kadar, tedavi için devlet hastanesine başvuran diğer hastalar da şikayetçi.
 
Gulle: Her iki konuyla ilgili çalışma içerisindeyiz

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gulle, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç alan hastalarla ilgili bir çalışma  içerisinde olduklarını ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını belirtti.

Bakan Gulle, polikliniklerin imkanları ve sayılarının artmasıyla ilgili bir planlama yaptıklarını söyleyerek, “Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeye çalışacağız. Nöroloji Polikliniği’nin yerinin değiştirilmesiyle öneriyi değerlendireceğiz. Bütünsel olarak tüm poliklinikleri değerlendireceğiz” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.